HZ’75 2 – Papendrecht 5: 0 – 5

Op zondag 8 maart 2009 stond de eerste van een reeks van maar liefst zes uitwedstrijden op het programma en niet vijf zoals vorige week in het verslag stond. Ruim vijf maanden geleden werd een uitwedstrijd voor het laatst winnend afgesloten. Het werd dus weer eens tijd voor een overwinning.
Het begon niet goed. Hoewel een week geleden diverse malen gezegd werd dat de wedstrijd in Hooge Zwaluwe om kwart voor 12 zou beginnen en we om half elf zouden vertrekken, stonden op het laatstgenoemde tijdstip maar zes mensen op het Slobbengors. Het is kennelijk voor een groep oude mannen erg moeilijk om op tijd te komen. Wel moet hierbij gezegd worden dat zes spelers rechtstreeks naar Noord-Brabant zouden rijden. Om 5 voor 11 kwam eindelijk Edwin aangereden met Wilco. Dat was niet het goede voorbeeld, Edwin, maar dat is dan ook precies de reden waarom je maar reserveleider bent. Inmiddels was gebleken dat Gerrit, onze keeper, er helemaal niet was. Een paar weken geleden had hij een babbeltje met Jan Willem en meende toen, volledig ten onrechte, opgevangen te hebben dat we vrij zouden zijn. Beter luisteren en opletten meneer de leraar Nederlands.
Na Gerrit opgehaald te hebben, konden we eindelijk op weg naar HZ’75. Het was ondertussen zo laat geworden, dat we pas om 5 over half 12 in de kleedkamer waren. Dat wil zeggen: minus Kenneth, Marcel en Patrick. Zij kwamen pas bij het begin van de wedstrijd aanzetten en moesten daarom de eerste helft vanaf de zijlijn toekijken.
De meeste spelers zijn tegenwoordig zo oud, dat ze een uitgebreide warming-up nodig hebben. Normaalgesproken staan we daarom ruim voor aanfluiten op de grasmat. Je weet van te voren dat als de voorbereidingstijd aan de korte kant is, het niks wordt. En dat was dan ook zo in de eerste helft, waarover niets te melden valt, behalve dan dat Rob Uitermarkt nog slechter was dan normaal. Kan dat dan, zult u zich afvragen. Ja, dat kan blijkbaar. Als reden noemde hij het ontbreken van een goede warming-up. Misschien een tip voor de volgende keer, Rob: kleed je nou eens snel om en ga nou eens niet eerst 10 minuten in de kleedkamer op een bankje voor je uit zitten staren en slap zitten te ouwehoeren. Overigens gaf hij als reden voor zijn afwezigheid van vorige week aan op een site gekeken te hebben, waarop gestaan zou hebben dat we vrij waren. Nog een tip, Rob: blijf vooral naar die site kijken.

We wilden graag winnen en het was dan ook logisch, dat Rob Uit de tweede helft niet meer mee mocht doen. Ook Jan Willem moest aan de kant blijven. Deze kale brillo staat bij gebrek aan beter al jaren linksback, omdat we geen idee hebben waar we hem anders moeten neerzetten, behalve reserve dan. Ooit was hij een snelle, moeilijk te passeren speler, die ook aanvallend voor gevaar kon zorgen, maar dat is al jaren geleden, iets wat vandaag ook weer bleek. Het werd dus tijd voor een goede speler op de linksachterpositie: Wilco. De eerste de beste keer dat hij naar voren stierde, schoot hij de bal gelijk in de rechter benedenhoek: 0 – 1.
Vorige week waren de corners zeer gevaarlijk, omdat ze genomen werden door Herman. Vandaag werd de bal steeds opgeëist door Roland, als we een hoekschop mochten nemen. Geen idee waarom, want hij nam ze nog slechter dan Frank normaal doet. Slechts één keer mocht Herman een corner nemen en prompt was het raak: een frommelgoal waar Rob van den Sigtenhorst een groot aandeel in had. Vorige week had Patrick zijn vizier niet op scherp staan, vandaag gelukkig wel. Na een prima aanval kwam hij alleen voor de keeper te staan die hij met een mooie boogbal passeerde. Daarna kreeg Kenneth het op zijn heupen. Hij dolde de complete Brabantse verdediging en legde de bal vervolgens panklaar voor Patrick die de bal bij de tweede paal maar in het lege doel hoefde te deponeren: 0 – 4. Daarna geloofde de meesten van ons het wel. Hierdoor kon de tegenstander nog enkele keren gevaarlijk voor Gerrit opduiken. Ondanks dat hij niet veel te doen had, bleef hij de hele wedstrijd geconcentreerd en wist hij de spaarzame doelpogingen van HZ’75 te pareren, klasse.

Tien minuten voor tijd geloofde de scheidsrechter het ook wel en beëindigde hij de wedstrijd voortijdig. Daarna volgde de opmerkelijkste actie van de dag. Het voortijdig affluiten was namelijk tegen het zere been van Arie. Hij had Patrick afstand zien nemen op de topscorerslijst en had daar in de nog te spelen minuten graag wat aangedaan. Die kans werd hem echter door de scheidsrechter ontnomen en Arie had daar zwaar de balen van. Tijdens het invullen van het wedstrijdformulier maakte hij dat op zijn bekende wijze duidelijk. Iedereen die Arie een beetje kent, weet dat hij zeer vervaarlijk over kan komen. Dat vond de scheidsrechter kennelijk ook, want hij schreef gelijk 0 – 5 als uitslag op zodat Arie alsnog zijn goaltje meegepikt had.
In de kleedkamer werd unaniem besloten om Debby en Tom Knipscheer uit te roepen tot supporters van de week. Jammer genoeg hadden ze vanwege het voortijdig beëindigen van de wedstrijd maar een paar minuten voetbal gezien en betrof hun inbreng voornamelijk de derde helft na afloop van de wedstrijd. Tenslotte nog even dit: volgend weekend zijn we vrij, over twee weken spelen we om 10 uur in Etten-Leur tegen DSE 4, kwart voor 9 vertrekken. Nu wel allemaal op tijd zijn a.u.b., maar Rob Uit, jij mag best een paar uur later komen, dat vinden we helemaal niet erg.

Opstelling: Gerrit; Wilco, Johan (46. Arie), Eric, Jan Willem (46. Marcel); Roland, Edwin (30. Herman) Rob Uit (46. Patrick), Gerardo; Frank (46. Kenneth) en Rob Sig.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.