Rood Wit W 6 – Papendrecht 5: 1 – 3

Op zondag 29 maart 2009 heeft Zondag 5 een solide overwinning behaald tegen Rood Wit W. In Sint Willebrord werd met 1 – 3 gewonnen. De eerste helft verliep nog niet zo soepel totdat aanvoerder Wim Veldhuis na een rush vanaf eigen helft de bal van 20 meter als een streep onder de lat schoot. In de tweede helft werd de voorsprong uitgebouwd naar 0 – 3 door Arie Verzijl die hiermee op een totaal van 100 competitietreffers voor Zondag 5 is gekomen. De vraag is of er nog meer leden van deze Club van 100 zijn. Laat het de redactie weten, graag wel enig vorm van bewijs toevoegen. Het slotakkoord was voor Rood Wit W met een fraaie treffer in de bovenhoek. Dit alles was echter niet genoeg om gekozen te worden tot speler van de week, die eer is voor Jan Willem de Man die een foutloze wedstrijd speelde en met zijn slidings/tackles de diverse rechtsbuitens van Rood Wit W tot wanhoop heeft gedreven. Volgende week wederom een uitwedstrijd, dit keer tegen Internos. Aanvang om 09:45 uur.

Overigens is de uitslag van de uitwedstrijd tegen HZ’75 2 alsnog gecorrigeerd naar 0 – 4.

Op de vroege zondagochtend is er tegenwoordig een flinke piek in het GSM verkeer waar te nemen. Dit blijkt voornamelijk te komen door spelers van de zgn. lagere elftallen, die een op zondagochtend een balletje trappen op een achteraf veldje van de plaatselijke FC.
Een willekeurige greep uit het GSM berichtenverkeer:

–  Ik ga vandaag voor de dubbele reservebeurt!
–  We vertrekken toch om half negen?
–  Gaat het door?
–  Als ik wissel sta, dan kom ik niet!
–  Ik kijk nog wel of ik kom (slaap probleem met zomertijd).

Je vraagt je werkelijk af hoe we 10 jaar geleden voetbalden zonder GSM, internet en TomTom. Uiteindelijk op zondag 29 maart 2009 toch 12 matadoren die bereid waren de strijd aan te gaan met de plaatselijke voetbalclub in het gezellige Sint-Willebrord. In de eerste helft gaat het spel aardig op en neer. Zo denkt Zondag 5 de partij onder controle te hebben, even later ziet keeper Gerrit de één na de andere speler van Rood Wit W voor zich op doemen. Uiteindelijk is het Wim die aan een lange rush vanaf de eigen helft begint. Onderweg passeert hij wat tegenstanders maar afspeelmogelijkheden zijn niet te vinden. Inmiddels aangekomen bij de rand van het strafschop gebied besluit hij maar uit te halen. De bal slaat net onder de lat in. Het is de 1e treffer van het seizoen voor de aanvoerder. Hierna zijn er nog wat kleine kansen over en weer maar met 0 – 1 wordt de rust gehaald.
De tweede helft begint voortvarend voor Zondag 5. Een mooie steekbal van Johan is goed besteed aan spits Arie die de keeper kansloos laat. Rob U vraagt zich vertwijfeld af waarom hem dat nou niet lukte in de 1e helft. Niet veel later verstuurt Edwin een dieptepass op links en weer is Arie de afmaker, 0 – 3. Wedstrijd gespeeld. Bovendien bereikt Arie met deze treffer een carrière totaal van 100 goals voor Zondag 5. Daar is hij blij mee, bij dezen bedankt hij zijn medespelers voor alle assists, voorzetten en versierde strafschoppen. De vraag is of hij het enige lid is van de Club van 100. Kandidaat hiervoor is ook zeker Frank die naar eigen zeggen vroeger altijd minstens 25 doelpunten per seizoen maakte. Wanneer vroeger begonnen is weten we niet, wel dat vroeger verleden tijd is. Voor de statistiek scoort Rood Wit fraai tegen. De punten komen echter niet in gevaar.
Rest nog het belangrijkste: Jan Willem de Man. In de prima acterende defensie groeit hij uit tot man van de wedstrijd. Rood Wit W zet de ene na de andere rechtsbuiten in, maar niemand komt langs JW. En als het nodig is gooit hij er fraaie tackles uit, zelfs binnen de eigen zestien. Technisch fraai waar zelfs de grootste thuisfluiter geen strafschop voor durft te geven. Uiteindelijk stapt Zondag 5 tevreden onder de douche. De 3 punten zijn binnen. Na een verdiend Jupilertje keren we huiswaarts.
In de auto treffen we het laatste SMS-je aan, het is van onze slaperige spits: ik ga het vandaag niet meer redden……

(verslag: Arie)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.