SVW 2 – Papendrecht 2: 1 – 6

SVW 2 – Papendrecht 2:  1 – 6

Op zondag 1 november; naamdag van de heilige Florebertus van Gent; Onafhankelijkheidsdag van de eilandstaat Antigua en Barbuda; 139 jaar na de officiële opening van het Noordzeekanaal door koning Willem II; de 1169e geboortedag van Lodewijk de Stamelaar, koning der Franken (Frank G. en Frank L.); Wereldveganismedag; een dag voor de Dag van de Huisomroep en de Dag van de BHV; gingen we naar Gorinchem voor het treffen met SVW 2.

Wim was afwezig. In het kader van Nederland Leest las hij overal in den lande voor uit zijn favoriete boeken. Enkele voorbeelden: “De olijke accountant”, “De controleur bij u aan de deur”, “De jolige jaarrekening”, “Specifieke wettelijke verplichtingen van de interne auditfunctie en mandaat van vereffenaar behorende bij een koepelnotitie, samenstellingsverklaring, boekhoudkundig procedé of management letter van een administratieconsultent in samenwerking met de quasi-inbreng van de bedrijfsrevisor inzake opschorting na participatie”, “Vervanging van RAC’s door COS’ en GBAA’s door VGCs op initiatief van de IFAC en het NBA in het kader van de Wta”, “De accurate actuaris”, “De beroerde beroepsreglementering” en “De vrolijke vennoot”. Het was vast een dolle boel bij de voorleessessies van Wim.
Luciën was vorig weekend in München. Het lokale Bayern had nog wel wat spelers in de aanbieding. Luciën had een afspraak met een zekere Franz B., maar toen de gastheer begon over het wegsluizen van vergoedingen voor adviezen, opleidingskosten e.d. via Belize, Vanuatu, Nauru, de Kaaimaneilanden, de Marshalleilanden, Herm en Sark, besloot Luciën wijselijk de onderhandelingen te staken.

De uitschakeling van Zondag 2 voor het EK voor reserveteams in Frankrijk zou nog wel eens een staartje kunnen krijgen. De belangenbehartiger van het Nederlandse bedrijfsleven heeft in elk geval gemeld een rechtszaak te overwegen tegen Zondag 2. “Het feit dat ze in zo’n zwakke competitie niet eens bij de bovenste drie kunnen eindigen, is bijzonder verdacht. Wij hadden alle bekende Zondag2-prullaria al ingekocht als pruiken, klompen, vlaggen, petjes, juichpakken, gezichtsmaskers, vuvuzela’s, boerenkielen etc. Die raken we aan de straatstenen niet meer kwijt. De blaasorkesten waren al besteld, de Zondag2-camping en het Zondag2-Chocomelhuis zijn al klaar, de georganiseerde, volledig verzorgde reizen inclusief bezoeken aan wedstrijden van Zondag 2 al verkocht. Dat kost ons miljoenen. We zijn aan het bestuderen of we de kosten, in elk geval ten dele, op Zondag 2 kunnen verhalen.”

“JWDM, ik zie dat er een familiedag voor volgende week op het programma staat. Ik kan er niet bij zijn…… Gr Johan.” Die familiedagen van Rob U. werken kennelijk aanstekelijk. De afwezigheid van Taxi Keizert leverde problemen op met betrekking tot het vervoer. “Hoi Eric, Johan doet komende zondag niet mee. Kan jij me daarom ophalen, zo rond 10 over 9? Alvast bedankt. Groeten, Jan Willem.” “Goed hoor… Ik haal je op!! Gr Eric.” “Vraag: wie kan zondag Kevin ophalen? Gr Johan.” Rob U.: “Dat kan ik wel even doen….hoe laat en kun je me er zaterdag nog even aan herinneren Johan? 🙂 ”
“Hi, zondag 01-11-2015 ben ik er niet vanwege een zakenreisje. Kind regards, Rainier.”
Op vrijdagavond vonden naast de wekelijkse training 7×7-wedstrijden plaats waaraan diverse Zondag2-mensen meededen. Enkelen werden ronduit vernederd, waaronder Ramon. Prompt stuurde hij de volgende mail. “Hoi Willem, ik heb gisterenavond een spiertje in mijn kuit verrekt waar ik last van heb gekregen. Volgende week heb ik een drukke en zware week met werk en wil geen onnodige risico’s nemen. Ik ga ervan uit dat ik volgende week weer gewoon van de partij ben. Succes morgen en neem de 3 punten mee naar huis. Kenneth heeft overigens gisteren beloofd om een onvervalste hattrick te maken – Kenneth belooft wel vaker iets wat hij niet kan waarmaken – . Grt, Ramon.” Ja, ja. Ramon moest gewoon die oorwassing nog verwerken.

De teammanager was een stukje aan het fietsen toen hij een hardlopende vijftiger ontwaarde die bijzonder strak in het pak zat, waardoor alle vrouwen hem nafloten en zere nekken kregen van het hem nakijken en de mannen jaloers keken naar dat afgetrainde en gespierde lichaam, waar James Bond jaloers op kan zijn. Na enige kilometers hard fietsen kwam de teammanager eindelijk op gelijke hoogte met de hardloper. Het bleek Rob S. te zijn. Waarom hij zo snel is tijdens het hardlopen en zo traag op het veld, is ons onbekend. Hij was echter zo moe van het hardlopen, dat hij zich afmeldde. Maar uiteindelijk was hij toch tijdig hersteld. “Hi JW, ik doe komende zondag toch mee. Veranderde plannen! Groet Robbie S (=1).” Waar hij tijdens het hardlopen schijnbaar urenlang door kan gaan, moest hij op het voetbalveld al binnen een half uur eruit met kramp. Overigens voelde Jan Willem al wat na 5 minuten. Baas boven baas.

Vorige week had Jan Willem nog verteld hoe je naar SVW moet rijden. “Net als naar Unitas, maar als je de snelweg onderdoor bent, dan niet doorrijden en daarna naar rechts, maar direct naar links, over het water.” Jan Willem reed met Eric mee en zonder navigatieapparatuur vonden ze probleemloos hun bestemming. De rest vertrouwde ten onrechte blind op de navigatieapparatuur en kwam daarom aan de verkeerde kant van het water uit. Een goede voorbereiding is alles mensen.
Van tevoren waren we bang dat we op het prachtige sportpark Molenburg op kunstgras zouden moeten aantreden. Op de vraag van Jan Willem aan een tegenstander of we op kunstgras of op echt gras zouden gaan spelen, zei hij: “Op echt gras, kunstgras vinden wij helemaal niks.” Kijk, dat zijn nou fijne tegenstanders.

De uitwedstrijd tegen SVW 2 was een cruciale. Een overwinning was een must, wilden we niet afglijden naar de krochten van het vaderlandse voetbal. Helaas was niet iedereen daarvan doordrongen. Al in de eerste minuut verspeelde Edwin op bijzonder knullige wijze de bal, wat direct de eerste kans van de gastheren opleverde. Gelukkig keek Frank L. de doelpoging naast. Je zou denken dat Edwin voortaan beter zou oppassen, maar nee hoor, nog vele van dergelijke momenten zouden volgen. Gebrek aan wedstrijdritme zullen we maar denken.
Gelukkig was niet iedereen zo slecht als Edwin. Nog in de openingsfase verstuurde Rutger vanaf de linkerkant van het middenveld een fantastische dieptepass op rechts waardoor de diepgaande Kevin oog in oog kwam te staan met de SVW-doelman. Kevin tikte beheerst de openingstreffer binnen. Niet veel later werd Kenneth na een fraaie aanval voor de SVW-goalie gezet die de inzet van Kenneth pareerde. In de rebound faalde de goed meegelopen Wilco echter niet: 0 – 2.
Na een minuut of 20 brak een mindere fase van ons aan. De posities waren weliswaar steeds prima bezet en de combinaties liepen nog wel, maar een zekere gemakzucht begon in ons spel te sluipen. Enkelen dachten dat de buit al binnen was, maar dat was geenszins het geval. We kregen vele kansen, maar bij de afronding waren we veel te nonchalant waardoor in die fase verdere treffers uitbleven. Verder waren de verdedigers vergeten dat als een tegenstander met de bal richting ons doel gaat, hij tegengehouden dient te worden. Zo kon het gebeuren dat een SVW’er ongehinderd vanaf zijn eigen helft over onze linkerkant het strafschopgebied in kon lopen. Tegen zijn schot was Frank L. kansloos.
Na de 1 – 2 volgde een fase billenknijpen voor de vele meegereisde Zondag2-supporters. Pas in het laatste kwartier voor rust herpakten we ons. De ene vloeiende combinatie volgde de andere op. Tot drie keer toe was Wilco het eindpunt, een loepzuivere hattrick: 1 – 5. Zijn laatste treffer was overigens vanaf de strafschopstip. De penalty was gegeven nadat Wilco zijn actie onderbroken zag worden door een Gorinchemse hand.
Een smet op onze uitstekende eerste helft was het uitvallen van Marcel. Na een stevig duel kwam hij ongelukkig terecht waardoor hij met een ogenschijnlijk zware knieblessure het veld moest verlaten. Hopelijk valt het mee en is hij er niet zo lang uit als Frank G.

We begonnen de tweede helft met waar we gebleven waren: met fraai en aanvallend voetbal. Vanaf de linkerkant legde Herman op schitterende wijze de bal net voorbij de tweede paal. Weer was Wilco attent: 1 – 6. Herman doet tijdens de doordeweekse trainingen regelmatig mee als de A-selectie een partijtje speelt. Tot wanhoop van de aanwezigen die continu gedold worden door onze vijftiger.
Het laatste half uur gebeurde niets noemenswaardig meer aan onze kant, voornamelijk doordat Jan Willem binnen de lijnen kwam. Dan is het gelijk afgelopen met ons goede voetbal. Een SVW’er zag dat toch anders. “Het is voor ons maar goed dat voorin bij jullie die nummer 16 loopt, anders hadden jullie er wel 20 kunnen maken. Die 16 kan er echt helemaal niks van. Het enige wat hij doet is dom hollen, waarna hij de bal kwijt is. Als hij nou gewoon de bal over zou spelen naar de vrijstaande mensen, was het een monsterscore geworden.” Jan Willem probeerde Kenneth nog een beetje te steunen – ja echt, Kenneth! – door te zeggen dat hij normaal één van onze betere voetballers is, maar dat kon de SVW’er zich absoluut niet voorstellen.
Ook deze keer was de reservebank ruim bezet en dat was maar goed ook, want de een na de ander moest naar de kant. Op het laatst hadden we geen fitte reserve over. Alhoewel, Rob U. was nog wel fit, maar had er in de rust geen zin meer in en besloot te gaan douchen om lekker in het zonnetje op de reservebank te gaan zitten beppen met Supporter van de Week Frank G. Ook leuk natuurlijk.
Vermeldenswaardig is nog de rentree van Alex die zijn eerste 45 minuten in lange tijd maakte. Na afloop zei hij dat het heel lekker ging toen hij samen met Rutger op het middenveld stond, maar dat het wel een stuk moeizamer werd toen Edwin Rutger kwam aflossen.

Het was ook deze keer een uiterst sportieve wedstrijd op een fijne grasmat met een puik arbitraal trio. Bedankt allemaal. Het was lang geleden dat we nog eens zo ruim gewonnen hadden en dat waren sommigen duidelijk niet meer gewend. Zo liep Rob S. op zijn tegenstander af en zei gewoontegetrouw: “Gefeliciteerd.” Tsja. Uiteraard is Wilco de Speler van de Week. Tot opluchting van voormalig goalgetter Patrick van W. bleef Wilco op vijf treffers steken. Iets meer dan vier jaar geleden maakte Patrick er zes in de thuiswedstrijd tegen DEVO.
Na afloop was het bijzonder goed toeven op het fraaie terras voor de kantine van SVW. Dankzij het zonnetje was een jas niet eens nodig en dat op 1 november. Overigens was de nababbel weer om te smullen. Zo kwamen staatssecretaris Sharon Dijksma en Europarlementariër Hans van Baalen langs in de discussies. Ja beste mensen, ook voor een gesprek op hoog niveau kunt u bij Zondag 2 terecht.

Opstelling: Frank L.; Marcel (30. Luciën), Herman, Edwin (67. Jan Willem) en Eric (46. Alex); Kevin, Arie, Rutger (75. Edwin) en Rob U. (46. Rob S. (76. Rutger (78. Eric))); Kenneth en Wilco.
Grensrechter eerste helft: Jan Willem.
Grensrechter tweede helft: Eric (78. Rutger).

Alex: “Weer een zeer verzorgd en leuk verslag! Ik vond Edwin overigens niet slecht voetballen hoor, alleen wat minder goed….op 1 opmerkelijke terugspeelbal na. Tot zondag!”

Commentaren zijn niet meer mogelijk.