Internos 11 – Papendrecht 5: 2 – 4

Op zondag 5 april 2009 stond opnieuw een wedstrijd in Etten-Leur op het programma, een thuiswedstrijd dus voor Wim en een uitwedstrijd voor de rest van het team: om kwart voor 10 tegen Internos 11, vijfde in de stand.
Het begon weer eens niet goed. Ook nu bleek op tijd komen voor een aantal mensen te veel gevraagd. Toen we wilden vertrekken, bleken we geen keeper te hebben. Ons was verteld dat Robert Rijntjes zou keepen. Toen Jan Willem hem opbelde, bleek Robert vanwege de marathon van Rotterdam helemaal niet te kunnen en hij zei dat hij dat doorgegeven had. Wat nu? Een speler op het doel? Maar zie, wie komt daar aan fietsen, 25 minuten na het afgesproken tijdstip? Inderdaad, Gerrit. Hij wordt recalcitrant op zijn oude dag en komt later en later, wetende, dat we wel op hem zullen wachten omdat we toch niet zonder hem kunnen. Het betekende wel dat alle snelheidsrecords gebroken dienden te worden, wilden we nog enigszins op tijd komen. Gelukkig was de scheidsrechter een paar minuten te laat, zodat we toch nog een behoorlijke warming-up konden maken.
Rob Uitermarkt kondigde aan dat hij deze keer écht een goede warming-up zou gaan maken en écht een goede wedstrijd zou gaan spelen. “Maar dat zeg je elke week Rob en het gebeurt nooit”, werd direct gezegd. “Ja, maar deze keer ga ik het écht doen”, beweerde Rob. U raadt het al, het werd uiteraard weer een waardeloze warming-up, maar hij speelde inderdaad een stuk minder slecht dan de afgelopen wedstrijden, al was hij uiteraard weer veruit de slechtste. Maar goed, dat is vrijwel elke week zo. Rob beweerde na afloop zelfs moe te zijn, dat was in geen jaren meer voorgekomen. En het klopt, hij had in geen jaren zo veel “gelopen”. Maar nu de volgende keer op de juiste momenten lopen Rob, dus niet eerst je directe tegenstander voorbij laten lopen en dan erachteraan sukkelen, maar gaan lopen vóórdat je directe tegenstander eraan komt. Je zult zien dat dat een stuk makkelijker voetbalt en veel kracht scheelt.

Frank kondigde eveneens van te voren aan een dijk van een wedstrijd te gaan spelen. Een week geleden had hij als een drijfnatte krant gespeeld, maar dat kwam volgens hem omdat zijn vriendin vlak voor de wedstrijd zo veel energie van hem had gevraagd dat hij bij de aftrap al volledig gesloopt was. Die inspanningen had hij deze ochtend achterwege gelaten en hij zou nu wél voldoende energie hebben voor het spelen van een hele wedstrijd. En het moet gezegd, Frank speelde inderdaad een puike wedstrijd.
Rob van den Sigtenhorst en Jan Willem speelden de hele wedstrijd ondanks hun eerder opgelopen “blessures”. Rob merkte een paar weken geleden na het opmaken van zijn bed, dat het topje van zijn rechter ringvinger opeens totaal anders stond dan normaal. Sindsdien heeft hij die vinger in een spalk. Jan Willem was twee dagen geleden tijdens de training met het topje van zijn rechter middelvinger in het tenue van een tegenspeler blijven haken en had die vinger nu ingetapet. Frank geloofde die verhalen niet. Volgens hem hadden die vingerblessures te maken met een lange vrouw met lange blonde haren en hoge lieslaarzen. Zou natuurlijk ook kunnen.
De vooruitzichten voor een goede wedstrijd van Papendrecht 5 waren uitstekend. Edwin en Marcel waren namelijk afwezig. Op zich prima kerels, maar op het veld zie je ze liever niet, of nou ja, bij de tegenstander dan, dat zou beter zijn. Maar ja, ze zijn als mededirecteurs/-eigenaars van KD Home Products hoofdsponsor van het team en dus moeten we ze wel af en toe mee laten doen, al kost dat ons wel regelmatig punten. Al bij de aftrap bleek het ontbreken van Edwin en Marcel een uiterst positieve invloed te hebben op ons spel: het werd één van de beste wedstrijden van het seizoen, zo niet dé beste.
We bepaalden direct de wedstrijd, zorgden voor een hoog tempo en creëerden al snel een aantal kansen. De tegenstander wist in de openingsfase ook enkele keren gevaar te stichten door de diepe bal te hanteren. Hierbij moet gezegd worden dat élke tegenstander gevaarlijk kan worden door de bal van ver naar ons doel te spelen. Gerrit heeft namelijk tegenwoordig min 10 en ziet de bal dus pas als deze vlak voor hem opduikt. Uit gemakzucht en ijdelheid weigert hij echter lenzen aan te schaffen of een sportbril op te zetten. Ook nu had hij tot twee keer toe veel moeite met een snelle uitbraak van Internos. Jan Willem moest tot twee keer toe redding brengen, nadat Gerrit al gepasseerd was.

De Brabanders waren vooral gevaarlijk met hoekschoppen. Ze hadden enkele grote en sterke kerels in hun team, die goed konden koppen. De eerste de beste corner leidde meteen tot de openingstreffer. Dit was voor ons het sein er nog een schepje bovenop te doen. Fantastisch voetbal was het gevolg. Het tempo werd nog verder opgeschroefd. Iedereen deed zijn uiterste best en probeerde zich zo veel mogelijk aan te bieden en vrij te lopen. Steeds werd de vrije man gezocht, de bal werd snel rondgespeeld en de Brabantse doelverdediger zag de ene aanval na de andere op zijn doel afkomen. Tijdens één van die aanvallen werd Rob Sig op de rand van de zestienmeter neergehaald. Herman schoot de bal door en via de muur in het doel: 1 – 1. Tien minuten later was het opnieuw raak. Na een schitterende combinatie over vele schijven legde Herman de bal diep op de rechterkant. De daarop volgende voorzet werd op fraaie wijze door Frank ingetikt: 1 – 2. Dit was ook de ruststand.
Na de rust gingen we op dezelfde voet verder. Al na een paar minuten stond Arie oog in oog met de keeper, maar hij had zijn vizier vandaag helaas niet op scherp staan en schoot de bal met links rakelings langs de voor ons verkeerde kant van de rechterpaal. Internos liet zich echter niet onbetuigd en het eerste de beste afstandsschot tussen de palen leverde direct de gelijkmaker op. We waren daarna een paar minuten aangeslagen, maar pikte al snel de draad weer op. Weer was het Herman die Frank de diepte instuurde. Frank nam de bal schitterend aan, stuurde twee tegenstanders het bos in, en alleen voor de keeper schoot hij de bal hard en beheerst in de linkerhoek. Een kwartier later herhaalde zich hetzelfde tafereel. Dit keer zette Frank de bal voor vanaf de achterlijn, waarna Rob Sig de vierde goal binnen prikte. In voorgaande wedstrijden geloofden we het wel bij een voorsprong, dit keer verslapten we echter niet en bleven we geconcentreerd spelen. Achterin hielden we de boel dicht, voorin gingen we door met aanvallen met diverse kansen tot gevolg. Herman was nog dichtst bij de 2 – 5, maar zag zijn schot van een meter of acht gepareerd worden door de keeper. Hierdoor bleef het bij 2 – 4.
Al met al kunnen we spreken van een geweldige pot met bij tijd en wijle tovervoetbal. Het komende paasweekeinde zijn we gelukkig voor het eerst sinds mensenheugenis vrij. Onze volgende wedstrijd is over twee weken, om 10 uur in en tegen Hoeven. Het is de laatste wedstrijd in Noord-Brabant van dit seizoen. Kijken of we de lijn van de afgelopen wedstrijd kunnen voortzetten.

Opstelling: Gerrit; Wilco, Wim (74. Johan), Johan (46. Eric), Jan Willem; Gerardo (46. Arie), Roland, Herman, Rob Uit; Frank en Rob Sig.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.