TSC 7 – Papendrecht 2: 1 – 3

TSC 7 – Papendrecht 2:  1 – 3

Op zondag 6 december; naamdag van de heilige Abraham van Cratea; Dag van de Grondwet in Spanje; 98 jaar nadat Finland en Litouwen zich onafhankelijk verklaarden van Rusland, 138 jaar nadat Thomas Edison de eerste geluidsopname maakte; de 237e geboortedag van de Franse scheikundige en natuurkundige Louis Joseph Gay-Lussac; de 1673e of 1663e sterfdag van Sint-Nicolaas van Myra; de 113e sterfdag van de Duitse uitvinder en industrieel Ernst Werner von Siemens; een dag na de Internationale Dag van de Ninja; speelden we voor de vierde achtereenvolgende keer uit. We hebben weer een merkwaardig programma dit seizoen. In Oosterhout wachtte ons TSC 7.

Ramon: “Ik doe alleen mee als ik geen reserve hoef te staan.” “Vlaggen kan toch wel, Ramon? Je hebt tegen Boeimeer als vlagger de nul gehouden. Dat is iets zeldzaams bij ons. Die onvermoede en uitstekende kwaliteiten willen we er graag wil inhouden. Groeten, Jan Willem.”
Het was wederom flink raak met de afmeldingen. “Hallo JW, helaas ben ik nog dusdanig geblesseerd aan de kniebanden dat ik voorlopig niks kan doen, maar ik hoop dat ik na de winterstop weer van de partij kan zijn. Groeten, Marcel.” “Hi all, deze week ben ik er nog niet bij. Ik sla nog zeker een weekje over. Groet Robbie Sig.” “Hi, zit in het buitenland zondag a.s. 🙂 ! Gr. Rainier.” Edwin: “Ik kan er zondag niet bij zijn.” “JW, ik kan helaas niet meedoen. Gr Frank L.”
Rob U.: “Hoogstwaarschijnlijk kan ik zondag ook niet mee doen.. heb de griep…. Als je niets meer van me hoort, ben ik er dus niet bij….” “Niet zo aanstellen Rob. Drs. Wim Veldhuis RA Director.” Rob U.: “Drs. Wim Veldhuis RA…..” “Staat genoteerd Rob. Ik heb inmiddels per e-mail Eric gevraagd of hij mij zondag op kan komen halen. Mocht je zondag dus toch besluiten om te komen, kan je rustig in je eentje, op je gemakje naar Oosterhout tuffen. In elk geval beterschap. Groeten, Jan Willem.” Rob U.: “Dank je…. veel hoesten en proesten op dit moment…..”

“Hallo allemaal, Gerardo, Marcel, Rainier, Arie, Alex, Edwin, Rob S., Frank L. en Frank G. doen zeker niet mee. Rob U. is ziek. Als Rob U. niet komt, hebben we er nog maar 12 en dat is inclusief mezelf. Ik ben uiteraard nog steeds niet fit. Daarom de dringende oproep aan de mensen die zich afgemeld hebben om ons uit de brand te helpen en als het enigszins kan toch te komen en desnoods te functioneren als noodinvaller en vlagger. Groeten, Jan Willem.”
Ramon: “Zal ik een gastspeler polsen voor zondag?” Wim: “Kan hij in een ‘ruit’ spelen op het middenveld?” Ramon: “Spelen we dan met de punt naar voren of naar achter?” Eric: “Naar de zijkanten. … logisch”
“Hoi Jan Willem, vlaggen gaat wel lukken. Zoals het nu voelt, wordt voetballen echt lastig…. Ik hoop dat het zondag kan, maar ik heb er een hard hoofd in. Alex.” “Hoi Alex, fijn dat je zondag komt. Dan hebben we er voorlopig wel genoeg. Hoe zit het trouwens met je keeperskwaliteiten? Zou je eventueel, als de nood aan de man is, onder de lat plaats kunnen nemen? Groeten, Jan Willem.” “Pff, als het echt niet anders kan……. Ik heb echt nooit onder de lat gestaan. Lijkt me geen goed plan. Groeten, Alex.” “Oké, duidelijk. Je hebt zoveel onvermoede kwaliteiten, het leek me daarom de moeite waard het te vragen. Groeten, Jan Willem.”
“Hallo allemaal, Alex komt om te functioneren als vlagger/noodinvaller. Dat betekent dat we inclusief Alex en mezelf 13 man hebben, net als vorige week en toen ging het ook goed. Mocht Rob U. tijdig hersteld zijn, hebben we er 14. We hebben nu dus genoeg man. Op dit moment hebben we geen gastspelers nodig. De afwezigheid van Frank L. betekent dat een veldspeler op het doel zal moeten. Johan heeft de keepersuitrusting. Herman: kan jij beginnen als keeper? Dan zien we in de rust wel weer verder. Groeten, Jan Willem.” Herman: “Ja hoor, ik ga wel op doel. Ik ben er morgen wel maar veel last van kuit.” “We merken het wel, Herman. Keepen gaat toch wel? Zo niet, dan moet maar een ander op het doel. Groeten, Jan Willem.”

Hoewel de onlangs aangetrokken routinier Rutger wekelijks uitblinkt, was het Hoofd Opleidingen van Zondag2 bijzonder boos over zijn opname in de selectie. De aanwezigheid van Rutger zorgt er volgens Wim J. voor dat de doorstroming van jong talent vanuit de Zondag2-academie stokt. Tijdens besprekingen met het Technische Hart weigerde Wim J. daarom de laatste tijd aan te sluiten. Reden voor de Zondag2-top om hem te ontslaan. Wim J. kondigde aan zijn ontslag aan te vechten en dat hij de volgende keer gewoon zou komen om zijn werkzaamheden te hervatten. Gelukkig zijn de onderhandelingen rond de ontslagprocedure met goed gevolg afgerond zodat een gang naar de rechtbank niet nodig is. Looptrainer Bram S., die op één lijn zit met Wim J., heeft naar aanleiding van de gang van zaken ontslag genomen. We zijn benieuwd wat dat voor gevolgen heeft voor de conditie.
Ondertussen is de grote man achter de schermen, Wim Veldhuis sr., niet blij met de gang van zaken en het ontslag van zijn protegé Wim J. De Zondag2-top bezweert dat het ontslag geen consequenties heeft voor de lijn die is ingezet en dat gewoon gewerkt blijft worden volgens de visie van Veldhuis sr. De Verlosser heeft er echter geen vertrouwen meer in en stopt als adviseur. Hij oordeelt in zijn wekelijkse column hard over de bestuurders van Zondag2. Die zouden hun beloftes niet nakomen en capabele mensen zomaar laten vallen. “Het kan niet zo zijn dat de klokkenluider sneuvelt en de rest onder mijn paraplu doorgaat op de ingeslagen weg. Zeg dan gewoon, we zien jouw plan niet zitten. Daar komt bij dat ik het gevoel heb dat dit bewust gebeurt. En aan spelletjes doe ik niet mee. Als het zo moet, moet mijn naam van het Zondag2-plan verwijderd worden.”

Het had al tijden praktisch niet mee geregend en op zaterdag waren alle wedstrijden op sportpark De Warande doorgegaan. Bovendien zouden wij op kunstgras spelen. Het was dus duidelijk dat we aan de bak zouden moeten. Desondanks vond Wim het nodig om zondag in alle vroegte naar TSC te bellen. Op 6-12-2015 om 08:29 uur: “Krijg niemand aan de lijn, maar het is droog in Brabant, dus zal wel doorgaan. Gr Wim.” Dat heb je met die registeraccountants. Zitten de hele dag binnen en missen boerenverstand. Het voordeel van spelen op kunstgras is dat het vrijwel altijd doorgaat, Wim. Dan hoef je niet te bellen.
De vorige keren was sportpark De Warande steeds lastig te bereiken vanwege allerlei werkzaamheden. Vandaar dat Eric en Jan Willem relatief vroeg vertrokken. “Hoi Eric, kan jij me aanstaande zondag rond 10 voor 9 op komen halen? Alvast bedankt voor de moeite weer. Groeten, Jan Willem.” “Hallo JW. … Om tien voor 9 sta ik voor de deur hoor. Gr. Eric.” Bovendien nam Jan Willem voor de zekerheid het 100.000-Stratenboek uit het jaar nul mee. Voor hem is al die moderne navigatieapparatuur te moeilijk. Het is natuurlijk wel zo dat die navigatiesystemen je doodlopende wegen kunnen insturen. Vraag maar aan Johan. Gelukkig kan Eric wel met zijn navigatiesysteem overweg dat bovendien bij de tijd is. Daarom waren Jan Willem en Eric ruim op tijd in kleedkamer 13. Dat gold echter niet voor Wilco. Zeker het navigatiesysteem van Johan geleend. Bovendien moest Wilco ook nog eens uitgebreid toiletteren.

Het betekende dat voor het eerst dit seizoen Jan Willem in de basis begon. Niet bepaald een succes. Al na 8 minuten had de teamleiding genoeg gezien en besloot in te grijpen: Jan Willem eruit, Wilco erin. Een gouden wissel. Want al een halve minuut later zetten we grote druk op het TSC-doel. Twee doelpogingen konden nog worden afgeweerd, maar niet de derde. Het schot met rechts van Kenneth was de TSC-goalie te machtig: 0 – 1.
Herman had van zijn persoonlijke verzorger te horen gekregen dat hij vanwege zijn kuitproblemen niet mocht voetballen. Herman ging daarom op doel, maar zei van tevoren dat hij niet durfde te zeggen hoelang hij het vol zou houden. We moesten proberen hem zoveel mogelijk te ontzien. Dat ging uitstekend, zeker in de eerste helft toen hij nauwelijks in actie hoefde te komen. Zijn opponent aan de andere kant des te meer. Ook deze keer waren onze hoekschoppen bijzonder gevaarlijk. Ramon zette ze steeds prachtig voor, maar kopballen van Johan en Eric troffen geen doel.
Het was een compleet ander kunstgrasveld dan vorig week. Het rollen en stuiten van de bal zorgde nogal eens voor problemen, niet alleen bij ons trouwens. Een diepe bal van Kevin verraste de TSC-doelverdediger compleet. De bal stuiterde over hem heen, maar hij kon deze nog net voor de doellijn wegtikken. De grootste kans was voor Wilco. Na een fraaie aanval over rechts kon hij op twee meter voor het doel uithalen, maar met een reflex wist de TSC-goalie de bal te keren.

Ook in de tweede helft waren we de betere ploeg. We gingen door met aanvallen, maar kansen benutten bleef een probleem. Vervolgens gebeurde precies hetzelfde als vorige week: ook nu viel de 1-1 uit de lucht na een voorzet vanaf onze rechterkant. Gelukkig voltrok ook het vervolg volgens hetzelfde scenario als vorige week. We herpakten ons en kwamen weer op voorsprong.
Kenneth had vroeg in de eerste helft een stevige tik tegen zijn kuit gekregen. In de rust zei hij al dat hij niet wist of hij de wedstrijd wel zou kunnen volmaken. Ruim een kwartier voor tijd kon hij volgens eigen zeggen nauwelijks meer lopen en vroeg hij om een wissel. Dit werd echter door de teamleiding categorisch afgewezen. En terecht. Zeker als je bedenkt dat Jan Willem de enige reserve was. Die laat je als het even kan het liefst buiten het veld staan. Het waarom lieten die 8 minuten van vandaag wel weer zien. Kenneth zat bovendien prima in de wedstrijd en een kreupele Kenneth is nog altijd beter dan een fitte Jan Willem. Nou ja, ‘fit’: een beetje ‘warmlopen’ was al voldoende voor Jan Willem om het in beide kuiten te laten schieten.
Dat het een meesterzet was van de teamleiding, bleek twee minuten later al. Na een aanval door het midden werd Kenneth op de rand van de zestien vrijgespeeld. Alleen voor de TSC-keeper faalde hij niet: 1 – 2. TSC was murw geslagen en we gingen voor de genadeslag. En die kwam ook. De zoveelste fraaie aanval leverde op rechts een hoekschop op. Ramon legde de bal precies op het hoofd van Rutger die maar binnen hoefde te knikken en dat ook deed: 1 – 3. In de resterende minuten hielden we het achterin dicht waardoor de tweede achtereenvolgende uitzege op kunstgras een feit was. Een unicum. Weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de toch al rijke historie van Zondag 2.

Het was een sportieve wedstrijd met een uitstekend arbitraal trio. Bedankt mannen! Jullie bij ons gewonnen, wij bij jullie. Allebei drie punten uit de beide ontmoetingen. Eerlijk verdeeld. En beter dan twee gelijke spelen. Jan Willem is Warming-upper, Alex Grensrechter, Herman Doelman en Kenneth Man van de Week. Meestal winnen we de derde helft, maar deze keer was het bijzonder lastig. Toen uw verslaggever vertrok, stonden we in elk geval ruim achter.
Dit kalenderjaar rest ons nog 1 thuiswedstrijd, mits die doorgaat uiteraard. Daarna volgen bijna twee maanden winterstop. Voorlopig dus de laatste keer dat u onze helden aan het werk kunt zien. Alle zitplaatsen zijn vrijwel vergeven. Er zijn nog slechts enkele staanplaatsen beschikbaar. Haast u als u nog toegangskaarten wilt aanschaffen, want op = op.

Opstelling: Herman, Antony, Luciën, Wim en Eric; Ramon, Johan, Rutger en Jan Willem (9. Wilco); Kevin en Kenneth.
Grensrechter: Alex.
Toeschouwers: 25.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.