Papendrecht 2 – HZ’75 2: 0 – 1

Papendrecht 2 – HZ’75 2:  0 – 1

Op zondag 28 februari; naamdag van de heilige Romanus van Condat; Kalevaladag, Dag van de Finse cultuur; 59 jaar nadat Guust Flater voor het eerst in weekblad Robbedoes verscheen; de 115e geboortedag van de Amerikaanse scheikundige en tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Carl Pauling; mochten we na een extreem lange winterstop van 12 weken eindelijk weer de mat op. We speelden vanaf 10 uur op het Slobbengors tegen subtopper HZ’75 2, een wedstrijd die voor de zesde keer was vastgesteld na 4 keer afgelast en 1 keer verzet te zijn.

De eerste mail van de winterstop was als volgt: “Hallo allemaal, vorig seizoen verloren we thuis van HZ’75 met 1-8 en met de scheidsrechter van dienst hebben we in dit seizoen alleen nog maar verloren.”

Dat begon lekker. Maar al snel veranderde dat. Nadat eind vorig jaar Luciën ons aangenaam verraste met nieuwe trainingspakken, werden we tijdens de winterstop opnieuw aangenaam verrast. Ramon: “Hallo teamgenoten, bij dezen kan ik jullie het heugelijke nieuws mededelen dat ik samen met een sponsor ons team mag voorzien van nieuwe tenues. Ik zat zelf te denken aan de witte uittenues met rode V. Ik weet niet of het korte of lange mouwen moeten worden, dat hoor graag van jullie. Ook moet ik weten hoeveel tenues er moeten worden besteld (volgens mij zijn het er 20) en welke maten. Ik heb pasexemplaren gekregen, dus iedereen kan van tevoren passen. Voordat ik alles bestel, krijgen jullie uiteraard middels een proefdruk te zien hoe het eruit komt te zien. Ik zie jullie reacties uiteraard graag tegemoet!”
Rainier Wolsleger: “Super!!! Ga van de week nog rennen, kilo’s eraf lopen.” “Kenneth: “Dat is mooi nieuws Ramon. Wie wordt onze sponsor? Nu nog wachten op Frank Glim voor de sponsoring van een mooi maatpak inclusief stropdas. Groet, Kessi.” Ramon: “Onze sponsors worden Led2lease en sterkejongens.” “Geweldige actie, Ramon. Ik heb ook de voorkeur voor lange mouwen. Ik begrijp trouwens niet dat iedereen om maatje M vraagt. Zoveel hardgelopen tijdens de winterstop dat jullie flink zijn afgevallen? Groeten, Jan Willem.”

sterkejongens

“Hey Ramon, goed bezig zeg! Als ik nou ook nog wil sponsoren, kan ik dan op de achterkant van de broekjes? Ik zie dat wel eens in België en met enorme sponsorborden langs de kant! Goed te zien vanaf de A15 en A16! En krijgen we dan ook nog een 2e trainingspak dat past bij het witte shirt….. Doe mij ook maar lange mouwen. Groeten, Alex.”
“Beste Ramon, helemaal top dat je ons ook nog eens van een tenue gaat voorzien. Wit met een rode V is heel chic en mijn persoonlijke voorkeur is met lange mouwen. Ten eerste omdat we de meeste tijd in koud weer spelen en mocht het nodig zijn kunnen we onze mouwen opstropen, zowel voor de eventuele warmte als om een overwinning eruit te slepen. Maar voor sommigen is mouwen opstropen een onbekend fenomeen. Mocht je uitleg over dit fenomeen willen, dan weet Rob U. hier alles over. Volgende week ben ik er. Mvrgr. Herman.” “Ramon, goed geregeld! Herman, als je een beetje op mij gaat letten, zul je zien dat ik letterlijk altijd mijn mouwen opstroop…figuurlijk liggen de zaken anders… Ik observeer meer of iedereen goed in positie staat… Groet, Rob U….ex-1e-elftalspeler…..”
“Super Ramon. Ik ben ook nog bezig met een sponsor die ons gewoon per wedstrijd gaat betalen. Op dit niveau kan dat gewoon niet anders. We zijn het hoogst spelende zondagteam van heel Papendrecht! Ik zat zelf te denken aan Shell of Opel, maar als iemand een beter idee heeft, hoor ik het graag. Overigens volgens mij lange mouwen. Groet, Wim.”

“Goede actie Ramon en supermooi tenue. En voor mij absoluut een maatje L en met lange mouw. Ik ben trouwens gebeld door een Chinees die in Den Haag op een dood spoor zit en de stad uitgejaagd zal worden als hij zijn hoofd daar om de hoek steekt. Hij vroeg om het nummer van Wim en onze sponsoren….brabbelde iets over aandelenovername. Hij zei verder ook nog wat in tenniswedstrijdjes te doen…….. En de zon schijnt in NL gewoon vaak en dan vindt Rob U. het gewoon lekker om zijn koppie naar de zon te draaien, oogjes te sluiten en lekker mouwtjes op te stropen zodat het zonnetje zorgt voor een goede tint. Gr. Edwin.”
Frank G.: “Wat leuk, ik krijg steeds meer zin om me weer bij de ploeg aan te sluiten! Als ik dit jaar mijn omzet verdubbel, regel ik volgend jaar een mooie spelersbus! Gr. Glim.”

Frank G.: “Hoi Jan Willem, ik ga op wintersport. Als het skiën lukt, hoop ik zondag 13 maart weer een start met voetballen te maken! Hoop dat het gaat lukken! Beetje sceptisch, maar hoop dat het goed uitpakt! Valt dat mee ga ik het daarna weer met de bal proberen! Ik hoop, dat ik nog een poosje kan blijven voetballen!! Gr Eeg Bats.”
“Hallo, ben er voorlopig nog niet bij. Mijn blessure valt zwaar tegen. Helaas (voor mij haha) kan ik de komende tijd niet spelen. Nu schrijft de arts voor maanden niet voetballen … nu ben ik sowieso eigenwijs en wil ik volgende maand of zo het voorzichtig gaan proberen, een halfuurtje of zo. Maar voorlopig zal iemand anders de gehele rechterflank voor zijn rekening moeten nemen, haha. Groet, Marcel.” “Succes Marcel, kom s.v.p. snel terug anders zet JW mij rechtsback! Dat wordt wat!” “Beterschap. En voor de rechterkant hebben we toch Wim Karsdorp met wat aanwijzingen van Dick A. komt dat best goed. Frank L.” “Hallo Wim, mede dankzij jouw exquise performance hebben we de laatste twee uitduels 6 punten gepakt. Groeten, Jan Willem.” “Hallo Jan Willem, gaat inderdaad lekker met Luciën samen achterin en wat kilo’s minder. Groeten, Wim.” Nou, wat kilo’s minder. Zeg maar gerust vele tientallen kilo’s minder. Is trouwens bijzonder lekker in de kleedkamer. We hebben opeens volop ruimte. Wat een verademing.

“Hi all,, ik ben er niet. Komende week 28ste ben ik afwezig i.v.m. familiaire verplichtingen! Groet Robbie Sig.” “Hi, een helft moet lukken 🙂 ! Groet Rainier.” Edwin: “Ik heb de tas met de waterzak en de ballen. Ik ben er zondag weer. Al weet ik niet of jullie op mij zitten te wachten na 6 uit 2 zonder mij.” Rob U.: “Daar heb ik nog nooit over nagedacht….” “Het is duidelijk dat de basis staat. Voor de afwezigen zal het bijzonder moeilijk worden zich in de equipe te spelen. De komende training is de uitgelezen kans voor die mensen om zich weer in de picture te spelen. Groeten, Jan Willem.” Frank L.: “Ik kom wel vlaggen. Ik kan zondag en ga niet op wintersport. Frank L.”

Vanwege de ultralange winterstop hadden we de trainingspakken voorafgaand aan het voetballen nog niet aan gehad, maar ze waren desalniettemin volop in gebruik. “Ik heb nog een aantal van die schitterende trainingspakken bij mij thuis liggen. Voor de Brabo’s moeten we nog even wat afspreken, voor de dorpsgenoten breng ik hem deze week wel ff langs. Echt een aanrader, hij ligt heerlijk op de bank! Johan.” Jan Willem: “Het lijkt me trouwens dat de mensen die er de afgelopen tijd niet waren en daarom nog geen trainingspak hebben, gewoon een feestje moeten houden ter ere van Luciĕn en de teamleden die de punten binnengesleept hebben. Gelijk een mooie gelegenheid om je trainingspak op te halen.” Rob S.: “Johan net thuis mogen ontvangen met een nieuw trainingspak pour moi. Prachtig pakkie en inderdaad, hij ligt heerlijk op de bank. Luciĕn, geweldige actie. M’n dank is groot. Txs!” Edwin: “Ik zou ook graag met zo’n pakkie op de bank willen zitten. Johan; heb jij de mijne ook in je bezit?” Johan: “Zal trainingspak met initialen ED vanavond even langsbrengen.”

De trainingsbroeken zijn voorzien van een touwtje aan de voorkant. Het is dus volkomen duidelijk hoe de broek aangetrokken dient te worden. Toch bleek tijdens het warmlopen dat ‘iemand’ zijn broek achterstevoren had aangetrokken. Naam noemen is uiteraard overbodig. Rob U.: “Trainingsbroek zat op deze manier ook lekker Jan Willem…… 🙂 .” Ook tijdens de eerste helft bleek Rob U. weer ouderwets op dreef. Hij kondigde aan ‘rustig’ te gaan beginnen en hield dat gemakkelijk vol. Overigens niet bepaald tot tevredenheid van de mensen voor en achter hem. Vooral Edwin had op wel wat meer steun gehoopt. Ja Edwin, eindelijk eens aan de lijve ondervonden wat het is om Rob U. voor je te hebben. Hopelijk begrijp je nu ook waarom ik hem hooguit 45 minuten bij mij in de buurt wil hebben. Een hele wedstrijd is echt niet te doen.

Voor de winterstop hadden we steeds net genoeg man inclusief enkele halffitten die daarom steevast wissel gingen. De meesten hadden er kennelijk veel zin in want we hadden zowaar 16 man. Dat betekende 10 wissels, maar niet iedereen was daarvan gediend. Rutger: “Hoi JW, ik beschouw mezelf nog steeds als gastspeler, dus ik doe niet aan wisselbeurten (haha).” Wim: “Dat zou Ramon ook wel willen!”
Ramon: “Topfit en aanwezig! Ik ben er met passhirts! Ik neem aan dat sponsors geen wissel hoeven te staan?” “In het verleden hebben we daar wel eens over gedacht, Ramon. Alleen: dan hadden toentertijd mensen als Edwin, Marcel, Frank G. en Rob U. altijd moeten spelen en daarom hebben we maar van die regel afgezien. Logisch natuurlijk. Je wilt tenslotte wel eens keer leuk voetballen en winnen, natuurlijk. Groeten, Jan Willem.”

We stonden ingedeeld voor veld 4, maar dat XtraGrass-veld was nog stijf bevroren. Dankzij Herman en de scheidsrechter mochten we gelukkig voetballen op veld 3, dat wel goed bespeelbaar was. Het was onze eerste pot voetbal in 12 weken en gelijk op gewoon gras op het Slobbengors. Dat was voor het eerst in tijden. Daar moesten we duidelijk aan wennen. De tegenstanders hadden daar minder moeite meer en namen het initiatief, zonder echt gevaarlijk te worden. Onze verdediging gaf in het eerste kwart van de wedstrijd geen krimp. Frank L. had vrij weinig te doen. En die ene keer dat hij verslagen was, werd hij op de doellijn te hulp geschoten door Jan Willem.
Langzaam kwamen we beter in de wedstrijd. We doken meer en meer op in de buurt van het HZ-doel. Onnodig balbezit vlakbij hun zestienmeter en een goede omschakeling van de gasten leidden tot een overtalsituatie voor HZ’75 6. Een droge knal van ruim 20 meter en 0-1, onhoudbaar voor Frank L.
Na de achterstand probeerden we van alles om gelijk te maken. Ons veldspel was op zich goed, maar het stokte zodra we bij hun doel kwamen. Zij hanteerden een soort handbalverdediging waarmee we ons geen raad wisten. Herman was het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn fraai genomen vrije trap scheerde de deklat.

In de tweede helft hetzelfde beeld. De verdedigingen heersten. Het zat bij ons prima in elkaar en de combinaties liepen. Enige minpunt: het creëren van kansen. In aanvallende zin waren we helaas te besluiteloos. In plaats van voor te zetten of te schieten, bleven we maar breien tot we de bal kwijt waren. En wat ook niet echt slim was: bij elke diepe bal van ons ging de vlag omhoog, waarna afgefloten werd vanwege buitenspel, of dat nou terecht was of niet. Op een gegeven moment zouden we dat toch moeten weten, maar we bleven mensen maar diep sturen, met een fluitsignaal tot gevolg. Niet handig natuurlijk.
Een voorzetschot van Wim van de rechterkant belandde via de buitenkant van de rechter paal in het zijnet. En na een individuele actie vanaf links schoot Kenneth met rechts voorlangs. Dat was het wel.

Zo bleef het 0-1. Niet helemaal ten onrechte, maar met iets slimmer spel en meer durf hadden we een gelijkspel eruit kunnen slepen en hadden we ons beloond voor ons harde werken en op zich prima veldspel. Frank G. is Supporter, Alex Grensrechter, Peter Bosselaar Scheidsrechter en Luciën Speler van de Week. De Aanmoedigingsprijs is voor Jan Willem die zijn eerste 90 minuten maakte in bijna 10 maanden. Zullen we wel niet al teveel meemaken dit jaar.

Kort na de wedstrijd kregen we de volgende mail. “Heren, ik heb net het advies van de leverancier gekregen allemaal lange of korte mouwen te nemen. Ik heb voor lang gekozen. Ik heb een proefdruk van het tenue bijgevoegd. Broek wordt uiteraard ook wit, logo’s worden allemaal zwart. Ik neem aan dat alle maten ok zijn in de lijst want ik heb verder niets meer vernomen dat deze niet kloppen. De tenues worden deze week besteld. Volgend seizoen kampioen in het wit! Grt, Ramon.”

Nieuw tenue Zondag2

Herman: “Gaaf tenue.” Rob U.: “Ziet er goed uit Ramon.. super!” “Ramon: Top pakkies. Zien er strak uit en alvast bedankt. Gr. Edwin.” “Ramon, mooi spul, bedankt. Groet, Marcel.”
Kenneth: “Mooi Ramon! Wie O wie doet de maatpakken? Frank? Kessi.” “Hi, ziet er strak uit! Ook mooi dat er logo’s aan beide kanten zitten. Verzorgster? ( Eva Carneiro is transfervrij). Brgds Rainier.” “Laten we nou eerst beginnen met een nieuwe waterzak, dan zien we daarna wel weer verder. Magnifiek die nieuwe tenues, Ramon. Nou ons voetballen nog. Groeten, Jan Willem.”

Opstelling: Frank L.; Edwin (46. Rainier), Luciën, Johan (74. Ramon) en Jan Willem; Rob U. (46. Wim), Ramon (46. Rutger), Alex (46. Eric) en Herman; Kevin (46. Kenneth) en Wilco.
Grensrechter tweede helft: Eric.
Grensrechter tweede helft: Alex.
Toeschouwers: 12.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.