Papendrecht 2 – Raamsdonk 4: 1 – 0

Papendrecht 2 – Raamsdonk 4:  1 – 0

Op zondag 3 april; naamdag van de heilige Agathamerus van Mysië;
131 jaar nadat de motor van Gottlieb Daimler werd gepatenteerd in Duitsland; 43 jaar na het eerste gesprek door een mobiele telefoon; Kussengevechtsdag; drie dagen voor de Wereld-Backupdag; een dag voor de Wereld-Feestdag; een dag na de tweedehands kledingbeurs in De Schuilplaats; vlak voor de start van de Ridderkerkse Spirituele Gezondheidsbeurs; begonnen we om 10 uur op veld 3 van het Slobbengors aan het treffen met Raamsdonk 4.

Het was allemaal zo hoopvol begonnen dit seizoen. Dankzij crowdfunding konden enkele jonge talenten binnengehaald worden alsmede ervaren rot Rutger K., voormalig Speler van het Jaar. Zondag 2 draaide lange tijd aardig mee, maar na begin december werd maandenlang geen punt meer behaald. Het volk begon te morren. “Rutger heeft het niveau aanzienlijk omhoog gekrikt, maar kan het niet allemaal alleen natuurlijk”, vertelt een verontruste supporter.

Half maart barstte de bom. De bestuurlijke crisis was snel compleet. De aandeelhouders bleken tijdens de aandeelhoudersvergadering nog wel achter de ingeslagen weg te staan, maar de leden willen Wim Veldhuis sr. terug, zoals is gebleken tijdens de chaotisch verlopen ledenvergadering. Zowel de Directie, de Algemene Leiding, de Toezichthouders, de Staf, de Border of Supervisors, het Hoofdfront, het Beleidsorgaan, het Presidium, de Maatschappelijke Liga, de Raadgevende Sociëteit, de Unie van Aanbeveling, het Consulterende Apparaat, het Verenigingssyndicaat, het Gouvernement, de Raadplegingsorganisatie, het Bondsgenootschap, de Adviserende Raadkamer, de Financiële Autoriteit, de Administratie, het Management, de Raad van Toezicht, de Bewindsvoering, het Sectiebestuur, de Bedrijfstop, het Bestuurscollege, de Ondernemingsraad, de Vakbondsvertegenwoordiging, het Stichtingsbestuur, de Raad van Wijzen, het Uitvoerend Comité, het Aanbevelingslichaam, de Raad van Commissarissen als het Stadionbestuur is opgestapt.

De persvoorlichter van Zondag 2: “We hadden de beschikking over geschikte mensen als Harry van R., Michael van P., Jorien v.d. H., Riemer v.d. V. en Foppe de H., maar toen daar later mensen aan toegevoegd werden als Jan R., Thierry B., Gerard J., Bram M., Emile R. en Willibrord F. ging het mis. Vooral het nieuwe stadion blijft een heet hangijzer. Ze hadden Jan des B. ingehuurd. Op zich was de inrichting prachtig hoor, maar hij wil alles in het wit en voor ons als rood-zwarten is dat onverteerbaar. Dat botste en heeft geleid tot onoverbrugbare problemen.”
Inmiddels blijft de functie van CEO van Zondag 2 vacant. Michel P., Joseph B., Jack W., Franz B., Uli H. en Jérôme V. hebben inmiddels belangstelling getoond.

Om de problemen aan te pakken werd besloten tijdelijk een adviseur in te schakelen: Don L. Op een druk bezochte persconferentie legde Don L. uit waarom hij besloten had het adviseurschap van Zondag 2 te aanvaarden. “Laat ik om te beginnen duidelijk zijn: dit wordt echt mijn laatste kunstje”, aldus de ervaren voetbalrot. “Ik heb jarenlang in Papendrecht gewoond, mijn zoon heeft bij de club gekeept, ik ken de vereniging als mijn broekzak, het voelt voor mij echt als thuiskomen. Ik ga optreden in de schaduw. Zonder contract, zonder geld en zonder officiële functie. Toevallig heb ik wel wat meer ervaring in dit soort zaken.”

Don L. voerde prompt enkele opmerkelijke veranderingen door. Zo zond hij doelman Frank L. onmiddellijk op vakantie naar het Caraïbisch gebied. “Hij heeft het hele seizoen nog niet de nul gehouden. Dat kan echt niet verder zo. Eerst moet Frank L. maar eens bij zichzelf te rade gaan, voordat hij weer onder de lat mag”, aldus het voetbaldier.
Edwin zag de bui al hangen. Vandaar dat hij mailde: “Zondag 3 april ben ik er niet bij”. Dat Don L. Rob S. op de tribune zette, was voor iedereen volkomen logisch. Maar dat sterspeler Ramon zijn eigen bank mocht warmhouden, mocht toch wel verrassend genoemd worden. “Je merkt gewoon dat, als Ramon in de ploeg staat, het overgrote deel van de anderen niets doet omdat ze verwachten dat Ramon het wel zal doen. Door deze stap wordt de rest gedwongen nu eindelijk ook eens in beweging te komen. Ik verwacht dat dit op de lange termijn een positief effect zal hebben”, motiveerde de voormalige bondscoach zijn beslissing.

Verder werd duidelijk dat Marcel zijn rentree voorlopig wel op zijn buik kan schrijven. “Zolang hij Debby thuislaat, kan Marcel een plek in de selectie wel vergeten. Het oog wil ook wat.” Frank G. had na maandenlang blessureleed zijn rentree gemaakt, maar ook hij kon gewoon thuisblijven. “Ik loop nou nog steeds rond in de regenjas uit mijn tijd bij Real Madrid. Dan kan natuurlijk echt niet meer. Ik heb de kledingsponsor gevraagd om een behoorlijke outfit, maar voorlopig weigert hij zijn medewerking. Ik word hier zo moe van. Nou, dan weiger ik op mijn beurt mijn medewerking aan een basisplaats van Frank G.”, beëindigde de voormalig toptrainer zijn betoog.

De hand van Don L. werd al snel zichtbaar. Tijdens het paasweekend werd de eerste zege in meer dan 3½ maand geboekt. Tegenstander Raamsdonk 4 was overigens ook met veel vertrouwen naar ons sportcomplex afgereisd. De Brabanders waren er op donderdagavond als eerste ploeg in geslaagd koploper SC Amstelwijck 6 te bedwingen: 2-2. Dit was in de aanvangsfase duidelijk te merken. De gasten zochten direct de aanval, maar een getergde Frank L. viel niet te passeren vandaag. Hij mocht eindelijk weer eens onder de lat staan en was vast van plan te tonen dat hij soms best goed kan keepen.
Al snel namen we het heft in handen. Wilco werd op rechts diep gestuurd. Met een fraaie actie passeerde hij enkele tegenstanders, maar zijn schot ging net voorlangs. Niet veel later speelde Rutger na een mooie aanval Johan vrij aan de rechterkant. Bijna vanaf de achterlijn legde Johan de bal precies op het hoofd van Wilco die maar binnen hoefde te knikken: 1-0.
We hadden de gasten volledig kapot gespeeld en niet veel later gaven ze zich gewonnen. Het was sowieso een aparte ochtend. Langs de lijn liepen de nodige reservespelers zich warm, maar Don L. hield ze gewoon buiten de lijnen en weigerde te wisselen. Dat hadden we nog nooit eerder meegemaakt. Ingrid is Supporter, topscorer Wilco Matchwinner, Jan Willem Grensrechter, Peter B. Scheidsrechter en Frank L. Man van de Week. Voor het eerst dit seizoen de nul gehouden! Hij kan het nog!

Je zou denken dat Don L tevreden zou zijn met de tweede achtereenvolgende thuisoverwinning, maar nee hoor. Na afloop van de wedstrijd moest op een half veld met kleine doelen nog een partijtje 8 tegen 7 gespeeld worden. Hoewel dat meer weg had van een pannawedstrijd. Vooral Wim bleek daar erg bedreven in te zijn, met als voornaamste slachtoffer Kenneth. Liefst drie keer werd hij gepoort. Kenneth poogde snel de aandacht van die vernedering af te leiden door te proberen ons over te halen mee te doen met de Harbour Run 2016. “Kenneth, ik kan dan niet. Ik doe met een aantal spelers mee aan de “Panna-kampioenschappen. We hebben zondag goed geoefend. Wim.”
Alex bleek te beschikken over onverwachte keeperskwaliteiten. Het is dat Frank L. de nul gehouden had, anders zou hij wel eens moeten vrezen voor zijn plek tussen de palen. Tijdens wedstrijden komt Jan Willem al jaren niet meer in de buurt van het vijandelijke doel. Op zich niet zo gek, want hij doet nauwelijks meer mee. Maar op een half veld bleek hij vrij makkelijk voorin te komen. Hij wist zelfs drie keer te scoren. Kenneth mag wel oppassen voor zijn positie.

Het was een heerlijke voorjaarsdag. Reden om lange tijd buiten de kantine op het bankje door te brengen. Om de feestvreugde compleet te maken liet Luciën weer een schaal warme hapjes aanrukken. Het was trouwens een bijzonder lastige derde helft die pas diep in blessuretijd gewonnen werd. Bedankt mannen, het was leuk vandaag.

Opstelling: Frank L.; Rainier, Luciën, Wim en Herman; Alex, Johan, Rutger en Rob U.; Wilco en Kevin.

P.S.,
De chocolade paashaas is bijna op. Bedankt Luciën, smaakt heel lekker.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.