Papendrecht 5 – DSE 4: 2 – 0

Zondag 26 april 2009, alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Vorige week een draak van een wedstrijd gespeeld. Benieuwd of Zondag 5 tegen DSE, de nummer 2 van de ranglijst, beter voor de dag komt. Goede omstandigheden op het Slobbengors, een groene grasmat met een heerlijk druilerige regen. DSE begint, net als in de 1e wedstrijd, vanaf de aftrap flink te storen. Hierdoor komen we aanvankelijk niet lekker in ons spel. Naarmate de wedstrijd vordert gaat dit beter. Echte kansen levert het nog niet op. Totdat Frank binnen de 16 neergelegd wordt. Een uitgelezen mogelijkheid om vanaf 11 meter de score te openen. Arie trapt de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. Dit is al zijn 2e misser op rij. Zijn status als penalty-nemer staat onder druk. In de eerste helft zijn er verder geen grote kansen meer. DSE hanteert de lange bal maar de verdediging van Zondag 5 heeft alles onder controle. In de rust maar 1 wissel, Edwin pakt zijn oude vak als voorstopper weer op, een fraai ambacht. DSE stuurt steeds andere spitsen naar het front, helpen doet het niet. In zijn laatste wedstrijd voor Zondag 5 moet Roland helaas met een blessure naar de kant. Zo komt er een einde aan een lange loopbaan. We gaan het buitenkantje rechts missen. Roland, bedankt! En dan het moment dat de wedstrijd beslist. Kenneth heeft de bal op links in de buurt van de cornervlag. De keeper komt iets te ver uit zijn goal, en Kenneth krult de bal à la Messi over hem heen en de bal slaat via de binnenkant van de paal tegen het net. Pure klasse! Niet veel later stuurt Herman, met een bal op maat, Kenneth in de diepte. Die bewaart het overzicht en legt de bal bij de 2e paal waar spits Patrick de 2-0 binnen schiet. Wedstrijd gespeeld, overwinning zeker. DSE kan hier niet veel meer tegenover stellen, ze zijn stuk gespeeld. Zondag 5 boekt weer een ijzersterke overwinning.

(verslag: Arie)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.