Zondag 2 clubkampioen zondagteams

Zondag 2 clubkampioen zondagteams

Op zaterdag 11 juni; naamdag van de heilige Aleidis van Schaarbeek; 762 jaar nadat Alkmaar stadsrechten verkreeg van Graaf Willem II van Holland en Zeeland, koning van het Heilige Roomse Rijk; 372 jaar nadat de Italiaanse wis- en natuurkundige Evangelista Torricelli de eerste beschrijving gaf van een barometer; de 2339e sterfdag van Alexander de Grote; de Slotdag van het seizoen 2015-2016, stond op het hoofdveld de strijd om het zondagclubkampioenschap op het programma.

De Zondagveteranen hadden ons vorig seizoen geklopt en we waren duidelijk uit op revanche. Om de kans op succes te vergroten had Johan, de nieuwe grote man van Zondag 2, enkele strenge eisen gesteld. Zo mocht geen verdediger meedoen die voortdurend zogenaamd geblesseerd is en als hij er al is, alleen loopt te sacherijnen en commentaar te leveren, maar voetballend niets goeds doet (JWDM). Datzelfde gold voor middenvelders die voornamelijk bij de zijlijn staan toe te kijken (Rob & Rob) en spitsen die als de ploeg in de aanval is, overal op het veld staan, behalve in het strafschopgebied (Frank G.). Toen Johan nog meer eisen stelde als in verdedigend opzicht een aanval van de tegenpartij daadwerkelijk onderbreken in plaats van op een afstandje met je tegenstander meehobbelen en in aanvallend opzicht bij een kans op het doel schieten in plaats van net zo lang klooien tot de mogelijkheid verloren gegaan is, bleven van de selectie van 22 man er 9 over. Het was maar goed dat het 7 tegen 7 was op een half veld. Dat zijn afmetingen die vooral voor ex-korfbalinternational Luciën gesneden koek zijn. Al blijft het voor hem lastig dat de bal niet steeds omhoog moet.

Uiteindelijk hielden we er maar 8 over. “Teamgenoten, ik ben mijn rode voetbalbroek nummer 12 kwijt. Mijn voetbalshirt met nummer 12 heb ik inmiddels wel weer terug. Zouden jullie s.v.p. kunnen kijken of de broek eventueel nog in jullie tas/was zit? Of heeft iemand de gegevens van de invallers, dan kan ik het ook bij hen navragen. Bedankt alvast voor de moeite!! Groet, Arie.” Enige tijd later gevolgd door: “Mannen, mijn voetbalbroek nr. 12 is weer terecht!! Bedankt voor alle zoekacties! Tot zondag. Groet, Arie.” Wim: “Lekker Arie! Je eigen broek zit toch lekkerder.” Johan: “Waarschijnlijk val je met nr. 12 helaas wel net buiten de basis!” Wat een strenge man is die Johan toch. Arie kon gewoon thuisblijven.

Kenneth: Morning, ik ben helaas een twijfelgeval. Achilles speelt mij danig parten en begin daarom gaarne niet in de basis. Kom in ieder geval met tenue en al en kijk het dan even aan of ik wel ga spelen. Grt., Kessi.” Ramon: “Dat ben jij toch altijd Kenneth. Bij mij is het ook afwachten hoe het gaat. Heb na mijn blessure ook niet meer gespeeld. Je mag mij ook wissel zetten.

Waar Zondag 2 met de sterkste opstelling kwam, gold voor de Zondagveteranen bijna voor het tegenovergestelde. Tot grote schrik van hun fans stond sterspeler Addy vd K. tussen de palen, terwijl iemand als Peter Lu. gewoon als veldvoetballer binnen de lijnen stond, met de nadruk op stond. De ZondagVE1-supporters waren toch al niet blij met het feit dat de wedstrijd op zaterdag geprogrammeerd stond en dat de veteranen halverwege de middag aanwezig dienden te zijn, op een tijdstip waarop ze normaal nog hun middagdutje houden. De meesten besloten daarom kennelijk om hun siësta tijdens de wedstrijd te houden.

Zondag 2 begon met een verschroeiend tempo. Waarom dat tijdens de competitie niet kan, is volkomen onduidelijk. Na een paar minuten hadden we al meer gelopen dat normaal tijdens 90 minuten. Met name Ramon ging als een wervelwind over het veld. De jaren lijken geen vat te krijgen op deze voormalige eerste-elftalspeler. Een etmaal eerder had zijn evenknie Messi een hattrick gemaakt binnen 25 minuten, maar Ramon liet zien dat makkelijk te kunnen overtreffen. Binnen een kwartier had hij er al drie inliggen. Toen hij even langs de kant ging staan uitrusten, herhaalde Kenneth dat kunstje. Het was een merkwaardig gezicht: Frank L. voortdurend met zijn handen in zijn zij. Dat zien we normaal alleen als hij als toeschouwer langs de kant staat. Tijdens een wedstrijd ligt hij afwisselend op de grond na de zoveelste redding of haalt hij de bal uit het net na de zoveelste tegentreffer.

Het was de afscheidswedstrijd van legende Peter M. De stand deed menigeen terugdenken aan de afscheidswedstrijd van de bijna net zo getalenteerde Amsterdammer Johan C. in november 1978 toen Ajax met 0-8 verloor van Bayern München. Dat Zondag 2 de nul zou houden, was wel duidelijk met Frank L., de Papendrechtse Neuer, op doel, en de spijkerharde verdedigers Marcel en Rainier achterin. Dankzij treffers van Johan en Alex werd het zowaar 8-0. Zondag 2 onttroonde daardoor de Zondagveteranen als zondagclubkampioen.

Enige tijd na zijn verloren afscheidswedstrijd dook Johan C. opeens op bij aartsvijand Feyenoord. Het zou ons niet verbazen als Peter M. volgend seizoen met Zondag 2 meespeelt. De derde helft verloren we overigens kansloos. De Zondagveteranen zijn op dat gebied al jaren ongeslagen en ook deze keer zegevierden ze glorieus.

Slotdag 2016

Addy vd K. heeft inmiddels gevraagd om een kans op revanche op een groot veld. Voorlopige datum: zondag 4 september om 10 uur. Lijkt mij prima.

“Mooi stuk JW, hebben we tijdje moeten missen, jouw droge humor. Voor zover ik nu kan bekijken ben ik er 4 september. Fijne vakantie allen. Gr Frank L.”
Wim: “Mooi stuk proza weer Jan Willem.”
Addy vd K.: “Hoi, leuk stukje over de zondagbattle. We gaan er in september vol voor om de titel op een groot veld te heroveren. Gr. Addy.”

Johan: “Glorieuze 8-0 overwinning en een nieuwe aanwinst voor volgend seizoen vastgelegd…… Peter B. heeft toegezegd om Zondag 2 volgend jaar te komen versterken. Dus allemaal loopschoentjes mee op vakantie, hihi.”
“Beste helden van Zondag 2, Peter B. heeft gevraagd mee te (mogen) doen… Hij zal voor komend seizoen spelend lid worden (is nu rustend) en vroeg na goedkeuring dan ook graag in de mailing van Zondag 2 te worden opgenomen. Dat lijkt mij toch akkoord. Groetjes, Marcel.”

“Peter: welkom bij het eens geweldige Zondag 2! Ik heb trouwens verder begrepen dat Rob U. afgewezen is voor het G-team. Hij blijft daarom gewoon deel uitmaken van Zondag 2, vrees ik. Groeten, Jan Willem.”
Eric H.: “En dan te bedenken dat deze groep ooit het professorenteam werd genoemd….”
Rob U.: “Ik zal komend seizoen compleet in dienst spelen van diegene die beter in vorm zal zijn dan ik.. Denk daar maar eens over na….”
Frank L.: “Dan krijg je het druk Rob…….”
Jan Willem: “Ik heb erover nagedacht Rob, maar ik kan ‘m niet volgen. Je leeft de laatste 30 jaar toch compleet in dienst van Petra?”
Kenneth: “Rob, misschien kun jij het vervoer regelen. Lijkt me ook handig in het licht van je aanstaande nieuwe rol binnen ons team. Grt, Kessi.”
Rob U.: “Grapjassen zijn jullie… Petra regelt altijd alles voor mij.. dat weten jullie toch…..”

“Heren, bedankt dat ik volgend seizoen deel mag uitmaken van jullie team. Ik kan meedoen op 4 september. Met vriendelijke groet, Peter B.”
“Welkom Peter! Weet wel dat we allemaal in dienst spelen van Rob U., begenadigd oud-Zondag1-speler! Sportieve groet, Kessi.”
Frank G.: “Meer dan welkom! Verwacht veel van onze duurste aankoop sinds het aantrekken van Silvester U.! Kampioen 2016-2017, klinkt goed!”
“Kenneth, weet ik, dat deed ik vroeger ook al! Met vriendelijke groet, Peter B.”

“Welkom Peter! Gr. Rainier.”
Edwin: “Ik ben er 4 sep ook bij. En Peter welkom bij Zondag 2. We zullen wel wat tijd nodig hebben om je wegwijs te maken in onze looplijnen, het befaamde 1-2-2-3-1-2 systeem, diverse openingszetten, vleugelspel met vandaaruit naar binnenkomende backs, de keeper onder druk zetten en het spelen met Rob U. Maar dat komt allemaal wel goed.”
Rob U.: “Peter… welkom… Je mag je eigen spel spelen hoor, dat doen al die anderen ook… 🙂 .”
“Beste Peter, bij dezen hartelijk welkom bij het meest multifunctionele team van VVP. Mvrgr. Herman.”
“Welkom! Ik ben er ook bij. Grt, Ramon ‘hattrick’ L.”
Wim: “Ik ook. Ik heb trouwens begrepen dat Bolle Kees ook bij ons wil komen spelen.”
“Ik ook. Groet, Marcel.”
“Ha Peter, welkom. De legendarische nr. 14 speelt ook nog steeds in Papendrecht 2 (soms, zo nu en dan, weleens, een keertje). Groet Robbie S.”

Commentaren zijn niet meer mogelijk.