Papendrecht 2 – Beek Vooruit 14: 3 – 0

Papendrecht 2 – Beek Vooruit 14:  3 – 0

Op zondag 16 oktober; naamdag van de heilige Bonaventura van Agrigento; de laatste dag van de Kinderboekenweek; een dag na de Algemene Verzamelbeurs in zalencentrum De Palm; tijdens de Maand van de Geschiedenis; een halve dag na afloop van de Papendrechtse kermis; enkele uren na afloop van de CRP Rocknights in Café De Trap Af; stond op veld 2 van het Slobbengors de strijd om de achtste plaats tegen Beek Vooruit 14 op het programma.

We hadden wederom de nodige afmeldingen, maar vergeleken met de afgelopen tijd viel het mee. “Ha JW, ik ben komende zondag 16 okt afwezig i.v.m. familiaire activiteiten, heus niet met gezin in huisje op de Veluwe. Ik vond in het wedstrijdverslag zowaar enige positieve opmerkingen JW. Gaat het wel goed met je? 🙂 Succes, groet Robbie S.” Geen commentaar.
“Net gevlagd bij B1 en ervaren dat het helaas nog niet gaat met mijn knie. Ben er wel bij, bijv. om te vlaggen… Ter info: de bedoeling is dat ik eind jan fit ben, want ik doe dan mee met mijn werk aan de Weissensee schaatsmarathon. Daar moet natuurlijk flink voor getraind worden….. Gr Johan.” Voordat Johan met vlaggen begon bij B1, stond die ploeg zonder puntverlies stijf bovenaan. Sinds hij hun grens is, hebben ze praktisch geen punt meer gepakt. Dat beloofde weinig goeds.
Enkele schakelspelers die nogal eens verstek hadden moeten laten, waren gelukkig weer aanwezig. Frank L.: “Ik ben er de 16e weer.” Edwin: “16 okt ben ik erbij.” Rutger: “Ik ben erbij.”

De afgelopen week was de kleedkamerpraat volop in het nieuws. Uiteraard doen wij daar geen uitspraken over, al was ook deze keer het onderwerp Voetbalspullen hét gesprek van de dag. Hoewel de meesten van ons al decennialang voetballen, weten ze nog steeds niet wat je voor een voetbalwedstrijd moet meenemen. Daarom de noodzakelijke uitrusting maar eens op een rijtje gezet.

1 voetbaltas, gevuld met in elk geval scheenbeschermers, een paar passende voetbalschoenen en een voetbaltenue.
Het thuistenue bestaat uit een zwart shirt met rode V, een rood broekje en rood met zwarte kousen.
Het uittenue bestaat uit een wit shirt met rode V, een wit broekje en witte kousen.
Bij voorkeur het trainingspak meenemen, eventueel een slidingbroek en een T-shirt voor onder het voetbalshirt en indien nodig inlegzolen.
De doelman dient keepershandschoenen mee te nemen.
Voor het douchen heb je een handdoek nodig. Opties zijn douchegel en badslippers. Tevens is het handig om schone spullen mee te nemen als een onderbroek.

Ook deze keer had lang niet iedereen het lijstje afgelopen. Uiteraard was Rob U. weer koploper. Van tevoren was duidelijk gemeld dat we in ons traditionele thuistenue zouden spelen. Toch presteerde Rob U. het om een zwarte en een witte voetbalbroek mee te nemen en geen rode en dat terwijl daar de vorige keer al uitgebreid aandacht aan besteed was. Gelukkig kon Rob Johans rode voetbalbroek lenen. Ook een handdoek ontbrak trouwens in Robs voetbaltas. Maar deze keer waren er wel meer in gebreke. Eric had de afgelopen twee keer gekeept. Hij had het reservekeeperstenue thuis laten liggen – dat was op zich geen bezwaar – maar ook de vaste keepershandschoenen van doelman Frank L. Gelukkig had Arie de tas met ballen en waterzak bij zich inclusief extra’s als oude keepershandschoenen van Frank L. Daardoor was Arie kennelijk vergeten zijn eigen voetbaltas goed in te pakken, want zijn voetbalschoenen ontbraken. Gelukkig had Rutger naast zijn oude kicksen nieuwe exemplaren bij zich. Hij twijfelde of daar wel mee te voetballen viel en had er daarom geen bezwaar tegen ze uit te lenen aan Arie. Tot slot moest Kenneth nog even en weer naar huis omdat hij zijn inlegzolen vergeten had.

Uiteindelijk stonden om 10 uur toch 11 mensen van ons in vol ornaat op het voetbalveld. We hadden deze keer drie wissels plus vlagger Johan. Al snel bleek dat we de wissels hard nodig hadden. Al na 12 minuten moest Wim er geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Marcel die als wissel gestart was omdat hij volgens eigen zeggen de hele nacht doorgehaald had en daarom wrak en gammel was en wankelend op zijn benen stond. Dat bleek overduidelijk in het veld, al zagen we geen verschil met normaal.

We hadden tot nu toe de ene na de andere tegentreffer moeten incasseren met Luciën als laatste man, een positie die hij voor zichzelf opeist. Liever zien we hem op een andere plek, maar Luciën is onze hoofdsponsor en wie betaalt bepaalt. Gelukkig was hij er deze keer niet, zodat we met eerst Wim en later Rainier eindelijke goede mensen als laatste verdediger hadden staan. De afwezigheid van Luciën gaf de teammanager de mogelijkheid tot een meesterzet. Hij gaf Arie de opdracht de goudkleurig met witte Derbystar-ballen mee te nemen. Met die wedstrijdballen mag van Luciën niet gespeeld worden, maar dankzij zijn afwezigheid kon dat deze keer wel.

Dankzij de goede keuze van wedstrijdballen waren we de bovenliggende partij. We bepaalden het spel en gaven achterin niets weg. Maar zoals zo vaak beloonden we onszelf aanvankelijk niet. De ene na de andere mogelijkheid werd niet benut. Na een dieptepass was Wilco net iets eerder bij de bal dan de Brabantse doelman. Wilco schoof de bal langs de keeper, maar kon de bal niet genoeg vaart meegeven waardoor een verdediger van de gasten de bal net voor de lijn kon weghalen. Niet veel later overkwam Arie precies hetzelfde. Na een vergelijkbare situatie was het wel raak. Na een diepe bal van Rutger op Wilco greep een verdediger van Beek Vooruit 14 met een sliding in, maar hij gleed gelukkig voor ons de bal langs zijn eigen doelman in het doel: 1 – 0.
De oranjehemden begonnen een offensief na de openingstreffer en kregen enkele goede kansen. Eerder had Frank L. gemaild: “Bij mij is het afwachten hoe het gaat. Ik ben er zondag sowieso en ga in warming-up kijken of het goed gaat.” Ook na het omkleden had hij zijn twijfels. Graag elke keer zulke twijfels, want Frank L. hield met enkele geweldige reddingen zijn doel schoon. Overigens was hij kennelijk geïnspireerd door Brad Jones, want opvallend vaak stompte Frank de bal weg.

Tien minuten na rust kregen we een strafschop nadat Kenneth in het zestienmetergebied was neergelegd. Wilco eiste de bal op en schoot vanaf 11 meter resoluut raak.
Na de 2 – 0 gingen de opponenten alles of niks spelen en dat leidde tot de nodige hachelijke moment voor ons doel, maar onze betrouwbare doelverdediger liet blijken vandaag geen zin te hebben om de bal uit het net te halen. Een kwartier voor tijd beslisten we de wedstrijd. Jan Willem veroverde de bal en gaf deze aan Rutger. Rutger stuurde op links Kenneth diep. Vanaf de achterlijn gaf hij de bal voor op Wilco die onze fraaie aanval keurig afrondde. Daarna kregen we nog de nodige uitstekende kansen. Vooral Kenneth en Antony hadden de score nog verder kunnen opvoeren, maar er vielen geen treffers meer. Eindstand: 3 – 0.

Na afloop kwam arbiter Bosselaar ons trots melden, dat de tegenstanders hem gecomplimenteerd hadden met zijn uitstekende optreden en dat ze hem de Man van de Wedstrijd vonden. We moesten hem uitleggen dat dat meestal toch geen goed teken is. Deze keer kunnen we moeilijk anders dan ons aansluiten bij de mening van de tegenpartij.
Vanwege de geweldige teamprestatie is heel Zondag 2 Man van de Week. Hoewel ik niemand tekort wil doen, wil ik toch wel enkele namen eruit lichten. Voorin was Wilco 90 minuten lang heel bedrijvig. Onze topschutter wist weer 2 treffers aan zijn totaal toe te voegen. Op het middenveld toonde Rutger nog maar weer eens aan onmisbaar te zijn voor ons. En Frank L. hield zijn doel schoon met enkele werkelijk fabuleuze reddingen. Nog wel even een statistiek.

Aantal tegentreffers per competitieduel met nieuwe, peperdure keepershandschoenen: 5.
Aantal tegentreffers met oude, goedkope keepershandschoenen: 0.

Lijkt ons duidelijk.

De supportersschare was overigens bijzonder groot. Voor rust waren Ernst en Anton Schreuders en dochter de Supporters van de Week, na rust was die eer weggelegd voor de heren H. van Wijngaarden en W. Veldhuis sr. Johan is Assistent-scheidsrechter van de Week. Voor het eerst dit seizoen 90 minuten gevlagd en gelijk de nul gehouden. Hij heeft zijn nieuwe, vaste plek wel veroverd. Dat belooft veel voor de volgende keer.

In de categorie Kleedkamerpraat ging het na het douchen over een ander belangrijk onderwerp, namelijk het schoonmaken van de kleedkamer. Jan Willem had dat tot nu toe gedaan, maar had duidelijk gemaakt dat het deze keer tijd was voor een ander. Eigenlijk was Rutger aan de beurt, maar Edwin was bang dat onze topvedette gelijk zijn spullen in zou leveren als hij dat zou moeten doen, dus nam Edwin de veger maar ter hand. Hij staat erom bekend op het veld weleens vuil werk op te knappen, maar daarbuiten hadden we dat hem nog nooit zien doen. Edwin toonde aan een natuurtalent te zijn. De hand van Tanja wordt al zichtbaar.

Dan nog een derde onderwerp in de categorie Kleedkamerpraat: de waardevolle spullen. Voor het omkleden zet iemand, vrijwel altijd Jan Willem, een tasje neer waar iedereen zijn waardevolle spullen in kan doen. Hij levert het tasje daarna in, meestal in de kantine. Na afloop wordt het tasje weer opgehaald waarna iedereen zijn waardevolle spullen weer kan meenemen. Niet zo moeilijk zou je zeggen, behalve uiteraard voor Rob U. die ook deze keer zijn autosleutels vergeten was.
Onderwerp 4: de versnaperingen in de kantine. Als je drinken besteld, is het de bedoeling dat je je glas leegdrinkt en niet dat je je gele rakker over de tafel gooit. En is het tevens de bedoeling dat je daarna de natte tafel weer droogmaakt. Opnieuw was het Rob U. die in de fout ging, waarschijnlijk vanwege het ontbreken van het lijstje met instructies van Petra.
Het was trouwens een pittige derde helft, maar onder aanvoering van een ijzersterke Johan en Frank G. die tevens lekkere snacks en een schaal patat lieten aanslepen, werd het een nipte zege. Het was trouwens zowel binnen als buiten de lijnen bijzonder aangenaam met onze Brabantse gasten. Bedankt mannen en tot de volgende keer.

Opstelling: Frank L; Antony, Wim (12. Marcel), Rainier en Eric; Edwin (71. Jan Willem), Arie (80. Frank G.), Rutger en Rob U.; Wilco en Frank G. (46. Kenneth).

Commentaren zijn niet meer mogelijk.