Papendrecht 5 – FC Moerstraten 3: 3 – 3

‘Moeizame start jubileumjaar’

De winterstop is voorbij. Het is dan altijd de grote vraag hoe Zondag 5 de 2e seizoenhelft voor de dag komt. Meestal is het een tandje minder. Oorzaken genoeg: te weinig tot niet trainen, de gezellige feestdagen, niet van dat lekkere weer, enz. De heenwedstrijd was een ruime overwinning voor Zondag 5, al met al waren er spelers die dachten dat het wel lekker was om tegen deze tegenstander weer te beginnen. In de kantine vooraf maakte iemand al het bekende gebaar van de 2 vingers en die neus….
Zondag 5 start op zondag 25 januari 2009 rommelig met veelal kortstondig balbezit. Moerstraten krijgt al direct een grote kans. Gerrit redt bekwaam. Dan toch een snelle voorsprong door Arie. De verdediging krijgt de bal niet weg en de spits scoort beheerst in de lange hoek. Dat mocht ook wel weer eens, zijn laatste treffer was 112 dagen geleden…. De voorsprong wordt snel teniet gedaan, weer komt een speler alleen voor Gerrit te staan, dit keer is het wel raak.
Uiteindelijk komt Zondag 5 wat beter is haar spel en dwingt ook diverse kansen af. Daarvan wordt er 1 op een fraaie wijze, door een wederom briljante Kenneth, benut. Zo gaan we rusten met een 2 – 1 voorsprong. In de rust wordt het elftal flink overhoop gehaald, de hele voorhoede gaat eruit. Toch wordt er besloten om 4-3-3 te gaan spelen met Rob S. als aanspeelpunt in de spits. Helaas is het al snel 2 – 2, Gerrit geeft een cadeautje aan de spits van Moerstraten. Hij is er blij mee. Zondag 5 kan weer opnieuw beginnen. Dan wordt Gerardo op rechts gelanceerd, zijn hoogtestage in de Alpen betaalt zich uit want als een raket komt hij in de zestien. Daar wordt hij getorpedeerd door de keeper, de strafschop wordt beheerst door Johan binnen geschoten. Hierna krijgt Zondag 5 enkele kansen op de beslissende 4 – 2. Deze worden jammerlijk gemist. Moerstraten blijft hoop houden, ze spelen trouwens een prima partij en werken hard. De beloning komt dan ook, een middenvelder haalt uit van ruim 20 meter en de bal vliegt de bovenhoek in, 3 – 3. Zondag 5 probeert het nog wel maar het lukt niet meer. We eindigen met een gelijkspel.
Opvallend na afloop is de berusting, de titel gaat dit jaar niet behaald worden. Op zich jammer want Zondag 5 viert dit jaar het 25-jarig jubileum. Wat natuurlijk een fantastische prestatie op zich is.
Volgende week naar Rood Wit W, aftrap 10:00 uur.

(Verslag: Arie)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.