Papendrecht 5 – SC Amstelwijck 6: 1 – 2

Een topper op het programma op zondag 30 november 2008. Het affiche luidt: Papendrecht Zondag 5 – SC Amstelwijck 6. Verschil: 3 verliespunten tegenover 4 verliespunten.
Het is grijs, kil en nat op het Slobbengors maar de wedstrijd ontbrandt al snel. Amstelwijck zet Zondag 5 direct onder druk, ze krijgen de bal niet uit de verdediging en al helemaal niet in de ploeg. Een voorbode van een lastige ochtend. Dan bij de eerste bal over de middellijn zet Wilco op rechts goed door en valt de bal precies achter de verdediging van Amstelwijck. Spits Patrick pikt de bal op, de keeper redt in eerste instantie nog maar via de rebound is het 1 – 0. Met deze goal zet Patrick zich zelf aan de kop van de topscorerslijst, het voormalige domein van spitsen Frank, Kenneth en Arie. Een nieuw tijdperk lijkt aangebroken!
De goal verandert echter niets aan het spelbeeld. Amstelwijck zit er bovenop en combineert naar hartenlust. De ene na de andere aanval rolt richting het doel van Robert. De gelijkmaker valt dan ook snel. Een, overigens onterecht gegeven, vrije trap blijft hangen in de zestien en de aanvoerder van Amstelwijck schiet via de binnenkant van de paal binnen. Niet veel later valt voorstopper Eric uit met een blessure. Middenvelder Roland valt in. Zondag 5 krijgt het niet voor elkaar de defensie snel te organiseren en Amstelwijck tikt de 1 – 2 binnen. Zondag 5 dreigt te worden overlopen en het is aan Robert te danken dat we de rust met 1 – 2 halen.
Na de thee zien we een meer gelijkwaardige wedstrijd. Amstelwijck krijgt nauwelijks nog kansen en Zondag 5 knokt zich terug in de wedstrijd. Langzaam komt het besef dat het nog maar 1 – 2 is en dat er dus nog steeds een resultaat behaald kan worden. Snelle Kenneth zorgt voor gevaar en de kansjes komen. De grootste is voor Rob U., hij mist jammerlijk. In de laatste 10 minuten kraakt de defensie van Amstelwijck maar de verdiende gelijkmaker blijft uit. Zondag 5 verliest en is de koppositie kwijt.
Komende zondag opnieuw een moeilijke wedstrijd tegen Angstgegner Dubbeldam waar de openingswedstrijd van dit seizoen verloren ging. Zondag 5 zal zich moeten herstellen als ze een rol van betekenis in deze competitie willen blijven spelen. Belangrijk is dat alle spelers beseffen wat er op het spel staat en dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen.
Of Zondag 5 dit kan leest u later in deze rubriek.

(verslag: Arie)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.