Sprundel 6 – Papendrecht 2: 0 – 0

Sprundel 6 – Papendrecht 2:  0 – 0

Op zondag 5 maart; naamdag van de heilige Carthach de Oude; Sint-Piransdag, feestdag in Cornwall; de 505e geboortedag van de Vlaamse cartograaf, instrumentmaker en graveur Gerardus Mercator; de 190e sterfdag van de Franse wiskundige en astronoom Pierre-Simon Laplace; de 190e sterfdag van de Italiaanse natuurkundige Graaf Alessandro Guiseppe Antonio Anastasio Volta; een dag na de Dag van de Dwergkonijnen; een dag nadat de IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserdam een voorjaarswandeling door het Alblasserbos organiseerde; speelden we uit tegen Sprundel 6.

Sprundel is een dorp van ruim 5000 inwoners. In 992 was voor het eerst sprake van Castellum Sprundelheim, maar de plaats is ongetwijfeld nog ouder. Aan het eind van de Middeleeuwen was turfwinning een belangrijke bron van inkomsten, maar nadat het veen uitgeput was geraakt, verviel de streek in armoede. In 1583 werd Sprundel geplunderd door Franse troepen. Pas 10 jaar later keerde de bevolking terug naar het verwoeste dorp. Tot 1810 was het dorp verdeeld, op dezelfde wijze als Baarle. Sprundel-Nassau viel sinds de Middeleeuwen onder de Heren van Breda. Sprundel-Hertog was bezit van de Hertog van Brabant. Daarnaast waren de vier Heerlijkheden Hage, Etten, Rucphen en Vorenseinde alsmede de Abdij van Thorn bij het bestuur van de plaats betrokken, hetgeen voor chaotische situaties zorgden. Tegenwoordig behoort Sprundel, dat vier rijksmonumenten telt, tot de gemeente Rucphen.

” Hallo mensen, ik had zowaar 2 shirts in mijn tas na thuiskomst.  … Nr. 16 is niet van mij. Sorry, dus die neem ik zondag gewassen weer mee. Denk alleen 2e helft spelen. Groet, Marcel.” “Bedank Debby maar alvast voor het wassen! Kessi.” “Aha, dus jouw shirt, ik zal Debby namens jou bedanken. Groet, Marcel.”

De gewonnen wedstrijd tegen VVR had zijn sporen nagelaten. Met een krappe groep van 14 man inclusief de nodige vraagtekens vertrokken we naar Sprundel. Peter: “JW, vanwege werk kan ik alleen de 1e helft spelen.” “Ik kijk zelf even hoe het gaat met mijn hamstrings, 1e helft wissel. Gr Wim.” Kenneth: “Ik heb weer een aardige terugslag met mijn Achilles. Graag eerste helft wissel. Kessi.”

Frank G.: “Een superfitte JW tussen de lijnen is natuurlijk van onschatbare waarde! Niet alleen trainen, maar het echte werk! Denk, dat het tijd is om weer eens een aantal wedstrijden rechtsbackaf te staan! Zonder onze kale Willem is het immers erg kaal! Tot zondag kale!!” Frank G. en Jan Willem spelen al tig jaar samen. En dan nog niet weten dat Jan Willem praktisch altijd links in de verdediging staat. Triest eigenlijk.
“Mooie plek hoor, rechtsback! Ik spreek uit ervaring! Helemaal leuk, zeker met een supersnelle linksbuiten…..Volgens Ed word je dan zo man van de wedstrijd! Ik zal assisteren op het middenveld (hoop ik). Tot morgen, Alex.” Rainier: “Wel man van de wedstrijd op de rechtsbackpositie Alex, ging super.” “Je weet het hè. Als er iemand in je team rondloopt waarvan je geen flauw idee hebt waar je die laten moet, dan zet je hem rechtsback. Dus Alex begon weer als rechterverdediger. Een positie waar Marcel na rust stond. Nog zo iemand. “Hi, dat wordt dan knallen, Marcel ‘Karsdorp’ Knipscheer op de gehele rechtervleugel. Kind regards, Rainier Wolsleger.”

Zoals zo vaak reed Jan Willem met Eric mee naar Noord-Brabant. Jan Willem dacht uit zijn hoofd de bestemming wel te kunnen vinden. Om 9 uur waren ze keurig in Sprundel. Op de centrale rotonde in het dorp begon hij toch even te twijfelen. Toen hij de naam ‘Rucphensebaan’ zag staan, meende hij goed te zitten. Zo waren ze om 5 over 9 bij sportpark De Molenberg, de thuisbasis van RSV. Alleen jammer dat we daar pas met de Pasen moeten zijn. Gelukkig heeft Eric navigatiesoftware op zijn mobiele telefoon, zodat ze toch nog op tijd bij sportpark De Kerlinge waren. Eric wilde na afloop wel op tijd thuis zijn. Logisch dat hij tegen Jan Willem zei dat hij maar met iemand anders mee terug moest rijden.
Gelukkig voor Jan Willem mocht hij met Alex mee. Of dat nou zo slim was, is de vraag. Het leek Jan Willem handig om zijn voetbaltas voor in de achterbak van de auto van Alex te zetten. Bij thuiskomst pakte Jan Willem daarom de voorste tas en zette deze in de gang. Toen hij de tas ging uitpakken, bleek hij de tas van Alex meegenomen te hebben, zodat Alex weer terug kon om te tassen om te ruilen.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: het was een bijzonder leuk en sportief duel tussen twee gelijkwaardige ploegen met sterke defensies en uitblinkende doelmannen, eindstand: 0 – 0. Mochten we eindelijk weer eens op een hoofdveld, prompt wisten we niet te scoren.
Beide ploegen spelen normaal in het rood-zwart. Daar hadden ze deze keer kennelijk geen zin in. Wij speelden in het wit met een rode V op de borst. De gasten hadden een geel shirt aan met een beetje zwart. Bijzonder verwarrend voor de neutrale toeschouwers.
Beide elftallen probeerden het wel, maar ze kwamen moeilijk door de verdedigingen heen, waardoor echt grote kansen schaars waren. Daarom werd het menigmaal middels afstandsschoten geprobeerd. Deze keer leverde zowaar Jan Willem een fraaie pegel af richting de rechter bovenhoek van het vijandelijke doel, maar de Sprundel-goalie was op zijn post. Die puike poging verleidde Jan Willem ertoe het nog een keer te proberen, maar dat hij beter niet kunnen doen.
We speelden bijzonder sterk en compact, waardoor de gastheren nauwelijks mogelijkheden kregen. En bij de paar keer dat de bal toch tussen onze palen kwam, stond daar nog altijd onze betrouwbare doelverdediger Frank L., die onpasseerbaar was vandaag en daarom Man van de Week is. Helaas gold dat ook voor de Sprundel-goalie.

Wij kregen 10 minuten voor tijd de beste kans, toen Wilco van 11 meter mocht aanleggen, nadat hij binnen de 16-meter door de Sprundel-doelman was aangetikt. Maar de inzet van onze normaal zo trefzekere topscorer werd door de Brabantse keeper gestopt. Twee minuten voor tijd leken we er toch met de volle buit vandoor te gaan, toen Johan na een fraaie aanval van dichtbij uitstekend uithaalde. Maar met een werkelijk fabuleuze redding tikte de Sprundel-goalie de bal onder de lat vandaan. Beide teams konden overigens prima leven met een punt. Ondanks dat enkele van onze betere spelers met blessures uitvielen, waardoor de opstelling menigmaal omgegooid moest worden, voetbalden we 90 minuten lang ijzersterk tegen de nummer 4 uit de stand. We speelden bijzonder aanvallend, ruim een uur lang zelfs in een 4-3-3-opstelling, iets wat we in geen jaren gedaan hebben, en desondanks wisten we dankzij knap verdedigend werk de nul te houden, iets wat dit seizoen in een uitwedstrijd nog niet eerder lukte.

Na afloop viel er daarom niets te klagen, al moest Jan Willem ook deze keer weer zeuren over het feit dat zijn witte sokken nog steeds vol blauwe strepen zit, nadat hij ze één keer had uitgeleend aan Rutger die trouwens daarom nooit durft te komen als we in het wit voetballen. Gelukkig werd Jan Willem streng toegesproken door Alex dat hij nou eens moet stoppen met klagen over zoiets onbenulligs.
Frank G. bestelde ook deze keer een hele lading hapjes, die bijzonder lekker bereid waren. De helft was al weg toen de lekkernijen kwamen, zodat de mensen die er nog waren, nog flink moesten doorbunkeren om de schaal leeg te krijgen. Met de nodige moeite lukte het uiteindelijk toch.

Opstelling: Frank L.; Alex, Rainier, Eric (46. Marcel) en Jan Willem; Ramon, Johan, Peter (29. Kenneth (68. Eric)) en Edwin (76. Johan); Frank G. en Wilco.
Grensrechter eerste helft: Wim.
Grensrechter tweede helft: Johan (76. Edwin).

Commentaren zijn niet meer mogelijk.