Papendrecht 5 – Hoeven 6: 3 – 1

Wederom een thuiswedstrijd op het programma op zondag 9 november 2008 voor Zondag 5. Na de succesvolle topper tegen Internos zijn de verwachtingen hooggespannen. Zelfs geblesseerde en zieke spelers hijsen zichzelf in trainingspak. Dit is handig als bij de aftrap blijkt dat Frank geen voetbalshirt aan heeft. Sterker, Zondag 5 begint met 10 man omdat het lezen van de opstelling lastig is. Ook tegenstander Hoeven blijkt lastig, ze spelen een spel waarin ze het accent leggen op datgene wat ze goed kunnen en laten na datgene waar ze niet zo bedreven in zijn. Nee, dan Zondag 5. In een veel te laag baltempo, mede door de gebrekkige techniek, worden de aanvallen opgebouwd. De verdediging van Hoeven heeft hier totaal geen moeite mee. Sterker nog, Hoeven komt er regelmatig goed uit en kan gemakkelijk het middenveld oversteken. De schotpogingen verdwijnen gelukkig over en naast het doel van Gerrit. Verdedigende middenvelder Arie loopt alleen maar achteruit, er wordt geklaagd over de zachte bal en flink gemopperd op elkaar. Zelfs even geteld of Hoeven per ongeluk niet met 12 man in het veld stond.
Zijn er dan geen lichtpuntjes? Zeker wel! Roland, vandaag linksback, speelt wel goed. Gebruik makend van de ruimte komt hij steeds goed mee op. Zijn eerste schot smoort nog maar dan schiet hij de bal volley in de bovenhoek. Deze voorsprong verandert helaas niets aan het spelbeeld.
Na rust versterkt Edwin het middenveld en moet Kenneth meer snelheid in de aanvallen leggen. Heel veel beter wordt het allemaal niet. Wel is het zo dat Hoeven niet meer gevaarlijk kan worden dankzij geconcentreerd en resoluut verdedigen. De kansen voor Zondag 5 komen wel, vooral vanaf de linkerkant waar Kenneth een aantal keren goed door zet. Uit 2 van zijn acties kan spits Patrick scoren. Hiermee komt hij mede aan kop van de topscorerslijst. Een knappe prestatie na te zijn terug gekomen van een zware blessure. De echte scherpte ontbreekt nog anders had er voor hem vandaag een handvol doelpunten ingezeten.
Voor de statistiek scoort Hoeven vlak voor tijd een verdiende tegentreffer na Timmer-achtig keeperswerk van Gerrit. Het is jammer, de nul is van het bord.

(verslag: Arie)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.