Zundert 5 – Papendrecht 2: 6 – 1

Zundert 5 – Papendrecht 2:  6 – 1

Op 30 april; 120 jaar nadat de Engelse natuurkundige Joseph John Thomson de ontdekking van het elektron bekendmaakte; 112 jaar na de eerste officiële interland van het Nederlandse voetbalelftal tegen België, de 240e geboortedag van de Duitse wis- en natuurkundige Carl Friedrich Gauss; Meiboomplanting in Hasselt; Feestdag van het Franse Vreemdelingenlegioen; Herenigingsdag in Vietnam; speelden we de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Zundert 5, de nummer 5 uit de stand.

Frank L.: “Zundert thuis, was dat niet de wedstrijd waarin jouw witte kousen zijn verziekt.” “Dat is waar ook. Dankzij die afgeefschoenen van Karelse. Groeten, Jan Willem.”

Het regende weer afmeldingen. “Hi, zondag 30-4 zit ik nog in Spanje. Brgds Rainier.” “JW, ik ben er niet bij Zondag. Met vriendelijke groet, Peter.” “Hallo Jan Willem, sorry, ik kan niet meedoen …. Ik heb er te veel last van, dringend advies van fysio ….. rust houden. Groeten, Alex.” “JW, ik ben aan het herstellen. Ik hoop de laatste wedstrijd mee te kunnen doen. Mvg Antony.” Edwin: “JW, begin maar met mij als wissel. Heb hardnekkig Chinees verkoudheidje.” En zo ging het maar door.
“Goedemorgen, zondag moet ik werken, weet alleen nu nog niet wanneer, het is dus onzeker dat ik mee kan doen. Zodra ik meer weet over het precieze tijdstip, geef ik het direct door. Groet, Marcel.” Beste mensen, krijg net door, ik ga nu ’s avonds pas werken, kan er dus gewoon bij zijn. Groet, Marcel.” Dat viel mee. Wim gaf eerst aan last van zijn enkel te hebben, maar meldde later: “Ik ben fit.” Weer een meevaller.
Frank G.: “Jan Willem, wil je me een plezier doen en mij de eerste helft wissel zetten. Ik vier zaterdag mijn verjaardag, geef een feest, wil niet afzeggen in verband met de krapte in de groep, maar zal wel een aanslag zijn op mijn gezondheid! Ik kom als we toch moeten spelen! Wilde eigenlijk een weekje overslaan, maar omdat er nu al problemen zijn doe ik dit niet!?” “Nooit eerder meegemaakt, Frank die uit zichzelf aanbiedt om wissel te gaan. Frank G. viert zaterdagavond – lees: nacht – zijn verjaardag. Hij hoopt in de rust alsnog te komen. Het is afwachten of hij komt en zo ja, in hoeverre hij kan spelen.  Groeten, Jan Willem.”

Over verjaardag gesproken: uw verslaggever werd op zijn vinger getikt dat hij een week geleden niet vermeldde, dat op dezelfde dag dat Rolf Wouter 54 jaar werd en Lee – de Man van Zes Miljoen – Majors 78 jaar, werd onze voormalige topscorer Patrick van W. 52 jaar. De man die sneller schiet dan zijn schaduw, werd aan het begin van het seizoen bijna voor zes miljoen getransfereerd naar Ajax, maar de Amsterdammers kozen er uiteindelijk toch voor om Kasper Dolberg in de spits te zetten, hetgeen Ajax het kampioenschap gaat kosten. 23 april is trouwens tevens de geboortedag van het Amerikaanse fotomodel Gigi Hadid, dochter van voormalig Papendrechts model en televisiepersoonlijkheid Yolanda van den Herik. Toeval? Lijkt me niet. Patrick staat er tegenwoordig vooral om bekend dat hij onze thuiswedstrijden vanuit zijn huis bekijkt, omdat hij het te ver vindt om naar het veld te lopen. Het is dat er geen parkeerplaatsen langs de lijn zijn, anders zou hij met de auto komen. Je kunt ook gewoon met de scootmobiel komen, Patrick. Nogmaals sorry dat ik je verjaardag vergeten was, maar voor dergelijke berichtgeving baseer ik me vaak op Wikipedia en helaas is je pagina verwijderd. Je zult deze er dus opnieuw in moeten zetten.

Met wederom een zwaar gehandicapte groep reisden we naar het fraai gelegen sportpark De Wildert in Zundert. Het ligt zo dicht bij de grens, dat de meesten via België reden. Zo kreeg de wedstrijd zelfs een internationaal tintje. Johan was zo optimistisch op de goede afloop dat hij zijn hele familie had meegenomen. Nou ja, zijn wederhelft was thuisgebleven. Die wist al wat komen zou.
De eerste helft was wederom prima. We speelden goed en compact, gaven achterin niets weg en creëerden voorin de nodige uitstekende kansen. We hadden met een voorsprong de rust in moeten gaan, maar aangezien we alle mogelijkheden onbenut lieten, gingen we met 0 – 0 rusten.
In de eerste minuut van het tweede bedrijf kregen we opnieuw een geweldige scoringskans, maar daarna was het he-le-maal niks meer. We kregen ongeveer net zoveel mogelijkheden als de gastheren, maar waar wij vrij alles verprutsen, deden zij dat niet. Van de vele kansen maakten we er slechts één, terwijl we achterin voortdurend stonden te schutteren. Gelukkig was het wel een leuke tegenstander. Dat maakte de volkomen onnodige eindstand iets draaglijker: 6 – 1. En natuurlijk hadden we weer pech, dat de ene na de andere kreupele eruit moest die vervangen werd door de één of andere kneus. En het feest van Frank G. had er bij menigeen flink ingehakt, niet in de minste plaats bij Frank zelf. Maar om nou maar liefst zes tegentreffers zomaar weg te geven, daar zijn echt geen excuses voor.

De reden voor de nederlaag kwam volgens de meesten doordat het centrale verdedigingsduo Wim en Rob U., dat in de eerste helft werkelijk een weergaloos optreden verzorgde, niet de hele wedstrijd vol kon maken. Wim moest er na 43 minuten uit en Rob U. in de rust, beiden om dezelfde reden: kapotte voetbalschoenen. Zo hoog op de maatschappelijke ladder en dan niet in staat zijn om behoorlijk schoeisel aan te schaffen. De volgende keer toch maar beter aanbesteden en niet voor fraaiste babbel en de duurste zaak gaan, maar gewoon voor de beste voetbalschoenen. Rob U. kon er dankzij een ander paar voetbalschoenen nog in de loop van de tweede helft erin, maar toen was het leed al geleden. “Rob U. als redder van Zondag 2, was het dan echt zo dramatisch?”, horen wij menig fan denken. Het was inderdaad superslecht van onze kant, maar met die gedachte wordt Rob U. echt tekortgedaan. Hij speelde als één van weinigen van ons een puike pot voetbal.

Door de nieuwe nederlaag zijn we zo hard gezakt op de UEFA-ranglijst dat we waarschijnlijk niet meer rechtstreeks tot de competitie kunnen worden toegelaten, maar dat we voorronden moeten gaan spelen. Zo zijn we gepasseerd door Augsbuurt-Lutjewoude 6, Bisschopswetering 3, Drie Hoefijzers 2, Café-Bar De Zuipschuiten 3, Vreterij Ronder Kan Niet 9, Gasselterboerveenschemond 7, Kuzemerbalk 12, Numero Dertien 3, Zwingelspaan 5, Paaseiland 7 en Antarctica 4. Tijdens de voorronden kunnen we stuiten op DBC, DMC, Geluksvogels, OSS, Merwede, Fluks, Merwesteijn, Nosvri, ASW en RIOS. Overigens heeft Louis aangekondigd nog eenmaal de kicksen onder te binden als we tegen RIOS moeten. Daar heeft hij zulke goede herinneringen aan. Het betekent in elk geval dat de zomerstop aanmerkelijk korter is dan de voorgaande jaren en dat de voorbereidingen op het nieuwe seizoen naar voren gehaald gaan worden. Het hangt van de uitkomst van de loting af, wanneer we weer gaan starten. De strijd om de Intertoto Cup kunnen we dit jaar in elk geval wel vergeten.

Na afloop was het trouwens uitstekend toeven op het terras naast de kantine. Heerlijk weer en een fraaie omgeving, wat wil je nog meer. Overigens werd ook de laatste derde helft op vreemde bodem van dit seizoen afgesloten met een dikke nederlaag. Hopelijk volgende week tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen meer succes.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.