Emma 6 – Papendrecht 2: 7 – 1 (of 8 – 1)

Emma 6 – Papendrecht 2:  7 – 1 (of 8 – 1)

Op zondag 3 september; 1716 jaar na de stichting van San Marino door Sint Marinus; 209 jaar na de introductie van een voorloper van het periodiek systeem door de Engelse schei- en natuurkundige John Dalton; 111 jaar nadat de Vereniging Natuurmonumenten haar eerste aankoop deed, namelijk het Naardermeer; 51 jaar na de eerste uitzending van de televisieserie ‘Ja zuster, nee zuster’; 50 jaar nadat Zweden overschakelde van links naar rechts rijden; 46 jaar nadat Qatar onafhankelijk werd van het Verenigd Koninkrijk; 41 jaar nadat Viking 2 op Mars landde; startte voor Papendrecht Zondag 2 het seizoen 2017-2018 met een bekerwedstrijd in Dordrecht tegen SC Emma 6.

Nadat eerder dit jaar Herman zijn lidmaatschap had opgezegd, kondigden aan het eind van het vorige seizoen Rainier, Frank L. en Antony aan te gaan stoppen. Dat betekende voor teammanager Jan Willem vier drukke maanden om ervoor te zorgen dat ons keurkorps het nieuwe seizoen met voldoende spelers zou kunnen starten. Vele duizenden uren besteedde hij aan gesprekken met voetbalmakelaars, managers, juristen, directieleden, KNVB-bobo’s en spelers. Vooral de dagen voor de deadline van 1 september waren hectisch.
De eisen van de spelers worden met de dag bizarder. Zo dreigde Marcel met stoppen als zijn zoon Tom niet als teamlid aan onze selectie zou worden toegevoegd. Dat was geen probleem, aangezien Tom zijn voetbaltalent gelukkig niet van zijn vader, maar van zijn moeder heeft. Verder gaven de nodige mensen aan niet meer in actie te willen komen voor onze equipe als hun vrienden niet mochten komen. Om die reden werd onze groep versterkt met Melvin, Anton en Jan. Kennelijk was niet iedereen blij met de toetreding van Jan tot ons elitekorps, want direct na de ondertekening van zijn contract brandde het casino in Groningen af. Kan bijna geen toeval zijn.

Met het terugtreden van Frank L. moesten we op zoek naar een nieuwe doelman. Dat zou weleens bijzonder lastig kunnen worden. Wie wil nou immers onder de lat gaan staan bij een voetbalelftal waarbij de ballen om je oren vliegen? Gelukkig meldde Maurice zich spontaan aan. Hij houdt kennelijk wel van 90 minuten lang duiken en springen en de ene bal na de andere uit het doelnet halen.

Terwijl Jan Willem zich bezighield met het op de been brengen van een ploeg voor het nieuwe seizoen, waren de overige teamleden tot groot plezier van de fans met allerlei andere zaken bezig. Zo waren zij veelvuldig op de buis. Zo was Rob U. te zien bij ‘Ik vertrek’, Rob S. bij ‘Heel Holland bakt’, Frank bij ‘Zon, zuipen en ziekenhuis’, Edwin bij ‘Nederland in beweging’, Kenneth bij ‘Adam zoekt Eva’, Marcel bij ‘Sterren.nl extra’, Ramon bij ‘Mijn vader is de beste’, Eric bij ‘Geheugentrainer’ en Alex bij ‘Help, Mijn Man is Klusser!’. Arie is één van de deelnemers aan ‘We zijn er bijna’ en was er daarom niet. Luciën was zelfs meerdere keren te zien, onder meer bij ‘Blik op de weg’, ‘Wegmisbruikers’, ‘Idioten op de weg’ en ‘Stop! politie’.
Helaas ging de uitzending van de documentaire ‘Wim!’ niet door. De media stonden bol van de kritiek. “Verspilling van belastinggeld” en “één reclamespot”, zo riepen verontwaardigde politici massaal. Daarop besloot de omroep de documentaire terug te geven aan het productiehuis Wim. Vele bioscopen sprongen er massaal op, waardoor de documentaire sinds deze week op vele witte doeken te zien. Na de voorstelling in Carré, die met een langdurig applaus beloond werd, was na afloop een debat tussen de nodige criticasters en Wim. Het publiek was duidelijk laaiend enthousiast over de gelikte documentaire, waarin een sexy Wim in boxershort en ontbloot, gespierd bovenlichaam te zien was, en was duidelijk op de hand van Wim.

Je zou denken dat iedereen wel blij zou zijn met de aankopen van Jan Willem, maar dat bleek niet het geval te zijn. Hij werd gedegradeerd tot assistent van Johan en werd tevens naar de tribune verwezen. Uw verslaggever was hierover zo teleurgesteld dat hij besloot op zijn gemakkie op de fiets naar het gemeentelijk sportpark Reeweg te peddelen. Het was echter prachtig weer en dat betekende uiteraard geruime tijd wachten voor de Merwedebrug voor een voorbijkomend zeilbootje. Vanwege werkzaamheden moest hij bovendien omrijden, waardoor hij pas net na aanfluiten aankwam. Toen hij naar het veld toeliep, kwam hij een geblesseerd geraakte Rutger tegen die vertelde dat het al 2 – 0 stond na twee fouten van onze kant.
Vooraf leek het maken van een opstelling vrij lastig omdat we 16 man verwachtten. Twee daarvan bleken echter niet te kunnen spelen. Een onhandige klusser had een ladder op zijn voet laten vallen met een gebroken teen tot gevolg. En een drinkebroer had tijdens een boottocht zoveel versnaperingen tot zich genomen, dat hij bij het verlaten van de boot spontaan omviel met een gekneusde pols tot gevolg. Verder bleken twee spelers in de rust niet meer verder te kunnen, zodat we de tweede helft zonder wissels moeten afwerken. Dit betekende voor Jan Willem dat hij in elk geval de tweede helft mocht meedoen.

Tijdens de eerste helft bleek menigeen aan onze kant nog niet bepaald wedstrijdklaar, waardoor we met 6 – 1 gingen rusten. Nog wel een paar tips: als de laatste man aan zijn verdedigers het sein geeft om op te stappen om twee centraal staande spitsen buitenspel te zetten, is het niet de bedoeling dat de rechtsback blijft staan. En als hij dat dan toch doet, dient hij zijn fout te herstellen door naar achteren te hollen. Gebeurt ook dat niet, dan is het makkelijk scoren voor de tegenpartij. En als een verdediger aan de rechterkant, even buiten het strafschopgebied, de bal en alle tijd heeft om daar iets goeds mee te doen, is het niet de bedoeling om de bal naar de penaltystip te spelen in de voeten van de geheel vrijstaande spits van de thuisploeg. Zo kwam SC Emma 6 wel heel gemakkelijk aan de doelpunten.
Melvin toonde zich een echte aanwinst door ons enige hoogtepunt van de eerste helft uit zijn voeten te toveren, tevens het hoogtepunt van de hele wedstrijd. Hij kreeg de bal aan de rechterkant, even over de middellijn. Hij passeerde een paar Dordtenaren of ze er niet stonden en produceerde vervolgens een kanonskogel stijf onder de lat, die de Emma-doelman alleen voorbij hoorde zoeven.

In de rust wendde de wederom opzichtig falende Rob S. tot grote opluchting van de rest een blessure voor om vervolgens de tweede helft te vlaggen. Daarop viel niets aan te merken. Om de verdediging te versterken gingen Wim en Jan Willem in de defensie spelen. Dat bezorgde ons achterin een overvloed aan routine. Het gevolg was een prima tweede helft van ons. Het stond uitstekend en iedereen werkte hard. Ook Jan en Tom toonden aan echte aanwinsten te zijn. Dat gold ook voor Maurice die enkele malen op fantastische wijze doelpogingen van de gastheren wist te pareren.
In de slotfase probeerden we de stand wat te milderen, maar werden daarbij iets te overmoedig en gaven achterin wat meer ruimte weg. SC Emma 6 profiteerde hiervan door nog een treffer te scoren, eindstand: 7 – 1. Desondanks kwam door de schuld van de nieuwe teammanager Johan 8 – 1 op de borden.
Het is zo dat tegenwoordig vooraf door een teamverantwoordelijke aangegeven dient te worden welke mensen meedoen. Dat had Johan keurig gedaan. Wij hadden gedacht dat na afloop de scheidsrechter de overige bijzonderheden in zou vullen en dat na akkoord van de leiding van beide ploegen plus van de arbiter de uitslag opgestuurd zou worden naar de KNVB. Maar kennelijk is ons akkoord niet nodig en kon de neutrale leidsman er op die manier voor zorgen dat in de archieven 8 – 1 als eindstand is opgenomen.

Door de nederlaag zijn we zo goed als uitgeschakeld in de beker, maar desondanks heerste in de kleedkamer een euforische stemming. De assistent-teammanager maakte daar een vrolijk filmpje van waarin hij sprak over een ‘fantastic game’. De buitenwacht vond dit maar vreemd. Het geheim van de kleedkamer dient gerespecteerd te worden. “Hij maakt er een flauwekulletje van. Dat imago heeft hij toch al een beetje. Ik vind het ongelooflijk dom. Hij zit nota bene in de technische staf”, aldus Zondag2-volger Arno V. Ook de bestuursleden van Zondag 2 waren not amused over het filmpje. Later op de dag verklaarde Zondag 2 in een persverklaring dat de lucht tussen de assistent-teammanager en de rest van de leiding inmiddels geklaard is. “We vonden het geen handige actie van hem, dat hebben we hem gezegd en daarmee is de kous af. We laten het achter ons.” De assistent-teammanager zei sorry en gaf aan door te willen. “Ik heb dat filmpje gemaakt in mijn enthousiasme, achteraf had ik dat niet moeten doen. En daarmee zetten we er een streep onder.”

Opstelling: Maurice; Marcel, Jan, Johan en Eric (46. Jan Willem); Melvin, Ramon, Rutger (14. Edwin) en Rob U.; Tom en Rob S. (46. Wim).
Assistent-scheidsrechter eerste helft: Edwin (14. Wim).
Assistent-scheidsrechter tweede helft: Rob S.
Aantal toeschouwers: 44.

Wim: “Schitterend verslag Jan Willem! Kan het iedereen aanraden.”

Eén antwoord op “Emma 6 – Papendrecht 2: 7 – 1 (of 8 – 1)”

  1. De teammanager schreef:

    Top verslag Jan Willem !