SVC 4 – Papendrecht 5: 3 – 6

In de vroege ochtend van 5 oktober 2008 is het verzamelen geblazen in de druilerige regen. Ondanks alle hoosbuien die geweest zijn, blijkt de wedstrijd in Standdaarbuiten tegen SVC gewoon door te gaan. Op het tijdstip van vertrek zijn er welgeteld 4 spelers. Leuk om te kaarten, niet om te voetballen. Even flink rond bellen levert een paar fraaie quoten op. Zoals “ik kom niet, aan mij heb je toch niets”; “laat mij maar slapen, ik lig er net in”; “dit kan niet waar zijn”. In de kleedkamer bij SVC blijkt iedereen, zij het met enige vertraging, toch te zijn gekomen en hebben we een selectie van 16 man!
Het veld is goed bespeelbaar en het is zo goed als droog. Wel een flinke wind die we de 1e helft tegen hebben. SVC is gemiddeld een stuk jonger dan wij en ze maken flink tempo. De kansjes die ze krijgen benutten ze echter niet. Dat doet Zondag 5 een stuk beter. Een voorzet van rechts wordt door Patrick doorgekopt en valt voor de voeten van Arie. Met links trapt hij de bal binnenkant paal in de verre hoek. Even later wordt Patrick gevloerd in de zestien. Strafschop! De jonge keeper van SVC keert echter de inzet van Arie. Tja, daar sta je dan, met je nieuwe, hagelwitte kicksen. Gelukkig schiet Louis te hulp. Uit de aansluitende corner van Gerardo krijgt SVC de bal niet weg en van een meter of acht kogelt Louis de bal in de korte hoek. Toch 0 – 2. Daarna volgt een mooie aanval van Zondag 5. Gerardo speelt in op Arie aan de linkerkant. Die houdt even in en geeft mee aan de op snelheid voorbij komende Louis. Zijn voorzet wordt binnengewerkt door Patrick.
SVC kan het eigenlijk niet geloven en zet nog eens flink aan. Goed keeperswerk, de lat en een beetje fortuin houden SVC van scoren af. Onnodig balverlies van Zondag 5 zorgt er op slag van rust toch voor dat SVC kan uitbreken en scoren middels een fraaie lob.

In de rust de nodige wissels in het team. En het gevoel dat de wedstrijd nog niet gespeeld is. In de 2e helft heeft ook SVC gewisseld en blijkt de spits van het tweede te zijn ingezet. Al snel zorgt zijn inbreng voor het nodige gevaar. En binnen 10 minuten is onze mooie voorsprong verdwenen en staan we op 3 – 3.
Zondag 5 wankelt. SVC gaat door maar dan komt er toch iets boven bij Zondag 5: wij gaan hier vandaag niet verliezen. Ineens gaan we extra stappen maken, vanaf de zijlijn moedigt Rob S. iedereen continu aan. De extra arbeid heeft resultaat. Arie wordt op rechts diep gestuurd, houdt zich even met de verdediger bezig en zijn teruggelegde bal wordt door Rob U. binnen geschoten. Niet veel later weer een voorzet op Rob U. en wederom heeft de keeper het nakijken. Toch blij dat we hem gebeld hebben! Daarna een vrije trap op 20 meter van het doel. Frank zet zich achter de bal en krult het leer om de muur. Binnen 10 minuten hebben we weer een voorsprong van 3 doelpunten.
De wedstrijd golft hierna nog op en neer maar goed verdedigend werk van Gerardo, Wim, Eric, Wilco, Johan en Herman zorgt ervoor dat SVC niet meer scoort en zo eindigen we uiteindelijk met een 3 – 6 overwinning voor Zondag 5.

Opstelling: Gerrit, Marcel (46. Wim), Eric, Herman, Wilco, Gerardo, Johan, Rob S.(46. Rob U.), Louis (46. Roland), Arie, Patrick (46. Frank).
Vlag: Jan Willem.

(verslag: Arie)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.