VVR 6 – Papendrecht 2: 2 – 1

VVR 6 – Papendrecht 2:  2 – 1

Op zondag 1 oktober; naamdag van de heilige Piatus van Doornik;
53 jaar nadat Nederland 2 als tweede officiële Nederlandse televisiezender van start ging; een dag na de Rommelmarkt van de Sionskerk; een paar uur voor Willaerts Jazz met een gratis optreden van The Big Swingers in Grand Café Willaerts; speelden we in Rijsbergen de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen VVR 6.

Het was pas het tweede competitieduel van het seizoen, maar het was al volop crisis na het volkomen stompzinnige verlies tegen RKsv RCD 7 en het volstrekt onnodige puntenverlies tegen Zundert 5. Dat had mede te maken met het wisselbeleid. Reden voor Jan om de boel op scherp te zetten. “Ik snap het. Maar het is best leuk als we een beetje meevoetballen en af en toe een balletje kwijt kunnen. Het motto van het 2e is nog steeds: Meedoen is belangrijker dan winnen. Begrijp ik … stelletje death fucks!!” “Mij heb je hoor Jan. Maar moet je bij ons alle opmerkingen eens meemaken, die ik als maker van de opstelling over me heen krijg als iemand eens wissel moet, terwijl hij al weken geen fatsoenlijke bal geraakt heeft. Ik zet mezelf niet voor niets elk jaar het vaakst van allemaal reserve. Scheelt me een heleboel gezeur. Groeten, JW.” “Ze accepteren je leiderschap niet JW. Daar moet je wat aan doen. Dood hout wegkappen en het laaghangend fruit plukken. Met vriendelijke groet, Jan.”
De mailwisseling was reden voor teammanager Johan stevig om in te grijpen en Jan Willem en Jan gelijk uit de selectie te zetten, net als leider Wim overigens omdat hij het op zijn beloop had gelaten. Jan was daar zo teleurgesteld over dat hij prompt zijn koffers pakte en naar het buitenland vertrok. Wim deed in arren moede maar met zijn gezin mee aan de Singelloop in Breda en Jan Willem meldde zich onmiddellijk ziek. Ja, ja.

VVR 6 behoorde vorig seizoen tot de zwakste ploegen. Winst lag dus voor de hand. Het is duidelijk dat dat niet gebeurde. Het werd 1 – 0 na een te korte terugspeelbal en 2 – 0 nadat de complete verdediging stond te slapen na een vrije trap. Het werd nog wel 2 – 1 dankzij Wilco, maar dat het was het dan ook wel. Zowel Rob S. als Johan had het desalniettemin over een prima wedstrijdje. Dat is toch echt een verkeerd gebruik van het woord prima. Een nadere toelichting.

– Uitwedstrijd tegen SC Emma 6: eerste helft vergeten, tweede helft weliswaar verloren met 1 – 0, maar naar onze mogelijkheden gespeeld tegen een sterkere tegenstander, dat was prima.
– Thuis tegen OMC 3: nipt gewonnen tegen een gelijkwaardige ploeg, dat was een prima wedstrijd.
– Thuis tegen RCD 7:bij vlagen prima, maar verloren tegen een gelijkwaardige tegenpartij, dus over het geheel gezien geen prima wedstrijd.
– Thuis tegen Zundert 5: deels prima gespeeld, maar gelijkgespeeld terwijl we veel beter waren,
dus over het geheel gezien geen prima wedstrijd.
– Uit tegen VVR 6: vorig seizoen twee keer gewonnen, nu verloren met 2 – 1 door twee goals tegen die het gevolg waren van geklungel aan onze kant en slechts één treffer voor doordat we slordig waren in de afronding, dus geen prima wedstrijd.

Voor alle duidelijkheid: geen prima wedstrijd wil niet zeggen superslecht. De bekende superslechte Zondag2-wedstrijden hebben we nog niet gehad dit seizoen.

Ter afsluiting van de les Nederlands nog één puntje.

Wilco heeft tot nu toe 3½ wedstrijd gespeeld en daarin 5 keer gescoord. Dat is prima.
Uw verslaggever heeft drie halve wedstrijden gevoetbald. Ik had daarin een handvol prima acties. Over het geheel gezien is dat uiteraard niet prima, maar eerder matig tot heel matig.
Ondanks dat schreef Rob S.: “We hebben je nodig”. Dat heeft ongetwijfeld niet met mijn voetbalspel te maken, maar meer met mijn andere taken als reserve staan, vlaggen, het neerzetten van de cornervlaggen voor aanvang van een voetbalwedstrijd en ze weer weghalen na afloop, het inzamelen en afgeven van de waardevolle spullen voorafgaand aan het voetballen en ze weer ophalen na afloop ervan, het schoonmaken van de kleedkamer, het wegbrengen van de lege glazen, het bijhouden van onze website etc.

Frank voorspelde voorafgaand van het seizoen dat we om de titel mee zouden kunnen strijden. Hij wilde er zelfs een weddenschap over aangaan. Niemand ging daarin mee, omdat we het zielig vinden om geld van hem af te troggelen. Maar Frank heeft desalniettemin gelijk met zijn opmerking dat we bovenin mee zouden moeten kunnen draaien. Desondanks hebben we na 2 competitieduels slechts 1 punt, terwijl we vorig seizoen beide tegenstanders versloegen. We lopen dus nu al 5 punten achter in vergelijking met vorig jaar, toen we met voetballen in de zesde klasse één van de schamelste puntenaantallen ooit haalde. Desondanks heeft de teamleiding na een lange vergadering besloten zijn volle vertrouwen uit te spreken in teammanager Johan en volledig achter hem te blijven staan. Dan weet je eigenlijk wel hoe laat het is. De aasgieren zullen naar verwachting echter pas over een week aan zijn stoelpoten beginnen te zagen. Komende zondag wacht ons immers kampioen Moerse Boys 6 waartegen geen enkele eer te behalen valt.

Johan weet het zelf overigens ook niet meer en begon in de persconferentie met typisch managementgeleuter als: “Statistieken zijn leuk, maar elke wedstrijd staat op zichzelf!” Als je feiten consequent negeert en weigert van je fouten te leren, wordt het nooit wat.

Het is in elk geval hoog tijd de verwachtingen nog verder naar beneden naar beneden bij te stellen. Dat wil zeggen:

– voor komende wedstrijd: we zijn tevreden als we het beter doen tegen Moerse Boys 6 dan de laatste keer toen compleet weggespeeld werden en blij mochten zijn dat de tegenpartij het laatste half uur gas terugnam waardoor we slechts met 6 – 1 verloren.
– voor het hele seizoen: de nieuwe doelstelling wordt: niet als laatste te eindigen.

Eén antwoord op “VVR 6 – Papendrecht 2: 2 – 1”

  1. Keizer (teammanager) schreef:

    PRIMA verslag!