Papendrecht 5 – Rood Wit W 6: 5 – 2

‘Zondag 5 zet zegereeks voort’

Het veld was op 28 september 2008 nog in nevelen gehuld voorafgaand aan de wedstrijd tegen Rood Wit W 6 uit Sint Willebrord. Zondag 5 had een selectie van 15 man tot haar beschikking. Jammer genoeg moest Edwin in de warming-up afhaken met en blessure. Rood Wit W had maar 10 man. Misschien was dit de oorzaak dat Zondag 5 een beetje lichtvaardig aan de wedstrijd begon. Pas na een klein kwartier werd het veldspel beter, hierna kwamen de eerste kansen.
De keeper van Rood Wit W kreeg een afstandschot niet onder controle en Patrick was er als de kippen bij om tijdens zijn competitie debuut direct te scoren. Hierna legde Zondag 5 aanval na aanval op de mat. Via de rechterkant viel rechtsback Marcel op met de nodige rushes langs de lijn. Het middenveld was in handen van Gerardo, Johan en Louis. Vooral Louis beleefde een fijne ochtend met veel ruimte om te voetballen. Aan de linkerkant kwam het gevaar van Herman en Arie.
Zo ontstond ook de 2 – 0. Arie werd weggestuurd door Herman en zijn afgeslagen voorzet werd door Johan als een streep onder de lat geknald. Uit een corner van Herman kopte de hoog opspringende Patrick de derde treffer binnen. De ruststand kwam op 4 – 0 nadat uit een volgende corner de keeper de bal niet vast kon houden en Arie de bal binnen tikte. Daar konden ook de verdedigers op de lijn niets meer aan veranderen.
In de rust 3 wissels waardoor er een compleet nieuwe voorhoede binnen de lijnen kwam met Rob U, Gerardo en Rob S. Er was wat minder beweging zonder bal waardoor de opbouw van achteruit niet geheel goed meer verliep. De vrije mensen Wim en Johan hadden hierdoor moeite om de spitsen in de diepte aan te spelen. Wel wist de ingevallen Wilco aan de rechterkant een paar keer goed door te zetten. Vanaf deze kant kwam dan ook de voorzet die door Rob U. over de keeper werd geschoten. 5 – 0.
Hierna had Zondag 5 nog wel de nodige kansjes, maar ook omdat Rood Wit W bleef strijden leverde dit voor ons geen doelpunten meer op. De spits van Rood Wit W wist wel onze verdediging incl. keeper Robert 2 keer te passeren. De wedstrijd liep al op zijn einde en nadat de keeper van Rood Wit W tijdens een uiterste inspanning hard met de doelpaal in aanraking was gekomen besloot de prima leidende scheidsrechter de wedstrijd te beëindigen.
Weer 3 punten erbij voor Zondag 5, maar gezegd moet worden dat Rood Wit W, ondanks dat ze de gehele wedstrijd met 10 man hebben gespeeld, prima en positief is blijven voetballen.

Opstelling:  Robert; Marcel, Wim, Eric, Jan Willem; Louis (46. Wilco), Johan, Gerardo, Herman; Patrick (46. Rob S.) en Arie (46. Rob U.).

(verslag: Arie)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.