DSE 5 – Papendrecht 2: 5 – 3

DSE 5 – Papendrecht 2:  5 – 3

Op zondag 19 november; naamdag van de heilige Mechthildis van Hackeborn; 48 jaar nadat de Apollo 12 op de maan landde; de Internationale Mannendag; een dag na de intocht van Sinterklaas; speelden we opnieuw in Etten-Leur.

Enige tijd terug is de eerste editie van de Bosatlas van het Nederlandse voetbal uitgekomen. Binnenkort komt een speciale Zondag2-versie op de markt. Daarin kunt u zien in welke Nederlandse gemeenten de Zondag2-wijk, de Eegsteeg, de Duinpromenade, de Glimbolallee, de Kniplaan, de Landstraweg, het RobU.-hofje, het Bosselaarplein en de RobS.-dreef te vinden zijn. Overigens bestaat in Valencia het Parque de Rainier. Verder een schitterende fotoreportage van de privégarage van Luciën waarin auto’s staan van merken als Bugatti, Ferrari, McLaren, Lamborgini, Koeningsegg en Lada. Tevens leuke interviews met mensen als Wim met als titel: ‘Het enerverende bestaan van een registeraccountant’, Frank: ‘Van fotomodel tot kledingkoning’, Alex: ‘Administreren is mijn lust en mijn leven’ en Johan: ‘De geheimen van een alcoholist’. Ook wordt aandacht besteed aan het Zondag2-stadion. De lezer krijgt een uitgebreide rondleiding door de viprooms en skyboxen, de sportschool, fysioruimte, sauna en natuurlijk de kinderopvang.

Vanzelfsprekend komt ook het Zondag2-museum aan bod, waarin uitgebreid verhaald wordt over de vele successen. Vooral populair zijn de wassen beelden van onze huidige en voormalige helden. Sinds kort staat er overigens een gloednieuw beeld van Kenneth. Het vorige was zo afgelebberd, dat kon echt niet meer. Uiteraard ontbreekt het overzicht van de cursussen niet, zoals “Hoe schiet ik mis voor een lege goal”, “Hoe kan ik het beste in eigen doel knallen” en “Hoe pass ik verkeerd over een afstand van een paar meter”. De cursus “Hoe slalom ik zonder enig probleem door de Zondag2-verdediging” duurt ook deze keer maar 2 minuten. Tot slot worden volgend jaar weer de nodige cursussen modeltekenen georganiseerd waarbij de Zondag2-leden naakt poseren. Voor de sessies van Ramon en Kenneth is zoveel belangstelling dat deze verplaatst zijn naar De Kuip.

Een paar weken geleden kon Rob U. het Brabantse sportpark waar we destijds naartoe moesten, niet vinden. Om dit te verhullen beweerde hij niet te komen omdat hij panne zou hebben met zijn auto. Om er zeker van te zijn dat Rob U. deze keer wel zou komen, reed Jan Willem met hem mee. Gewoon uit het hoofd vonden zij sportpark Hoge Neerstraat.

Vanwege de grote belangstelling voor onze wedstrijd speelden op het hoofdveld. De openingsfase leek veel op de vorige wedstrijd in Etten-Leur, die van twee weken terug. Al na vier minuten kwamen we op voorsprong. Na een diepe bal konden we richting de doelman van DSE 5. Onze eerste twee doelpogingen wist hij te keren, maar tegen de inzet van Wilco was hij kansloos. Vier minuten later stond het alweer gelijk.
Daarna volgde een half uur waarin wij heersten en de ene kans na de andere wisten te creëren. Helaas was het rendement weer nul doordat we verkeerde keuze maakten, vergaten te schieten of ongelukkig waren bij de afronding. Zo leverde Eric een fraaie kopbal af die op de lat uiteenspatte. De gastheren waren pas in de slotfase tot twee keer toe gevaarlijk, ruststand: 3 – 1.

De rust duurde deze keer slechts 14 minuten in plaats van het gebruikelijke kwartier. Toen wij dat in de gaten hadden, stond het 4 – 1. Ondanks de ruime achterstand bleven we proberen terug te komen in de wedstrijd, geïnspireerd door het vrouwelijk schoon langs de kant in de personen van de Supporters van de Week Debby en Miranda.
In minuut 77 leidde ons offensief tot een treffer. Na een fraaie aanval over links wist Peter na een evenzo fraaie actie de bal voor te zetten. Onze benjamin knalde de bal via de onderkant van de lat in het doel. Vier minuten later zagen we omgekeerde. Deze keer zette onze benjamin na goed doorzetten vanaf rechts de bal voor op Peter die vanaf links komend de bal met het hoofd à la Beb Bakhuys in de verre hoek deponeerde: 4 – 3.
Een paar minuten voor tijd kregen we dé kans op de verdiende gelijkmaker. Na een hoekschop viel de bal voor de rechtervoet van Eric. Weliswaar niet zijn sterkste voet, maar hij had alle tijd en ruimte om de bal in het halflege doel te schieten. Eric schoot echter te gehaast met zijn lichaam achterover, waardoor de bal over de lat ging.

Twee minuten voor tijd viel de genadeklap, nadat DSE 5 een betwiste vrije trap kreeg. Terwijl wij daarover nog aan het discussiëren waren, werd een DSE’er aan onze linkerkant diep gestuurd. De meegesnelde Jan Willem kon de voorzet niet verhinderen. Toen hij omkeek zag hij dat niemand van ons met de DSE-spits was meegelopen, waardoor hij moederziel alleen voor Maurice simpel de eindstand van 5 – 3 op de borden kon zetten.
Conclusie: weer uitstekend weerwerk geboden, weer grote delen van de wedstrijd prima gespeeld, maar weer zonder punten naar huis.
De kleedkamer was mooi, de doucheruimte ruim, maar het douchen zelf was een nieuwe ervaring. We hebben in het verleden vele malen letterlijk een koude douchen gehad, maar deze keer was het omgekeerde het geval. Durfal Jan probeerde als enige onder de douche te gaan staan, maar binnen de seconde kwam hij er gillende en schreeuwend weer onder vandaan. Wel wisten we gelijk waarom het team in de kleedkamer naast ons vergelijkbare geluiden maakte. Als we theezakjes bij ons gehad zouden hebben, zouden we zo gloeiend hete thee kunnen maken.

Het was prima toeven in de kantine van DSE. Het was heerlijk zitten in het zonnetje. Op een gegeven moment werd het gewoon warm. Reden voor Jan Willem om de schaduw op te zoeken. Anderen bleven gewoon op hun plek zitten, maar hadden last van de laagstaande zon in hun ogen. Wat een enorm probleem. Wat nu? De mannen hadden geen enkel idee hoe ze dit zouden kunnen oplossen. Gelukkig zat ook Debby aan de tafel. Zij loste deze kwestie op door de gordijnen dicht te doen. Dat bewijst maar weer eens dat je voor het oplossen van dergelijke, gigantisch ingewikkelde hersenbrekers toch echt een slimme vrouw nodig hebt, zoals Wim terecht opmerkte. Geen wonder dat Marcel met haar getrouwd is.
De derde helft ging lange tijd gelijk op, maar ook deze ging in de ultieme slotfase toch nog verloren. Nu maar hopen dat we volgende week de negatieve trend eindelijk kunnen doorbreken.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.