Sprundel 6 – Papendrecht 2:

Sprundel 6 – Papendrecht 2:

Op zondag 18 februari; naamdag van de heilige Flaviaan van Constantinopel; Onafhankelijkheidsdag in Gambia; de 272e geboortedag van de Italiaanse natuurkundige Graaf Alessandro Giuseppe Antonio Anastasio Volta; de 179e geboortedag van de Oostenrijkse natuurkundige en filosoof Ernst Mach; de 119e geboortedag van de Italiaanse autobouwer en -coureur Enzo Anselmo Ferrari;
de 111e geboortedag van de Oostenrijkse kinderarts Hans Asperger;
87 jaar na de ontdekking van de dwergplaneet Pluto; 40 jaar nadat de eerste spaceshuttle een vlucht maakte op de bovenkant van een Boeing 747; 28 jaar nadat de Nederlandse Spoorwegen ter viering van het
150-jarige bestaan van Nederlandse treinen een wereldrecord neerzette met een trein met 60 rijtuigen van 1607 meter lang; stond voor ons in Sprundel de eerste competitiewedstrijd van 2018 op het programma.

Ter voorbereiding op het tweede deel van de competitie werden twee oefenwedstrijden gespeeld. Om gemakkelijke potjes voetbal in het vooruitzicht te hebben werd besloten tegen twee zwakke ploegen te oefenen: de Zondagveteranen en Dubbeldam 7. Van de Zondagveteranen hadden we de laatste jaren steevast met grote cijfers gewonnen. De laatste keer dat we op sportpark Schenkeldijk tegen Dubbeldam 7 voetbalden, wonnen we eenvoudig. Daarbij dient wel vermeld te worden dat dat op gras was, terwijl we zouden gaan oefenen op kunstgras. Dat beide oefenduels kansloos verloren werden, respectievelijk met 3 – 0 en 8 – 2, zal de Zondag2-watchers niet verbaasd hebben. Belangrijke oorzaak was ook nu weer onderschatting. Je vraagt je af hoe dat nou toch mogelijk is, aangezien we zelf tot de zwakste voetbalelftallen van het land behoren. Voeg daar een volledig gebrek aan voorbereiding aan toe en de beide vernederingen zijn verklaard.
De teammanager schreef: “Foutenfestival! Van fouten leert men, dus dit belooft iets voor de tweede competitiehelft!” Bij ons is het probleem echter dat vanwege complete desinteresse week in week uit dezelfde fouten gemaakt worden en dus niets geleerd wordt van een foutenfestival. Wij willen gewoon geen ezels zijn, want een ezel stoot zich immers in het algemeen, niet tweemaal aan dezelfde steen.

De meesten dachten de klusjes zonder enige serieuze voorbereiding wel te kunnen klaren. Zo riep Edwin lacherig dat hij volop getraind had met ballen. Geen idee wat voor ballen, wellicht kauwgomballen, skippyballen, gehaktballen, nasiballen, deegballen, meelballen, sambaballen, braakballen, kerstballen of een ander soort ballen, maar zeker niet met voetballen. Alhoewel: hij heeft duidelijk wel geoefend op terugspeelballen. Met name de wonderschone kopbal tegen de Zondagveteranen was er één uit het boekje. Halverwege het seizoen staat hij met drie eigendoelpunten fier bovenaan het klassement om de Tikkie-Terug-Bokaal. Deze kan hem bijna al niet meer ontgaan. Hij scoort nog gemakkelijker in eigen doel dan Johan in zijn beste jaren. De gediplomeerde trainer lapt alle tijdens de trainingscursussen geleerde lessen aan zijn laars. Voor ons is het te hopen dat Edwin ter opfrissing zijn boeken nog maar weer eens tevoorschijn haalt of dat hij op herhalingscursus gaat, anders blijft het achterin dweilen met de kraan open.

Heeft de oefencampagne dan niets opgeleverd? Jazeker wel.
We wisten al dat bij de onberispelijke familie Knip vriendelijkheid voorop staat. Dit bleek maar weer na afloop van de wedstrijden tegen ZondagVE1, toen Knip junior de veteranen netjes te woord stond en hen steevast met “u” aansprak. Wat een keurig opgevoede jongeman is het toch. We hadden overigens niet anders verwacht.
Messi verdient tegenwoordig na zijn contractverbetering opeens meer dan Luciën. Dat valt hem duidelijk zwaar.
Zo heeft hij besloten af te zien van een nieuwe Bugatti Chiron of McLaren Valkyrie, terwijl de instapmodellen slechts
3 miljoen kosten. Hij heeft gezegd te gaan voor een tweedehandsje. We moeten binnenkort maar een inzamelingsactie voor Luciën organiseren.
Op het gebied van de loon- en financiële administratie loopt het kennelijk een stuk beter. We zagen Alex namelijk aan komen zetten in een soort monstertruck. Hij beweert bij de aanschaf van een nieuwe auto er altijd op te letten of zijn hond mee kan. In deze bak kan hij makkelijk een hele kennel kwijt.

In de nacht van zaterdag op zondag vroor het gedurende een uur of 10 flink. Toen we opstonden, lag de temperatuur nog rond het vriespunt. Aangezien het aanvangstijdstip van de wedstrijd kwart voor 10 was, leek het ons sterk dat ons voetbalduel gespeeld zou kunnen worden. Wim begon al vroeg met bellen naar sportpark De Kerlinge, maar pas tegen 9 uur kreeg hij iemand aan de lijn. “Natuurlijk gaat het door”, kreeg hij te horen. “Het veld is nu nog een beetje hard, maar de wedstrijd begint pas over een uur, dus het komt wel goed.” Op dat moment waren de meesten ondanks alle bedenkingen al op goed geluk onderweg. We konden moeilijk later vertrekken, wilden we op tijd zijn. De bedenkingen werden groter, toen we nog in de auto een foto van het hoofdveld kregen van Ramon, die als eerste gearriveerd was. Het veld was nog wit uitgeslagen. De bedenkingen werden nog groter, toen we eenmaal aankwamen en het veld betraden. Dat was stijf bevroren.

Eén keer eerder hebben we op een bevroren veld gespeeld, namelijk bij Raamsdonk. Dat was absoluut onverantwoord, maar de scheidsrechter weigerde toen de wedstrijd af te keuren en dreigde ons met sancties, als we niet zouden voetballen. Dat hebben toen maar gedaan. En gewonnen overigens. Maar het was gewoon volledig onverantwoord om te voetballen. Gelukkig was de Sprundelse scheidsrechter wijzer en keurde de wedstrijd alsnog af. Op dat moment waren enkelen zich al met de nodige tegenzin aan het omkleden. Om niet helemaal het gevoel te hebben voor joker gekomen te zijn, gingen Jan Willem en Ramon nog geruime tijd douchen. Even SV Sprundel op kosten jagen. Lekker puh!

Het betekende wel dat iedereen naar huis ging zonder alcoholische versnapering. Nooit eerder vertoond. Zelfs grootverbruiker Edwin keerde huiswaarts zonder gele rakkers achter zijn kiezen. Hij kon gewoon rechtuit en rechtop lopend naar de auto. Nooit eerder gezien.
Het was wel de vraag hoe nu de zondag in te vullen. Gelukkig voor Rob S. zijn de camera’s van Beleef de Lente weer aan sinds dit weekend. Dus hij heeft vast de hele dag op zijn beeldscherm gekeken naar de nestkasten van de bosuil, de steenuil en de kerkuil, het grote nest van de zeearenden en niet te vergeten de twee ooievaars op hun nest. Dat moet een spannende middag geweest zijn voor Rob.
Kenneth tufte naar Noordwijk. Hij ging daar in het plaatselijke museum de expositie ‘Hoed je voor de Vrouw’ bezoeken, een uiterst boeiende tentoonstelling van hoedjes voor de vrouw inclusief accessoires en eigentijdse weefsels, beschikbaar gesteld door de regionaal actieve club Bollenweef. Nou, dat moet je gezien hebben natuurlijk!

Het gooide wel het volledige dagschema van iedereen in de war. En niet te vergeten die van de wederhelften. Zo bleef Johan nog vrij lang in de Sprundelse kantine, omdat hij bang was, dat als hij te vroeg thuis zou zijn, de buurman er nog zou zijn. We zijn benieuwd, hoe dat is afgelopen.

Johan: Buurman zat nog in de kledingkast.

Eén antwoord op “Sprundel 6 – Papendrecht 2:”

  1. Groetjes, Richard schreef:

    Nou Jan Willem, je weet me na deze afstraffing wel te vinden he om nog een keer tegen een “zwakkere” tegenstander op gras te oefenen!!