Papendrecht 2 – Achtmaal 4: 1 – 0

Papendrecht 2 – Achtmaal 4:  1 – 0

Op zondag 29 april; naamdag van de heilige Memnon de Wonderdoener; de 342e sterfdag van de Nederlandse admiraal Michiel Adriaenszoon de Ruyter; 205 jaar nadat rubber werd gepatenteerd; 105 jaar na de octrooiverlening voor de ritssluiting; 47 jaar na de eerste televisie-uitzending van ‘Op losse groeven’, gepresenteerd door Chiel Montagne, speelden we op veld 6 van het Slobbengors tegen Achtmaal 4.

Op 26 april mailde Frank: “Ik ben er gewoon bij!” Hij deed niet mee met voetballen, dus had hij het waarschijnlijk over het feest op Koningsdag in Willaerts een dag later, waar vele Zondag2-spelers bij aanwezig waren. En wie kwamen ze daar tegen? Jawel, een verloren gewaande, voormalige teamgenoot in de persoon van Gerardo! Het kan natuurlijk ook dat Frank er niet was, aangezien het de Internationale Dag van de Dans was. Gezien Franks flexibele heupen was hij vast ergens aan het swingen.

Achtmaal 4 staat weliswaar stijf onderaan, maar het gaat zeker niet om een slechte ploeg. Tijdens de uitwedstrijd hadden we het zeer moeilijk gehad. We kwamen snel met 1 – 0 achter en slechts diep in de tweede helft wisten we de beslissende treffer te maken, waardoor we uiteindelijk met 1 – 3 wonnen. We waren vast van plan ons niet weer te laten verrassen in de openingsfase. We hielden het achterin dicht en waar mogelijk zochten we de aanval. Onze eerste mogelijkheden leidden nog niet tot een treffer, maar na ruim 20 minuten was het wel raak. Aan onze rechterkant gaf Marcel, die in verdedigend opzicht al diverse keren sterk had ingegrepen, een fraaie dieptebal op Wilco, die richting de Achtmaal-doelman kon. Wilco wachtte even en legde de bal toen naar links op Kenneth, die de bal in het lege doel schoot: 1 – 0. Een paar minuten later nam Luciën een hoekschop vanaf rechts. De bal viel in het doelgebied voor de voeten van Wilco, maar hij schoot jammer genoeg over.

Het laatste deel van de eerste helft was voor de tegenpartij. De jonge gasten bleven maar gaan en hoewel we ons best deden, kregen we niet alles aangelopen. Daarnaast sloeg de wekelijkse blessuregolf weer toe. Onze hele rechterkant moest al voor de rust naar de kant, waardoor we de organisatie moesten omgooien. Alex en Marcel werden vervangen door Tom en Johan, die verre van fit waren. Door dit alles konden kansen voor Achtmaal 4 niet uitblijven en die kwamen dan ook. Gelukkig had Maurice weer de nodige fraaie en enkele wonderlijke reddingen in huis, al had hij daarbij vlak voor rust wel de hulp voor nodig van de paal. Ruststand: 1 – 0.

Jan Willem speelt vrijwel altijd met een T-shirt onder zijn voetbalshirt, waarmee hij, indien nodig, zijn bril kan schoonmaken. Door het regenachtige weer trok hij in de rust een droog shirt aan. Nou, shirt. Jan zei dat hij daarmee zijn auto niet eens zou schoonmaken. Ach, zoveel gaten zaten er nou ook weer niet in. Zolang het maar blijft zitten, is het wel goed toch?

In de rust zaten we ondertussen met de handen in het haar, hoe we het na rust zouden gaan doen. Marcel en Alex waren dusdanig geblesseerd, dat ze niet eens konden vlaggen. Spelen was dus uitgesloten. Luciën moest weg en de enige wissel, die we nog over hadden, was de geblesseerde Arie. Maar verrek, de kleedkamerdeur ging open en wie kwam daarbinnen? Ja hoor, onze redder in nood Edwin. Hij was in alle vroegte geland op Schiphol na een halve dag reizen vanuit Hong Kong. Ondanks de stroomstoring op Schiphol, waardoor daar vrijwel alles platlag, was hij tijdig in Papendrecht geraakt om ons uit de brand te helpen. Hij kan niet genoeg lof krijgen voor deze actie. Hij speelde de gehele tweede helft gewoon mee en deed dat werkelijk fabuleus.

We waren nog maar net aan de tweede helft begonnen, of het was even schrikken. Een zwabberende voorzet vanaf onze linkerkant naar de verre paal vloog, gedragen door de wind, over Maurice heen, maar gelukkig voor ons ook net naast het doel. Daarna kregen wij de nodige mogelijkheden, maar scoren lukte niet.
Ondertussen bleven de jonge tegenstanders maar hollen. Uw verslaggever kreeg als kritiek dat hij vaker centraal achterin stond dan op zijn eigenlijke positie van linksback. Ja, mijn directe tegenstander bleef maar van positie veranderen en van de zijlijn naar het midden draven en weer terug. In eerste instantie loop je als verdediger toch mee met je man. Ik kan niet zomaar mijn directe tegenstander loslaten en vrij laten staan om weer naar links te gaan. Daarnaast moet ik tegenwoordig ook regelmatig een blaasje pakken. De tijden dat ik 90 minuten lang probleemloos over het halve veld kon stieren, zijn helaas toch echt voorbij.

We waren ondertussen gewend aan het geren van de tegenpartij en lieten er onze organisatie niet door aantasten. In verdedigend opzicht stond het onder leiding van Anton uitstekend. We bleven hard werken en uiteindelijk trokken we de nipte voorsprong over de streep, eindstand: 1 – 0.
Voorafgaand aan het seizoen was het streven meer punten te halen dan vorig seizoen. Door de zege zitten we nu al op 23 punten, het aantal dat we vorig jaar op het eind, na 22 wedstrijden hadden. Bovendien staan we nu opeens onderaan het linkerrijtje. Dat is in geen jaren voorgekomen. Kijken of we dit vol kunnen houden.

Luciën is Aanvoerder, Arie Grensrechter, Emin Scheidsrechter en Maurice Doelman van de Week. Vanzelfsprekend is Edwin Man van de Week. Hij gaf na afloop aan dat hij zich bijzonder verheugd had op de volgende dag, 30 april, Koninginnedag. Op deze vrije dag zou hij volop gaan feesten. Hij had traditiegetrouw 1 mei vrij genomen. De Dag van de Arbeid viert hij altijd in stilte en in alle rust. Jammer voor hem, dat Koninginnedag al 5 jaar niet meer bestaat. Daar was hij inmiddels ook achter gekomen. Wellicht heeft hij het gevierd met de vele buitenlanders met oude reisgidsen, die ook altijd overal op 30 april opduiken in het oranje uitgedost om Koninginnedag te vieren.

Het is uw verslaggever helaas ontschoten, waar het tijdens de nababbel over ging. Doordat Jan snel weg moest en door de afwezigheid van Frank kwamen deze keer normale onderwerpen over tafel. Dat was even wennen. Het enige wat ik kan me herinneren, is, dat Johan aangaf dat hij de was niet zelf mag doen, omdat hij daar niets van terechtbrengt. De enige keer dat hij dat deed, leverde T-shirts op, die zelfs Jan Willem nog niet aan zou trekken. Het hoofd van de familie Keizer ontfermt zich dus over de was. Volgens Johan is dat geen probleem en heeft hij andere kwaliteiten. Hij kon echter zo gauw niets opnoemen en ook uw verslaggever weet van niets. Mocht iemand wel een kwaliteit van Johan kennen, kan hij of zij dit laten weten aan de redactie.

Opstelling: Maurice; Marcel (43. Johan), Anton, Luciën (46. Edwin) en Jan Willem; Alex (37. Tom), Melvin, Jan en Rob S.; Wilco en Kenneth.
Assistent-scheidsrechter: Arie.
Aantal toeschouwers: 9.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.