Papendrecht 5 – Baronie 10: 3 – 0

‘Papendrecht 5 (Zon) herpakt zich enigszins tegen Baronie’

Na de ‘blamage van het seizoen’ trad Papendrecht 5 op 9 maart 2008 aan tegen Baronie. Uit tegen dezelfde ploeg was deze wedstrijd een feest en werd met 1 – 10 werd gewonnen. Daarbij moet gezegd worden dat Kenneth bij zo’n 8 doelpunten betrokken was. Hij was er vandaag helaas niet bij en Arie Verzijl zou dan ook zijn plekje voorin innemen. Tenminste, dat was waar we op hoopten, alleen Arie moest tijdens het opwarmen al afhaken. Daardoor daalde het spelersaantal naar 12 en dus zou het een zeer zware morgen worden voor een deel van het team.
Papendrecht begon goed aan de 1e helft. Er werd bij vlagen goed verzorgd gevoetbald en de spelers van Baronie liepen feitelijk achter ons aan. In de beginfase werden al enige kansen gecreĆ«erd, alleen de scherpte was nog niet zodanig dat er afgerond kon worden. Rob van den Sigtenhorst gaf halverwege de 1e helft het goede voorbeeld en schoof hem op professionele wijze in de verre hoek. Keeper kansloos en 1 – 0 voor. Edwin had dit seizoen zijn doelpuntje al meegepikt, maar was van plan er een schepje bovenop te doen. Niet veel later scoorde hij dan ook uit de combinatie met Frank Glimmerveen de 2 – 0. Een mooie aanval, goed afgerond en dus terecht 2 – 0. Tot aan de rust was Papendrecht overduidelijk sterker, Baronie kwam niet aan voetballen toe. Bijkomend smetje was dat Eric ook geblesseerd moest afhaken en daardoor waren de wissels al snel verbruikt. Papendrecht kon de score (nog) niet uitbreiden en daardoor bleef de ruststand steken op 2 – 0 in het voordeel van de Rood-Zwarten.
De 2e helft speelden we met de wind in het gezicht en dit was te merken ook! De eerste 10 minuten werd er nog enigszins verzorgd gevoetbald en dit werd ook bevestigd door Johan, die doodleuk vanaf 25 meter de bal de kruising inschoot. De 3 – 0 was daarmee een feit. Edwin had zijn dag vandaag en wist bijna de 4 – 0 te maken, alleen schoot net te snel, waardoor de bal voorlangs vloog. Daarna ging het bergafwaarts. Het spel speelde zich af op onze helft en Baronie kon prijsschieten. Gelukkig liepen er meerdere spelers bij die nogal wat richtingsgevoel mistten, daardoor verween er geen enkele bal achter keeper Gerrit Landstra. Dezelfde keeper die 2 keer een bal goed pakte en daarmee ‘de nul’ hield. Baronie was ook uitgeteld na 80 minuten en Papendrecht pakte verdiend de 3 punten.
Volgende week het spektakelstuk tegen Blauw-Wit, de Arie-Verzijl-wedstrijd. Het beloofd weer iets moois te worden!

(verslag: Arie)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.