5 duels in 2 weken

5 duels in 2 weken

Dit seizoen hadden we vele weekenden, waarin we makkelijk hadden kunnen spelen, maar waarin onbegrijpelijkerwijs voor ons geen competitievoetbal gepland was. Onze meeste tegenstanders spelen hun laatste competitiewedstrijd in juni, maar om volstrekt onduidelijke redenen moeten wij al in mei klaar zijn. Daarom stond ons voor de tweede maal een reeks van 5 duels in 2 weken te wachten. Compleet krankjorum natuurlijk, maar wat doe je tegen de almachtige KNVB.

Op zondag 6 mei speelden we in Zundert tegen Moerse Boys 6, de kampioen van vorig seizoen, de huidige nummer 3 en een ploeg, waar we alleen nog maar van verloren hadden. We waren vast van plan daar wat aan te doen. Dat lukte: dankzij twee treffers van Wilco werd het 2 – 2 en als er één ploeg was, die had moet winnen, waren wij het wel.

Daarna volgde in drie dagen het tweeluik tegen Schijf 5. Op Hemelvaartsdag 10 mei stond om 10 uur ’s ochtends de thuiswedstrijd gepland. De spannende krachtmeting leverde dankzij Wim en Johan een 4 – 3 overwinning op. Drie dagen daarna speelden we in Schijf. Na een 0 – 0 ruststand maakten de gastheren de eerste treffer. Gelukkig konden we de wedstrijd keren dankzij doelpunten van Kenneth en Wilco (2x), uitslag: 1 – 3.

Op donderdagavond 17 mei moesten we in Sint Willebrord aan de bak tegen Rood-Wit W 6, weer een ploeg, waarvan we de afgelopen jaren alleen maar verloren hadden. Die serie wilden we eindelijk doorbreken en dat lukte. We begonnen sterk met een 0 – 1 ruststand tot gevolg. In de tweede helft liepen we uit naar 0 – 4. Zowel Tom als Wilco scoorde tweemaal. Daarna kregen we het nog lastig. In het veld stond diverse halffitte mensen, omdat we langs de lijn alleen nog maar geblesseerden hadden staan. Ook onze doelman was niet fit meer. Op het laatst konden we het maar moeilijk aanlopen tegen de jeugdige tegenstanders. Hierdoor wisten zij twee keer te scoren, maar dichterbij lieten we ze niet komen, eindstand: 2 – 4.

Op zondag 20 mei was de laatste wedstrijd van de reeks, tevens de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Dat betekende voor de laatste keer vroeg opstaan voor een verre uitreis naar het diepe zuiden van Noord-Brabant, vlakbij de Belgische grens. Maar eerlijk is eerlijk, het was een fraaie trip naar Wernhout. En heeft ook wel wat om warm te lopen met op de achtergrond het geblaat van schapen.
Vooraf was al duidelijk, dat het bijzonder moeilijk zou gaan worden tegen Wernhout 5. De statistieken waren tegen ons. Wernhout staat 2e en in Wernhout hebben we alleen nog maar verloren. Bovendien hadden we door het vele voetballen slechts 14 man, waarvan de helft geen hele kon spelen. Verder was Maurice geblesseerd en dus moest Johan op het doel. Wernhout 5 heeft dit seizoen nog maar 1 keer verloren. Dat was wel tegen ons. Al snel was duidelijk, dat de gastheren wat wilden rechtzetten. Ze waren op volle oorlogssterkte en dan weet je als tegenpartij, dat het lastig wordt. Wernhout 5 heeft bijzonder sterke aanvallende spelers, die allemaal over een uitstekend en hard schot beschikken. Dat bleek maar weer eens. De eerste actie van Johan betrof de bal uit het net halen, die hij alleen voorbij had horen zoeven: 1 – 0.
Het eerste half uur waren we zeker niet de minderen. Wij kregen de beste kansen. Na een fraaie aanval kon Wilco alleen richting de Wernhout-goalie. Op het harde veld stuitte de bal alle kanten op en was daarom moeilijk onder controle te krijgen voor Wilco. Hij schoot daardoor net over. Niet veel later kon Jan uithalen na een fraaie actie aan onze rechterkant, maar de Wernhout-doelman bracht redding.
Verdedigend gaven we weinig weg. Probleem was alleen, dat we een paar keer de fout ingingen en foutjes worden vaak genadeloos afgestraft door Wernhout 5, ook deze keer, rust: 3 – 0.

Na rust was schade beperken het devies. We hadden inmiddels geen fitte wissels meer over. Met het nodige doorwisselen hielden we 11 man in het veld. Verder was het uiteraard de derde wedstrijd in een week en op onze leeftijd begint dat door te wegen. Al valt zoiets niet duidelijk te maken aan Frank, die het als een slap excuus zag. Desondanks deden we het onder leiding van een uitblinkende doelverdediger en Man van de Wedstrijd Johan uiterst verdienstelijk. Waar mogelijk zochten we de aanval, maar het zat ook niet echt mee. Na een paar mooie aanvallen kon Frank uithalen, maar paal en lat weerhielden hem van een treffer.
Halverwege de tweede helft was Luciën opgerukt op onze linkerkant. De Wernhout-goalie was uit zijn doel gelopen. Normaal zou Luciën met zijn verfijnde traptechniek de bal simpel over hem heen liften, maar deze keer niet. Om te beginnen was Luciën het halve veld overgestoken en hij moest daar eerst van bijkomen, zeker gezien de warmte. Daarnaast was het door de krachtsinspanning op het harde veld in zijn kuit geschoten, waardoor hij nauwelijks meer kon lopen. Op zich nog knap hij een schot kon loslaten. Het was niet verbazingwekkend, dat dat geen doel trof.
We bleven proberen de stand draaglijker te maken, maar ondanks de nodige hoekschoppen lukte het niet, eindstand: 3 – 0. Op zich redelijk overeenkomstig de krachtsverhoudingen, maar de eretreffer hadden we zeker verdiend. Maar ach, het was weer een bijzonder leuke pot voetbal geweest tegen een fijne tegenstander en met een puik arbitraal trio. En de derde helft wonnen we met veel gemak. Wat dat betreft viel er ondanks de nederlaag niet veel te klagen.

Na het douchen ging onze hoofdsponsor gelijk op weg naar Almelo. Hij sponsort een Roparun-team dat onderweg was van Hamburg naar Rotterdam en in Twente een tussenstop maakt. Hulde, hulde en nog eens hulde.

Na afloop was het heerlijk toeven op het terras naast de kantine van VV Wernhout. De hapjes smaakten prima. Vanwege het zonnetje had Jan Willem een pet op zijn kale bol gezet. Johan vroeg Jan Willem of het geen idee zou zijn om zijn haar te laten groeien. Prima suggestie.
Voor wie met mooi weer wil gaan varen een tip: daarvoor kun je Jans boot lenen. Je dient deze wel volgetankt terug te brengen. Iets vergelijkbaar heeft Anton ook eens gedaan en hij diende toen een flink aantal grote flappen aan brandstofkosten af te tikken. U bent dus gewaarschuwd. Wat eruit komt als je met Jan in zee gaat, blijft uiteraard een gok.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.