Papendrecht 5 – Be Ready 5: 1 – 5

Na de wedstrijd tegen koploper Boeimeer, die uit in 0 – 0 eindigde, kon op zondag 2 maart 2008 aangetreden worden tegen ‘outsider’ Be Ready. Uit eindigde deze wedstrijd in 1 – 2 voor de Papendrechters, waar Robert Rijntjes een fantastische wedstrijd keepte en de punten voor ons binnensleepte.
Veel spelers waren net terug van hun winterstop en daardoor waren er 14 mannen aanwezig. In de beginfase speelde Papendrecht goed vooruit. Al snel was het 1 – 0. De eerste kans werd gelijk verzilverd. Na een prachtige rush op links van Jan Willem en een nog mooiere voorzet kon Frank van der Graaf binnentikken, die na lang blessureleed zijn rentree maakte. Be Ready was daarmee overduidelijk wakker geschut en dat was misschien wel net wat we niet wilden hebben. Want de 1 – 0 voor Papendrecht was een van de zeer spaarzame positieve momenten in deze wedstrijd. Be Ready mocht voetballend doorkomen en ook betrekkelijk makkelijk de kansen afmaken. Papendrecht gaf te weinig tegengas en daardoor stond het een kwartier later 1 – 2 in het voordeel van de gasten. Die voetbalden vrolijk verder, alleen wisten de score voor rust (nog) niet uit te breiden.
In de rust werden enige wisselingen doorgevoerd en daarna konden we weer aantreden voor de 2e helft. Na rust liet Papendrecht Be Ready gewoon hun gang gaan, waardoor zij een uiterst prettige morgen beleefden. Kort na rust werd de 1 – 3 binnengeschoten en na enige tijd was de 1 – 4 ook een feit. Uiteindelijk werd de score 1 – 5, wat in de ogen van Be Ready op een eigen goal van Wilco leek. Die blokte echter alleen zijn tegenstander af, zonder de bal aan te raken, om het de keeper wat makkelijker te maken. Die stond op dat moment te slapen, daardoor raakte niemand de bal aan en verdween hij ook in de goal.
Gelukkig wist de verdediging nog enigszins de aanvallers van Be Ready te stuiten, anders had de score veel groter uitgelopen. Papendrecht had tot nog toe in eigen huis niet verloren (uit 1 keer) en daarmee was dan ook direct de grootste nederlaag van dit seizoen een feit. Volgende week krijgen we weer de kans om wat anders te laten zien en wel thuis tegen Baronie.

(verslag: Arie)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.