PCP 6 – Papendrecht 5: 1 – 6

‘Zondag 5 begint goed aan tweede helft competitie’

Na twee maanden zonder wedstrijd gespeeld te hebben, begon voor Papendrecht 5 op zondag 10 februari 2008 de tweede competitiehelft. En wel uit tegen PCP 6 in Breda. Even ter herinnering: thuis werd er 4 – 4 gelijkgespeeld, na een voorsprong van 4 – 0, die in de slotfase weggegeven werd. Dit mede door een door Edwin veroorzaakte penalty. Edwin was er vandaag niet bij, dus hier zouden we vandaag alvast geen last van hebben.
In het begin van de wedstrijd werd er aan beide kanten afgetast en dus voorzichtig begonnen. Toch pakte Papendrecht de draad snel op en kwam het steeds gevaarlijker opzetten. Na een aantal minuten gespeeld te hebben, werd Kenneth de diepte in gestuurd. Hij hield zijn tegenstanders van zich af en rondde beheerst af: 0 – 1 en de kop was eraf. Papendrecht drukte door en ging direct op zoek naar de 0 – 2. Deze volgde niet veel later en werd door Frank Glimmerveen binnengeschoten. PCP probeerde wat terug te doen door sporadisch op te komen en voor gevaar te zorgen. PCP kwam een paar keer voor de goal van Papendrecht, alleen verder dan 2 corners kwam het tot nu toe nog niet. Papendrecht voetbalde vrolijk verder en kwam steeds vaker voor de goal van PCP. Alleen stond het vizier nog niet bij iedereen op scherp en kon de score nog niet uitgebreid worden. Totdat Gerardo op zijn wenken bediend werd en de bal vanuit de tweede lijn strak de kruising inschoot: 0 – 3. Frank Glimmerveen bepaalde even later de ruststand op 0 – 4.
De eerste helft verliep goed, met bij vlagen schitterende combinaties over de zijkanten. In de tweede helft vervolgde Papendrecht met een doelpunt van linksback Jan Willem (!). Naar eigen zeggen had hij al 5,5 jaar niet meer gescoord en dus was dit voor hem mooi meegenomen in deze wedstrijd. De stand werd hiermee opgekrikt naar 0 – 5. PCP had tot nu toe nog steeds weinig in te brengen. Eén van de meest gevaarlijke spelers uit de eerste helft stond nu op doel en dus werd het voor hen alleen maar moeilijker. Halverwege de tweede helft werd een aanvaller van PCP diep gestuurd vanuit buitenspelpositie en werd dus afgevlagd. Alleen nam de scheidsrechter het signaal niet over en gaf heel eigenwijs een corner. En dat terwijl de bal via de aanvaller over de achterlijn verdween. De corner vanaf de linkerkant werd ingedraaid en niet helemaal goed verwerkt door de Papendrechtse defensie. De rebound werd via de paal binnengetikt: 1 – 5 en de eer voor PCP was hiermee gered. Papendrecht creëerde kans op kans, alleen werden de grootste kansen tot nu toe nog gemist. Kenneth maakte de score compleet door de 1 – 6 binnen te schieten.
Papendrecht speelde overtuigend en liet zich niet meetrekken naar het lage niveau van PCP. Daarmee was de eerste overwinning in 2008 een feit. Een goed begin is het halve werk en volgende week kunnen we dit doorzetten in de uitwedstrijd tegen Madese Boys, die om 11.00 uur zal beginnen.

(verslag: Arie)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.