Zondag 4 eindigt 2018 als 7e

Zondag 4 eindigt 2018 als 7e

In de laatste fase voor de winterstop ging het bij Zondag 4 weer eens niet bepaald op de wijze, zoals uw verslaggever dat graag ziet. Reden voor mij om maar weer eens een paar wedstrijden over te slaan. Eén keer startte ik wel, maar na drie kwart wedstrijd vond ik het wel weer welletjes.

Vanwege de beperkte speelminuten van mijn kant diende derhalve iemand anders van de aanwezigen voor de verslaggeving te zorgen. Zodra er bij ons ook maar iets anders dient te gebeuren dan voetballen, geeft vrijwel niemand thuis. Vandaar deze keer geen uitgebreide verslaggeving van de gespeelde voetbalduels.

– FC Dordrecht Amateurs – Papendrecht 4: 3 – 0.
– Papendrecht 4 – TSC 6: 4 – 0. Eric: 1 – 0, Rob S. 2 – 0, Wilco 3 – 0 en 4 – 0.
– Papendrecht 4 – Unitas 3: 2 – 3. Wilco 1 – 0 en 2 – 1.
– SAB 4 – Papendrecht 4: 1 – 1. Wilco 0 – 1 (strafschop).

Hierdoor hebben we na 7 competitiewedstrijden het schamele aantal van 7 puntjes verzameld. Daarmee staan we slechts 7e. Hoewel het jarenlang nog veel slechter is geweest natuurlijk. Johan blijft gelukkig optimistisch. “De eerstvolgende tegenstander binden we ook aan de zegekar!” “Hoezo ook? We verliezen twee keer zo vaak als dat we winnen. Groeten, Jan Willem.” Johan: “Soms voelt een gelijkspel als een overwinning.” Je moet wat natuurlijk.

Gelukkig vielen ondanks het gebruikelijke ‘voetbalgedoe’ nog wel enkele leuke dingen te noteren. Zo vierde onze doelman samen met zijn echtgenote hun Eeuwfeest. Vanzelfsprekend was uw verslaggever hierbij aanwezig. Daarnaast hadden van de overige 23 voetballers van Zondag 4, die ook allemaal uitgenodigd waren, toch nog 5 man de moeite genomen om te komen. Van je ploeggenoten moet je het maar hebben. Desondanks of juist daardoor was het een spetterend feest. Nogmaals super bedankt Maurice!

Maurice en zijn vrouw hebben hun Eeuwfeest achter de rug, dat van VV Papendrecht begint te naderen. In het kader daarvan organiseert de club in samenwerking met twee lokale vestigingen van een supermarktketen een voetbalplaatjesactie. Alle spelende leden kunnen daarvoor op de foto. Daarvan worden stickers gemaakt, die gespaard en in een speciaal verzamelalbum geplakt kunnen worden. Bij de fotosessie, die speciaal voor de zondagspelers was georganiseerd, waren uiteraard uw verslaggever en onze doelman aanwezig. Daarnaast waren maar liefst 3 andere teamleden aanwezig. Tjonge jonge jonge, wat een medewerking, wat een clubliefde, wat een teamspirit.

Naast uw verslaggever moesten nog de nodige medespelers enkele malen afhaken vanwege uiteenlopende redenen. Teus: “Ha JW, ik moet me helaas afmelden. Met het inschieten van de keeper van C1 heb ik mijn lies geblesseerd… Sorry, maar kan amper lopen.” “Ja Teus, eigen schuld. Ik heb het je meermaals gezegd, maar zal het maar weer eens herhalen. Voordat je een inspanning gaat doen (boterham smeren, koffie halen, schoenen aantrekken) eerst warmlopen en oefeningen doen! In elk geval sterkte met je herstel. Groeten, JW.” Teus: “Ik weet het JW 🙂 ”

Silvester liet een keer verstek gaan, omdat hij een reünie had. Van zijn hond wel te verstaan. Kenneth moest om een vergelijkbare reden een derde helft aan zich voorbij laten gaan. Het ging om een hondenshow voor teckels. Als zelfs Kenneth onder de plak begint te raken, is het einde toch echt wel zoek. Frank was de meeste keren wel aanwezig, maar de juiste spullen meenemen en tellen blijft voor hem een probleem. Speciaal voor Frank nog maar een keer voor de duidelijkheid: bij een voetbaluitrusting horen twee voetbalsokken.

Fijne feestdagen allemaal en tot volgend jaar!

Commentaren zijn niet meer mogelijk.