Geen punten en goals in februari

Geen punten en goals in februari

Aan het eind van de winterstop stonden we in de middenmoot. Dus toen de eerste tegenstanders van 2019 bekend werden en allemaal middenmoters bleken te zijn, leek het behalen van punten geen enkel probleem. Het liep echter totaal anders. De uitwedstrijden tegen Be Ready 5 en RFC 3 en de thuiswedstrijd tegen HZ’75 3 werden kansloos verloren. Het werd respectievelijk 2 – 0, 3 – 0 en 0 – 6. Met de week slechter dus. Zondag 4 behaalde in februari derhalve niet alleen geen enkel punt, maar wist zelfs niet eens te scoren tegen niet bepaald sterke ploegen. Uw verslaggever was daar niet bij en weet daarom geen details. Waarschijnlijk maar beter ook. Mocht uw verslaggever ooit nog eens minuten maken voor Zondag 4, dan hem maar weer eens in de spits zetten. Slechter kan het voorin immers niet meer worden. Wat wil je ook anders met een glimbol als aanvaller, die zelden in de buurt van het vijandelijke doel te vinden is en daarom werkelijk nooit scoort. Verder een aardige constatering, dat sinds uw verslaggever niet meer meedoet, het achterin een gatenkaas is. Moet ik al die jaren op het veld toch nog iets goed gedaan hebben.
Door de resultaten in februari is het overduidelijk, dat we ons doel voor dit seizoen stevig naar beneden dienen bij te stellen. Geen laatste worden is nu het streven. Gelukkig heeft Boeimeer zich aan het begin van het seizoen teruggetrokken, zodat we in elk geval geen 12e kunnen worden.

Hoewel je steeds denkt, dat het niet gekker kan bij ons, blijkt dat wel degelijk het geval te zijn. Zo had de assistent-teammanager in de groepsmail voor de eerste wedstrijd na de winterstop de naam van Rob S. niet bij afwezigen gezet. Dit leidde tot de volgende reactie. “Ha JW, ik heb mezelf ook afgemeld. Ik zie mezelf er niet bijstaan…. Groet, Rob.” “Onderwerp: Programma begin februari 2019, van: Rob S.: Ik zie dat ik ’m aan mezelf had gestuurd….. Zojuist terug van twee drukke weken… 🙂 .” Nader commentaar overbodig lijkt me. Het kwam ook nogal eens voor, dat mensen zich afmeldden voor een voetballoos weekend of voor een wedstrijd, die allang en breed afgelast was. De correspondentie goed lezen is klaarblijkelijk toch te moeilijk voor sommigen. “Van: Rob S. Ahh, ik zie overbodige informatie voor je…(voorgaande mails..). Sorry.” “Hé Rob, ik denk: “spannend, spannend, maar liefst drie mails, wat zou er zijn?”. Blijkt het te gaan om een afmelding voor een wedstrijd, waarvan ik al gemeld had, dat die niet doorgaat. Terwijl iedereen die het nieuws een beetje volgt, dat al wist, aangezien het om een algehele afgelasting van de KNVB gaat. Je lijkt Teus wel. Misschien toch ergens verre familie?”

Hoewel elke week voor uitgebreide correspondentie wordt gezorgd in de vorm van de groepsmail en groepsapp, waarin duidelijk vermeld wordt waar we moeten spelen, is dat aan de nodige voetballers niet besteed. Zo werd de assistent-teammanager op zondagochtend verscheidene keren verrast door een mailtje of telefoontje van iemand met de vraag, waar we eigenlijk zouden gaan voetballen en werd in het geval van een uitwedstrijd om het adres gevraagd. Hoewel dat al meer dan 10 keer voorbijgekomen was en dat gewoon op de website te lezen is. Maar zelfs met het juiste adres op zak werd nog gebeld, omdat iemand de bestemming niet kon vinden, hoewel we daar al tig keer waren geweest. Zelfs het geringste beetje voorbereiding is aan diverse Zondag4-leden niet besteed.

Ook werd de assistent-teammanager op zondagochtend menigmaal verrast door de aanwezigen, omdat zij stomverbaasd waren, dat we hetzij heel weinig hetzij heel veel spelers hadden. In het laatste geval moet de meerderheid wissel of betekent het zelfs, dat niet iedereen mee kan doen. Hoewel daar keurig in de groepsmail en groepsapp voor gewaarschuwd was, waren velen daar niet van op de hoogte. Op de vraag waarom dat was, volgde het volgende antwoord: “wij moeten werken en hebben daarom geen tijd om alle correspondentie door te nemen”. Dan ben je gauw uitgel*ld. Het verzoek om de mails te lezen en in het geval van een uitwedstrijd te bekijken waar we heen moeten, wordt derhalve stelselmatig terzijde geschoven. Menigeen is niet van plan een paar minuten per week uit te trekken om de assistent-teammanager te plezieren.

Verder werd de assistent-teammanager een paar keer verrast, doordat we minder mensen tot onze beschikking hadden dan verwacht. Zo bleken mensen opeens geblesseerd te zijn of nauwelijks geslapen te hebben vanwege een feestje, waardoor zij niet mee konden doen of hooguit beschikbaar waren voor een invalbeurtje. Dat van tevoren doorgeven is schijnbaar teveel gevraagd. Ook kwamen soms enkelen helemaal niet opdagen. Zij hadden zich blijkbaar per post afgemeld, maar waren kennelijk vergeten, dat de oliebollenkraam er niet staat in deze tijd van het jaar, Auto van Wijngaarden, Chinees restaurant Golden House en Sauna Papendrecht hun deuren hebben gesloten, De Laaght, winkelcentrum Den Briel en De Bonte Kraai al tijden geleden zijn gesloopt, Super de Boer, C1000 en het postkantoor niet meer bestaan en kapper Hubers, Teus de Post en Ton Happe helaas niet meer onder ons zijn.

Positief nieuws is, dat tot half april bij de twee vestigingen van Jumbo Papendrecht een nieuwe spaaractie loopt, waarbij voetbalplaatjes van VV Papendrechters verzameld kunnen worden, ook van spelers van Zondag 4. Wat een feest zeg. Op de posters die bij de actie horen, staat zelfs een teamlid afgebeeld, namelijk Peter. Een hele eer natuurlijk. Het thuisfront van uw verslaggever was compleet overdonderd bij het zien van zijn foto. “Je staat er lachend op, zo hebben we je nog nooit gezien.” Van je familie moet je het maar hebben.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.