Papendrecht 5 – Blauw-Wit ’84 4: 5 – 3

Na 9 speelronden en ook tot nu toe 9 verliespunten heeft Zondag 5 zich op een keurige 4e plaats genesteld, wat natuurlijk geen verkeerde prestatie is. Vandaag, zondag 25 november 2007, wachtte ons Blauw-Wit ’84, dat tot nu toe niet verder komt dan een 8e plaats op de ranglijst, maar dat zegt natuurlijk ook niet alles. Voordat iedereen het veld op kon, werd er even in de hal gewacht vanwege een aantal flinke regenbuien. Na een paar minuten besloten we om toch maar het veld op te gaan en aan onze warming-up te beginnen.
Zoals al eerder gezegd, moet je geen enkele tegenstander onderschatten, zo ook Blauw-Wit ’84 niet. BW zette direct druk en wist binnen 10 minuten op 0 – 2 te komen. Papendrecht moest duidelijk nog wakker worden en BW profiteerde hiervan. BW liet zich hierna wat terugzakken en daardoor kon Papendrecht op zoek naar de aansluitingstreffer. Voetballend was het niet echt om over naar huis te schrijven en daar kwamen dus ook geen grote kansen uit voort. De 1e helft was al voorbij halverwege, toen Papendrecht een vrije trap kreeg van een meter of 20-25 van het doel van BW af. De bal lag vrijwel recht voor de goal en dus was dit een uitgelezen kans om terug te komen in de wedstrijd. Frank Glimmerveen ging achter de bal staan en krulde de bal feilloos het doel in: 1 – 2 en Papendrecht deed weer mee. Niet veel later brak Arie door de verdediging van BW. Na een paar kleine kansen eerder te missen, schoot hij nu wel raak en trok de stand hiermee gelijk: 2 – 2. Met deze stand gingen we ook de rust in. Al met al een rommelige 1e helft, waar Papendrecht voetballend niet uit de verf kwam. De laatste weken is dit geen ongewoon beeld en dus leverde dit onderling aardig wat negatieve kritiek op.

Na een aantal wisselingen in de opstelling kon het veld weer betreden worden. Papendrecht begon de 2e helft sterker dan in de 1e. Arie, die inmiddels op stoom kwam, scoorde binnen een paar minuten de 3 – 2. Papendrecht dacht nu wat meer naar voren te kunnen voetballen en gaf daardoor ruimte achterin weg. BW profiteerde van deze ruimte en dwong een corner af. De bal draaide in naar de 2e paal, werd afgeslagen en weer terug in gebracht. Een speler van BW schoot de bal naar de verre hoek en de bal vloog het doel in: 3 – 3. Papendrecht kon nu weer van voren af aan beginnen. Het spel golfde even later op en neer en regelmatig moesten alle zeilen bijgezet worden om BW af te stoppen. Gelukkig deed Gerrit vandaag ook zijn werk en kon BW niet tot scoren komen. Ongeveer halverwege de 2e helft volgde er een belangrijk moment. Arie stoomde weer eens op via de linkerkant en omspeelde met ogenschijnlijk gemak drie spelers van BW. Toen hij de 3e tegenstander passeerde wees iedereen van BW dat de bal over de zijlijn was geweest. De grensrechter en de scheidsrechter lieten doorspelen en dus kon Arie de achterlijn halen. Hij speelde Frank Glimmerveen in, die volledig vrij stond bij de 2e paal en hij kon zo de 4 – 3 binnen schieten. Dit zorgde voor flink wat commotie bij BW en het spel lag hierdoor 5 minuten stil. De scheidsrechter wist de ploeg echter zover te krijgen dat er doorgespeeld werd. Papendrecht bewaarde de rust en mede dit zorgde ervoor de wedstrijd gespeeld was. Gerardo kon even later op snelheid zijn man passeren en ronde knap af: 5 – 3.
BW probeerde het nog wel, maar Papendrecht hield het achterin goed dicht. Daardoor kon Papendrecht weer de 3 punten thuis houden. Hoe je het wendt of keert, ondanks het slechte spel en de negatieve woordenwisselingen in en om het veld weet Zondag 5 op een of andere manier toch deze wedstrijden te winnen.
Volgende week een moeilijkere tegenstander, namelijk Be Ready. Weer om 10.00 uur thuis, op het Slobbengors.

(verslag: Arie)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.