Zondag 3 al uit de beker

Zondag 3 al uit de beker

Na de lange coronapauze begon Zondag 3 op zondag 30 augustus weer met het spelen van wedstrijden. Niet dat het een rustige periode was geweest voor die paar mensen van ons team met hart voor de club, als de voormalige en de huidige teammanager. Zo heeft Johan meer dan een maand hard gewerkt in de kantine. Die heeft een ware metamorfose ondergaan, iets wat de meeste ploeggenoten overigens in het geheel niet was opgevallen. Dankzij onze hoofsponsor Teus hebben we een heuse Wall of Fame in de kantine. Daar staan alle mensen op die de afgelopen 100 jaar onmisbaar waren voor onze club, zoals Teus, enkele voormalige Spelers van het Jaar en uiteraard uw verslaggever. Die is zelfs twee keer te zien, aangezien Teus kennelijk zo onder de indruk was van de teamfoto waarop uw verslaggever staat, dat Teus die twee keer heeft laten plaatsen. Vanzelfsprekend ontbreekt het grootste deel van de spelers van Zondag 3. Zij zullen afgebeeld worden op de Wall of Shame, die op de pisbakken afgedrukt zal worden. Kan iedereen tegen hen aan staan zeiken.

De voormalige teammanager heeft veel tijd gestoken in het Jubileumboek over 100 jaar VV Papendrecht dat op 31 juli officieel gepresenteerd werd. Als redacteur daarvan heeft hij veel positieve reacties en complimenten ontvangen. Dat deed me goed, moet ik bekennen. Dat is weer eens wat anders dan de tegenovergestelde reacties, die ik het vorige decennium als toenmalig teammanager en vast teamlid bijna wekelijks om mijn oren kreeg. De uit nood geboren beslissing om me maar te concentreren op de vrijdagavondtraining en mijn vrijwilligerswerk voor de club is derhalve de juiste geweest.

We zaten voor de beker in een poule met vier. De eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2020-2021 vond plaats op veld 3 van het Slobbengors. Het half jaar rust heeft kennelijk wonderen verricht, want het was gewoon top. Zowel het aantal spelers als het veldspel was werkelijk fantastisch. ZBC’97 3 kwam er praktisch niet aan te pas. Onze actieve aanval was voortdurend gevaarlijk. De tegenstanders kwamen er met drie treffers nog genadig vanaf. De verdediging gaf vrijwel niets weg, maar moest helaas toch nog een tegentreffer incasseren. Dat was op zich heel knap, aangezien we het laatste deel van de wedstrijd aan de rechterkant met twee een soortement van Long John Silvers stonden in de personen van Marcel en Johan. De een liep nog manker dan de ander. En op links stond Eric die anderhalf jaar lang zowel letterlijk als figuurlijk geen bal had aangeraakt. Eindstand: 3 – 1.

Opvallend was dat Teus de hele eerste helft had mee gespeeld zonder geblesseerd te raken. De tweede helft van Rob U. langs de lijn was eveneens bijzonder sterk te noemen. De inbreng van uw verslaggever bleef vanzelfsprekend beperkt tot de enige taken, waarvoor hij tegenwoordig nog goed voor is, namelijk opruimwerkzaamheden als het halen van de over het hek geschoten wedstrijdbal (die trouwens prompt lek was) en het na afloop omhooghalen van het onderste deel van elk doel (waarvan er kapot bleek te zijn) alsmede het naar ons sportgebouw brengen van 4 hoekvlaggen. Overigens vervolgde Rob U. zijn sterke optreden, want ook hij nam 4 hoekvlaggen mee. Waarom van tevoren voor 8 hoekvlaggen was gezorgd, is me onduidelijk. Vanwege de coronamaatregelen hebben we de beschikking over twee kleedkamers per team. Wellicht dacht de teamleiding dat dat betekende dat we ook op twee velden tegelijkertijd zouden moeten spelen. Vooralsnog is dat niet het geval, maar wie weet komt dat nog.

Een goede periode duurt bij Zondag 3 nooit lang. Het is dan ook niet verrassend dat het beperkt bleef tot één zondagochtend. De overige twee bekerwedstrijden was zowel het aantal spelers als het voetbal bedroevend te noemen. De nederlaag van 5 – 2 tegen de Zondagveteranen van IFC was nog tot daaraantoe. Én op kunstgras én tegen de uiteindelijke poulewinnaar met 9 uit 3 en een doelsaldo van 23 voor en 6 tegen. Maar het 3 – 1 verlies tegen Hardinxveld 2, dat de eerste twee wedstrijden kansloos verloren had en tegen IFC 35+1 zelfs met dubbele cijfers, kan gerust een ouderwetse aanfluiting genoemd worden. Door die ruime nederlagen eindigde Hardinxveld 2 op doelsaldo net onder Zondag 3, zodat we in elk geval niet als laatste eindigden in de bekerfase. Hopelijk lukt dat ook in de competitie.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.