Papendrecht 3 – Be Ready 4: 1 – 4

Papendrecht 3 – Be Ready 4:  1 – 4

Op zondagochtend 27 september; naamdag van de heilige Kjeld van Viborg; 198 jaar nadat de Franse taalkundige Jean-François Champollion aankondigde dat hij de Steen van Rosetta ontcijferd had; 112 jaar nadat in het Amerikaanse Detroit de eerste T-Ford uit de fabriek reed, een auto waarvan er 15 miljoen gebouwd zouden worden; in België de Dag van de Franse Gemeenschap; een dag voor de Knutselclub bij Speeltuin de Zonnebloem; begon voor Papendrecht Zondag 3 op veld 3 van sportpark Slobbengors de competitie.

Het kon niet beter beginnen, want voordat alle toeschouwers hun plaatsen ingenomen hadden, stond het al 1 – 0. Van ruim 40 meter hamerde Frank de bal met een snelheid van 140 km/uur in de kruising. Terwijl iedereen uit zijn dak ging, stond Frank er nonchalant bij, zo van: “zo maak ik ze toch regelmatig?” Op zich klopt dat natuurlijk, maar het bleef een wereldgoal en een absoluut hoogtepunt. Een uur later verzorgde Frank wederom een hoogtepunt.

Frank had de hele eerste helft gespeeld met zijn voetbalbroek binnenstebuiten. Op zich niet zo verrassend natuurlijk, wie onze modekoning een beetje kent. Edwin had hem daarop gewezen, maar toen reageerde Frank nog niet. Toen Johan hem daar aan het begin van de tweede helft op attent maakte, ging Frank toch op actie over. Showman Frank maakte daar vanzelfsprekend een spetterend optreden van. Hij ging met zijn rug naar de tribune staan waarop volgens de coronaregels precies 250 toeschouwers zaten, voornamelijk dames maar ook enkele heren. Uiteraard met 1,5 meter afstand. Vervolgens startte hij een uiterst erotische stripact waar zelfs de Chippendales nog een puntje aan kunnen zuigen. Frank begon zachtjes, uitdagend te heupwiegen, met zijn rechterhand over zijn welgevormde, stevige kadetten wrijvend. Het publiek begon al behoorlijk te joelen. Vervolgens ging hij, met een uitdagende blik in zijn ogen, met zijn tong sexy aan zijn vingers likken, waarna hij heel traag zijn broekje naar beneden begon te trekken, waardoor langzaam zijn gespierde, gestaalde bilpartij onthuld werd. Het gejoel was inmiddels niet meer van lucht. De veiligheidsdiensten hadden veel moeite de orde te bewaren. De een na de ander viel flauw. De ziekenbroeders liepen af en aan met brancards om iedereen die onwel geworden was, af te voeren. Het leken wel toestanden als bij een concert van The Beatles. De politie verordonneerde Frank vervolgens zijn sensuele striptease te beëindigen en zijn broekje weer op de juiste wijze aan te doen. Hij gaf daaraan gehoor waarna de gemoederen snel bedaard waren.

De eerstvolgende wedstrijd is uit, in en tegen Waspik. Logisch dat wederom een actie van Frank verwacht wordt. Niet vreemd dat, om herhaling van taferelen als deze ochtend te voorkomen, de burgemeester direct contact opnam met het kabinet om te vragen of hij toeschouwers bij voetbalwedstrijden in zijn gemeente zou mogen weren. Aangezien we overal moeten voetballen, nam het kabinet het zekere voor het onzekere en verbood met onmiddellijke ingang het bezoek van alle voetbalwedstrijden in heel Nederland. En gelastte bovendien sluiting van alle sportkantines. Bedankt hoor Frank!

We zijn in het verleden diverse keren succesvol de strijd aangegaan met Be Ready, maar het was al snel duidelijk dat het deze keer bijzonder lastig zou worden. Het temp lag verschroeiend hoog met de nodige blessures tot gevolg. We liepen de pollen uit het veld maar tegen deze tegenstanders, die gemiddeld 20 jaar jonger waren, bleek het onbegonnen werk. Na een ruststand van 1 – 3 werd het uiteindelijk 1 – 4. Heel jammer. Keihard gewerkt, maar het zat er helaas net niet in vandaag.

Uw verslaggever was aanwezig als gastspeler, maar aangezien de Zondagveteranen nog krapper in de spelers zaten dan Zondag 3, kwam ik daar 35 minuten voor het einde het veld in… om als eenzame, diepe spits te gaan fungeren. Het moet niet veel gekker worden. Het klinkt lullig om te zeggen, maar ik verbaasde mezelf met een prima optreden, op een punt na en wel het belangrijkste, namelijk het afronden van kansen. Een klein half uur voor tijd werd uw verslaggever diep gestuurd en kwam oog in oog te staan met de doelman van de tegenpartij. Als verdediger is het doel bijzonder groot, maar als aanvaller blijkt de goal toch bijzonder krap te zijn. Het leek wel te krimpen, naarmate uw verslaggever dichterbij kwam. Uw verslaggever deed op zich bijna alles goed, bleef rustig, keek goed, maar faalde vervolgens hopeloos door heel knullig de bal naast het doel te schuiven. Commentaar van mijn kant op het laten liggen van mogelijkheden dient voorlopig dus achterwege gelaten te worden.

Beide Papendrecht-teams wonnen de derde helft eenvoudig van hun tegenstanders, dus ging het erom, wie van de Zondagteams de kantine het langst bezet zou weten te houden. Op een gegeven moment gingen de meesten van ons naar huis, aangezien het thuisfront smachtend op hun terugkeer zat te wachten, om bij thuiskomst de geliefde in de armen te nemen. Johan was echter bevolen zo lang mogelijk weg te blijven. Dat geeft toch te denken. Het betekent wel dat het dit seizoen wel goed zal zitten wat het naar ons toetrekken van de derde helft betreft.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.