In Memoriam Rob Uitermarkt

In Memoriam Rob Uitermarkt

Met groot verdriet vernamen wij dat afgelopen donderdag onze teamgenoot Rob Uitermarkt is overleden. Rob is 58 jaar oud geworden.

Rob maakte begin jaren 80 de overstap van VV Alblasserdam naar onze VV Papendrecht en werd speler van Zondag 1. Met dit geweldige team behaalde Rob grote successen: de districtsbeker van West II werd gewonnen, de derde ronde van de grote KNVB-beker werd bereikt en in 1987 werd promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen.

Rob voetbalde graag, genoot van de successen, maar wist het belang daarvan ook goed te relativeren. Het moest allemaal wel leuk blijven en na een nederlaag was er geen reden om al te lang te treuren. Dat liet Rob graag over aan de trainers en de meer fanatieke medespelers. De wereld verging niet.

Daardoor was de ogenschijnlijk grote overstap begin jaren 90 van het eerste naar het vijfde elftal, van de Hoofdklasse naar de toenmalige tweede klas Dordtse Bond, voor Rob geen enkel probleem. Gewoon lekker voetballen met zijn vrienden, geen gedoe, geen gezeur. Dat was wat hij wilde.

Rob was voor ons in de bijna 30 jaar dat we samenspeelden een unieke teamgenoot met een eigen karakter. Vanuit zijn eigen plek in de kleedkamer, benen over elkaar, observeerde hij met een grote glimlach het gekakel voor de wedstrijd. Vertelde over de klusjes die hij zaterdag had moeten doen en gaf voorzetjes om de boel aan het lachen te krijgen. Vol zelfspot ook. Geen flauw idee van wie over een kwartier de tegenstander zou zijn. En soms een verkeerd shirt bij zich. Of zijn schoenen vergeten.

In het veld veranderde Rob in de loop der jaren van dynamische middenvelder tot laatste man en later links- of rechtsback. Vierde het kampioenschap in 2005. En leed ruime nederlagen op achterafvelden in Noord-Brabant. Het maakte hem allemaal niet veel uit. Na afloop in de kleedkamer steevast de uitspraak: “Ik vond mezelf best goed vandaag”.

Vaste gast van de derde helft, met een biertje en een vette snack. Nog stiekem dat tweede bitterballetje ook maar meteen pakken. Ook altijd één van de smaakmakers op het jaarlijkse teamuitje. Praten over flauwekul, maar ook over serieuze zaken. Altijd geïnteresseerd, sociaal, nooit onaardig. Iedereen hield van Rob.

Voetbal, vooral het sociale gebeuren daaromheen, was belangrijk voor Rob. Maar wij wisten natuurlijk wat echt belangrijk was voor hem: zijn gezin, zijn familie. Het verlies van Rob is voor hen verschrikkelijk.

Petra, Anouk, Stefan en familie: wij hopen dat het jullie troost biedt dat wij van hem genoten hebben. Dat we hem missen. We zullen er zijn als jullie ons nodig hebben. Heel veel sterkte.

De zondagochtenden zullen niet meer hetzelfde zijn.

Namens alle spelers van Zondag 3
Wim Veldhuis

Eén antwoord op “In Memoriam Rob Uitermarkt”

  1. Ronald van Blerck schreef:

    voordat jullie hem leerden kennen had ik al een paar jaar bi jhem voor de deur het zogenaamde “bankjesvoetbal” gespeeld. 1 op 1. Bal onder het bankje door is een punt. Hij won eigenlijk altijd. Zo snel en technisch met de bal. Logisch dat ie op niveau ging spelen. De herinneringen zijn geweldig ,maar nu ben ik zeer verdrietig om een jeugdvriend te verliezen.