Matige competitiestart; 1 uit 3

Matige competitiestart; 1 uit 3

De competitie begon weer waardeloos. Nog voordat we een bal geraakt hadden, had een ploeg zich teruggetrokken. Scheelt toch weer twee wedstrijden. Vervolgens hadden we de eerste weken niet genoeg mensen. Het eerste competitieduel ging daarom met 3 – 0 verloren. We hadden geluk dat het de week erop werd afgekeurd. Tijdens de tweede wedstrijd hadden we er wel genoeg en die leek op een zege uit te draaien na een fabuleuze kopbal van Edwin. De grensrechter van de tegenpartij stak echter zijn vlag omhoog en dat signaal werd door de scheidsrechter overgenomen. De beslissing werd niet gecorrigeerd door de VAR waardoor het gelijk bleef: 4 – 4. Een overwinning was zeker verdiend geweest.

Op zondag 17 oktober speelden we dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2022. Binnen de minuut was het op veld 2 al duidelijk dat er niets te halen viel. De tegenstander, het tweede van De Schutters, bleek namelijk een selectieteam, voornamelijk bestaand uit spelers van 19 die twee keer per week fanatiek trainen in de hoop op een plek bij het eerste. Desalniettemin deden we het de eerste helft heel redelijk. We hoefden slechts een tegentreffer te slikken. Het was overigens een sportieve pot voetbal. Leidsman Wim hoefde slechts een keer echt in actie te komen. Hij sprak Frank bestraffend toe na een ‘reflex’ van Frank nadat een tegenstander hem had getoucheerd. De arbiter hield de kaarten echter op zak.

Veldvoetbal een contactsport waarbij je als speler regelmatig wordt aangeraakt maar bij de meesten van ons leidt dat nooit tot een dergelijke ‘reflex’. Dus wel bij Frank. Daarvoor word je als klant overigens gewaarschuwd als je zijn winkel bezoekt. Veel mensen hebben op een poort of hek bij hun huis een bord staan met een vervaarlijk uitziende hond met als tekst: “Hier waak ik”. Bij de ingang van Franks winkel staat een bord met een vervaarlijk uitziende Frank met als tekst: “Hier werk ik”. Met als onderschrift: deze man absoluut niet aanraken. Wij staan niet in voor de gevolgen. Iets vergelijkbaars kan gebeuren in het verkeer. Mocht u niet bekend zijn met het rijgedrag van Frank, dan hierbij de volgende tip: ziet u hem in het verkeer, ga dan in hemelsnaam elke confrontatie uit de weg. Houd zoveel mogelijk afstand en laat hem altijd passeren. Mocht er geen ruimte zijn voor een passeeractie, rijd dan desnoods de sloot in. Alles beter dan wat de gevolgen zouden kunnen zijn. Zie daarvoor de Nederlandse film Bumperkleef die gebaseerd is op Frank.

Tijdens de tweede helft schakelden de gasten een tandje bij en begonnen bij ons de krachten af te nemen. Gelukkig maakten we nog een eretreffer waardoor de eindstand 1 – 7 werd. Volgens menigeen had de stand draaglijker geweest kunnen zijn als de scheids niet zo op afstand geleid zou hebben. Hij zag daardoor een overtreding op Peter binnen het vijandelijke strafschopgebied over het hoofd. Aan de andere kant gaf hij wel een elfmeter na een licht vergrijp van Jan. De fluitist had overigens 8 km afgelegd op de groene weide. Wat dat betreft had hij dichter op het spel gezeten dan de rest van de rood-zwarten.

De derde helft wonnen we overigens met gemak. Ook deze keer had Frank het hoogste woord. Hij kwam weer met verhaaaaaalen … Een heel nieuwe wereld ging voor ons open. Wat dat betreft zijn onze derde helften bijzonder leerzaam.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.