Papendrecht 5 – Rijen 6: 1 – 4

Op zondagochtend 4 februari 2007 stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma, thuis tegen Rijen 6, de nummer 7 uit de stand. De stemming vooraf in de kleedkamer was nog joliger dan normaal. Verscheidene spelers bleken vrijwel rechtstreeks van een feest af te komen en waren nog half dronken. Ze hadden nauwelijks uit kunnen rusten. Dat deden ze dan maar tijdens het eerste kwart van de wedstrijd. De tegenstander deed dat echter niet. Halverwege de eerste helft stond het dan ook 0 – 3 en was de wedstrijd in feite al gespeeld. Iets waar de vlaggende aanvoerder Wim Veldhuis niet echt blij mee was.
De Rijenaars was het ook al opgevallen dat enkele Papendrechters tot een paar uur voor de wedstrijd veel alcohol genuttigd hadden en veel sigaren gerookt hadden. Met name als Edwin Duinhouwer in de buurt van de tegenpartij kwam, kregen de Brabanders spontaan braakneigingen of vielen ze gewoon om. Wij hebben daar geen last meer van, wij zijn dat van hem na al die jaren wel gewend. Het genoemde gegeven verleidde Edwin tot het overgaan op een list: hij zette zijn poriën wagenwijd open en kon zo ongehinderd naar het vijandelijke doel oprukken en de 1 – 3 aantekenen. Het trucje ging helaas maar één keer op. De Rijenaars bleken niet op hun achterhoofd gevallen. Ze knepen voortaan gewoon hun neus dicht als Edwin bij hen in de buurt kwam.
Een uur lang werd vol op de aanval gespeeld in een poging nog een treffer te noteren, maar het zat vandaag niet mee. Tot twee keer toe haalde een tegenstander de bal van de doellijn. Bovendien werd vlak na rust topscorer Kenneth van den Hoven uit het veld geschopt en konden de sterspelers Louis de Haas, Arie Verzijl en Michiel Linkerhof helemaal niet mee doen. Louis en Arie waren geblesseerd, Michiel was ziek. Johan Keizer wist als enige nog te scoren en legde zo de 1 – 4 eindstand vast.

Na afloop gingen verschillende spelers door met datgene waar ze kort voor de wedstrijd mee gestopt waren: het drinken van bier. De drank was beschikbaar gesteld door Rob Uitermarkt ter gelegenheid van zijn verjaardag. Deze blonde adonis ziet er nog altijd uit als 24, maar is toch echt al 44 !!! Hoe doe je dat toch Rob, wat is je geheim?
Het belangrijkste nieuws kwam echter uit Den Haag. Het aangekondigde generaal pardon leidde tot vreugde-uitbarstingen en veel emoties. Dit betekent immers dat Gerardo Dell’Aquila, onze bloedeigen knuffelallochtoon, kan blijven!!! Alle acties en protestdemonstraties hebben dus hun vruchten afgeworpen. Leuzen als “Handen af van Gerardo” en “Oh, oh, oh, was is het hier toch fijn dankzij Gerardo” hebben kennelijk veel indruk gemaakt. Een enkeling ziet hem echter liever vandaag dan morgen vertrekken gezien de spaarzaam gehoorde kreten “Gerardo is maar zo, zo” en “Gerardo: no, no, no!”. Dat betreft echter maar een kleine minderheid. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking ziet deze sympathieke vader van twee bloedjes van kinderen nog graag jarenlang op de vaderlandse velden rondhuppelen. Nu nog wel aan de slag met het inburgeringsexamen. Dat schijnt trouwens te gelden voor iedereen uit achterstandsgebieden zoals Nieuwerkerk aan den IJssel. Dus kan je mooi samen oefenen met Michiel. Veel succes, beiden! In het geval van Michiel zal dat zeker geen probleem zijn, dat is een slimme kerel. Deze whizzkid is namelijk werkzaam als junior productivity engineering business intelligence consultant software development incident & problem solving support coaching advisor op het gebied van Q & A ICT architect resource security standardisation artificial application functional scientific appliance system networking platforming, maar hoopt in de toekomst senior design service level datamining solution program packaging functional testing coordination expert remedial teacher of experienced in- & output logistics automation integration professional specialist migration delivery transformation computing supervising project manager te worden. Maak eens een praatje met deze aardige gozer, dan vertelt hij vast meer over zijn werkzaamheden.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.