Het is bikkelen voor Zondag 4

Seizoen 2005 / 2006
Tegenstanders in de competitie zijn (reserve 5e klasse 510):

Baronie 8, Boeimeer 5, Dubbeldam 6, EBOH 5, Internos 9, JEKA 9, Madese Boys 4, PCP 3, Right’Oh 4, RKsv RCD 5, UVV’40 2.

Nadat we afgelopen seizoen zeer eervol het kampioenschap in de Brabantse afdeling binnenhaalden, is het nu een klasse hoger flink aanpoten voor de “oude mannen “. De spelers van de tegenstanders zijn van weer een hoger niveau en we staan soms weer tegen ventjes waarvan sommigen van ons de vader hadden kunnen zijn.
De openingswedstrijd van het seizoen tegen JEKA was nog hoopvol en zeker omdat we in de 1e helft met 2 – 0 voorkwamen en we met het ouderwetse tikken de wedstrijd onder controle hadden. Helaas de thee deed ons geen goed want we gaven onze voorsprong weg en moesten ons naar een 5 – 5 knokken. Na vlak voor tijd achter te hebben gestaan schoot Rob Uitermarkt een heerlijk directe vrije trap als een streep in de kruising.
De volgende wedstrijden bracht niet meer wat verwacht werd en we haalden nauwelijks punten binnen, sterker nog we kregen te maken met een serie nederlagen. De nederlagen waren met kleine cijfers en vaak hadden we het betere van het spel. Tegen RCD, op dat moment de nr. 2, hadden we de wedstrijd kunnen winnen maar de paal stond diverse keren in de weg bij schotpogingen van Arie Verzijl en 2x maal een kopbal van Edwin Duinhouwer wat resulteerde in een 1-2 nederlaag. De uitwedstrijd tegen DMC was eigenlijk al gespeeld bij een 2 – 2 stand maar de tegenstander had in de laatste aanval nog een vloeiende aanval in petto die begon na een prima breedtepass door een van de onzen maar dit werd dan ook subliem afgewerkt door de tegenstander en dit geeft dan toch nog voldoening.
Een fiks aantal uitnederlagen o.a. bij Right’Oh met  4 – 2 (de tegenstander ging beter om met het lage zuurstofgehalte door de aanwezigheid van de Amercentrale direct naast het veld), bij Madese Boys (3 – 0) werd enkel opgeluisterd met 0 – 3 overwinning bij UVV.
Thuis werd er ook verloren tegen Internos met 1 – 3 in een prima wedstrijd van onze kant maar het resultaat was gewoon 0 punten. Gelukkig pakten we thuis wel de volle pot tegen PCP met een prima 6 – 2 overwinning en een uitblinkende Gerardo Dell Áquilla met 2 doelpunten na fraaie assists van onze nieuwe aankoop Michiel Linkerhof.

Tussendoor werden we helaas uitgeschakeld in de beker. De eerste ronde waren we zeer knap doorgekomen met 3 overwinningen echter EBOH was veel te sterk en won met 6 – 1.
Toch begint de machine een klein beetje beter te draaien en zijn er veel kansen voor spits Arie Verzijl die helaas nog te weinig doelpunten opleveren. De acties van Frank van der Graaf komen terug en de opstomende rechtsback Marcel Knipscheer zorgt weer voor paniek bij de tegenstanders. Achterin wordt er wat minder weggegeven door Rob Uitermarkt en de zijnen, zijn de slidings van Jan Willem de Man weer net zo scherp als verleden jaar en schuift Johan Keizer weer regelmatig door naar voren. We hebben zelfs al weer een paar keer mogen waarnemen dat Roland Driece weer zijn klassieker “buitenkant rechts” durft te geven.
Na een blamage bij Boeimeer, 1 – 2 verlies, werd er uit bij JEKA een prima pot op de mat gelegd. In een gelijk opgaande strijd hadden wij toch de langste adem en poetsten wij een 1 – 0 achterstand weg en namen we een 1 – 3 overwinning mee naar huis. Een prima actie van Frank v.d Graaf zorgde voor de 1 – 1 en Frank Glimmerveen pakte 2 doelpunten mee.
Met nog een duel voor de winterstop tegen Right’Oh hebben we nu 10 punten uit 11 wedstrijden met 25 doelpunten voor en 30 tegen. Met 13 punten de winterstop in zou wenselijk zijn. We hebben pas 4 thuiswedstrijden gehad, dus thuis moeten we voldoende punten kunnen pakken om degradatie te ontlopen en stevig in de middenmoot te eindigen.
We houden jullie op de hoogte.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.