Zondag 4 op kampioenskoers

Seizoen 2004 / 2005
Zondag 4 speelt in de reserve 6e klas (610) van district Zuid 1.
Het elftal wordt gesponsord door Mercon en King Young Men Style.
Tegenstanders in de competitie zijn:
SC Amstelwijck 5, DIVO 4, Hoeven 7, Internos 14, Noordhoek 4, Oudemolen 2, SVC 2, TPO 3, Unitas’30 9, Victoria’03 8, Virtus 6.
Zondag 4 speelt de thuiswedstrijden om 10.00 uur op Sportpark Slobbengors.

17 april 2005

Nadat het enige tijd leek alsof de titel moeiteloos naar DIVO 4 zou gaan, verspelen zij nu week na week de punten en inmiddels heeft het 4e vier verliespunten minder en staat nu virtueel aan kop. Na een goede reeks van het 4e werden al een aantal directe concurrenten op achterstand gezet. De reeks begon met een zwaar bevochte 3 – 2 thuisoverwinning op concurrent Noordhoek met hierbij een grandioze bijdrage van Addy Matena en Gerrit Woerlee die als gastspelers een zekere 7 scoorden. Na de 3 – 2 waren er volop kansen voor de gasten maar een prima optreden van keeper Gerrit Landstra stond een gelijkmaker in de weg. Een aantal vaste krachten besloot dat het misschien toch belangrijker was om de accu op te laden in de Oostenrijkse bergen en daardoor dit cruciale duel te missen en dit was toch wel een smet op de teamspirit.
Vervolgens het lastige uitduel bij Unitas’30 en wederom was er hulp nodig van een gastspeler en niet zo maar een. De grote Arjan van Toor wilde onze gelederen wel versterken en nam meteen ook nog een doelpunt voor zijn rekening in deze met 1 – 3 gewonnen wedstrijd en had ook nog 2 assists waaruit Kenneth v.d. Hoven wist te scoren. De verdediging stond ook als een huis. De tegenstander creëerde nauwelijks kansen en alleen een verdwaald afstandschot raakte doel.

Vervolgens moest er afgerekend worden met de jonge honden van Internos waarbij de gemiddelde leeftijd niet hoger was dan 25 jaar en hier moest het 4e met een gemiddelde leeftijd van rond de 38 flink aan de bak want meteen in de 1e helft was duidelijk dat deze directe concurrent 3 punten mee wilde nemen naar Etten-Leur en zo nog een kans te maken op de titel. We wisten deze storm in het begin te weerstaan en kregen langzaam maar zeker de wedstrijd in handen en kregen de beste kansen en diep in de 2e helft was het doelpunt daar. Arie Verzijl tikte attent de uiteindelijke eindstand van 1 – 0 binnen. Zo was er weer een directe concurrent op achterstand gezet.
Op 3 april 2005 was er een solide 5 – 1 overwinning op middenmoter Victoria in een slechte wedstrijd waarbij het vierde heel veel kansen kreeg op een monsterzege maar waar keer op keer de keeper van de tegenstander een sta in de weg was. Op zondag 10 april 2005 werden de kampioensaspiraties weer een beetje getemperd na het verlies bij TPO 3 met 4 tegen 2. Op 17 april volgde de volgende wedstrijd die met 0 – 8 werd gewonnen van en bij SVC 2.
Dit betekent dat zondag 4 op 24 april 2005 tegen DIVO 4 kampioen kan worden: er moet dan wel gewonnen worden. Papendrecht heeft 45 uit 18. DIVO 44 uit 18. TPO verloor en staat op 40 uit 18. Bij winst wordt het verschil met DIVO 4 punten met nog 1 wedstrijd te gaan.

(Auteur: Edwin)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.