Zondag 5 Seizoen 1986 – 1987

Papendrecht 5 gepromoveerd

Met nog één wedstrijd te spelen stond Papendrecht 5, uitkomend in de tweede klasse van de Dordtse VoetbalBond, op de gedeeld eerste plaats. Geluksvogels 2 had evenveel punten, maar helaas wel een beter doelsaldo (plus 10 beter). Het lukte Papendrecht 5 niet deze achterstand op de laatste wedstrijdzondag goed te maken.
Het vijfde won weliswaar met 3 – 5 uit bij ’s Gravendeel 3, maar omdat Geluksvogels 2 RIOS 2 met 5 – 1 versloeg, werden de Dordtenaren kampioen. Geen treurige gezichten echter bij spelers, leiders en trainer, omdat het een uitstekend seizoen is geweest. Het kampioenschap is verspeeld in de eerste tien wedstrijden, toen er slechts 11 punten binnengehaald werden. De volgende tien wedstrijden leverden 18 punten op, wat wel aangeeft dat het vijfde enorm vooruitgegaan is.
Enkele weken na afloop van de competitie kwam bij Ad van Pelt het bericht binnen, dat Papendrecht 5 toch gepromoveerd was. Doordat er uit de reserve vierde klas geen Dordtse ploeg degradeerde, promoveert ons team naar de eerste klas. Tegenstanders zullen onder andere de eerste (!) teams van Merweboys, Merwesteyn, Merwede, D.M.C. en Groot-Alexander zijn, met andere woorden: opstellingen door de geluidsinstallatie en in een rijtje het veld op. Ondanks dat niet iedereen blij is met de gevolgen (vaak om 14.30 uur beginnen), blijft het een schitterende prestatie van spelers, leiders en trainer. De spelers bedanken leiders Jaap den Boef en Ton Happe, trainer Aart Kersbergen en Ad van Pelt voor hun begeleiding gedurende dit seizoen en wensen Jan Willem de Man van harte beterschap.

 

 

 

Staand van links naar rechts:
Trainer Aart Kersbergen, Peter Versteeg, Piet van der Linden, Robert Timmers, Ruud Bergeijk, Gerrit Landstra, leider Ton Happe, leider Jaap den Boef en Rob van den Sigtenhorst.
Gehurkt van links naar rechts:
Ronnie – pappa, mag ik een Mars? – Kersbergen, Roland Driece, Wim Veldhuis, Gerardo Dell’Aquila, Patrick Butter, Ernst Eilbracht en Cees den Boef.
Afwezig: Jan Willem de Man.

(Auteur: Wim)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.