Papendrecht 4 – SVC 6: 1 – 6

Papendrecht 4 – SVC 6: 1 – 6

Op zondag 13 november 2011, de naamdag van de heilige Madelindis van Cambrai, drie dagen na de Dag van de Toekomst, een dag na de 49e verjaardag van Wim Kieft, twee dagen na het Sint-Maartenfeest en de start van de carnavalsperiode, moesten we op het Slobbengors aan de bak tegen koploper SVC 6.
Doelpuntenmachine Patrick begint het aardig hoog in de bol te krijgen na al die treffers van de laatste tijd. Terwijl hij zich normaal buiten onze thuiswedstrijden nooit op het Slobbengors vertoont, is hij daar de laatste weken niet van weg te slaan. De man die zijn mails tegenwoordig ondertekent met “Patigoal” of ” Super Pippo”, blijft maar met een glimlach van oor tot oor en met de borst vooruit over en langs de velden paraderen, kunstjes vertonen en handen schudden op jacht naar bewondering, applaus, handkussen, toejuichingen, omhelzingen en klapzoenen van vrouwelijk schoon alsof hij Maradona zelf is. Dit bleef niet zonder gevolgen: “Teamgenoten, helaas kan ik niet meedoen, heb zeer veel last van mijn rug. Schoenen aantrekken is al een probleem. Het is ook plotseling opgekomen anders had ik mij al eerder afgemeld. Veel succes gewenst van jullie TOBscorer.”
Patrick was niet de enige die niet kon voetballen. “Excuses voor de late afzegging, maar ik dacht dat het wel zou gaan met mijn rechterbeen. Ik neem aan dat we hebben gewonnen! Bedankt dat je nog even aan mij vraagt hoe het gaat   :). Was maar een grapje hoor. Op dit moment is het twijfelachtig of ik mee kan doen, ga er maar vanuit dat ik niet meedoe. Mijn rechterbeen is ontstoken door een schop van een week geleden (waar dat doelpunt uit voortkwam). Gelukkig is het geen wondje, maar een zwelling waardoor de ontsteking ontstaan is. Momenteel ga ik strompelend door het leven :). Groetne, Robbie U.” In plaats van alleen strompelen binnen het veld doet hij dat nu dus ook daarbuiten. Hoe je een schop tegen je been kunt krijgen als je geen duel aangaat en voornamelijk van een afstandje staat toe te kijken, is ons overigens een raadsel.

From: Keizer: “Ik ben d’r !” Gevolgd door: “Accept-Language: en-US Content-Language: en-US X-MS-Has-Attach:  X-MS-TNEF-Correlator: acceptlanguage: en-US Content-Type: multipart/alternative; boundary=”_000_BA021E36F7CBA044ABD7E7316AB9EFFE5B6C5B15B1FIS0430accdom_” MIME-Version: 1.0 –_000_BA021E36F7CBA044ABD7E7316AB9EFFE5B6C5B15B1FIS0430accdom_ Content-Type: text/plain; charset=”iso-8859-1″ Content-Transfer-Encoding: quoted-printable  H=oi,<o:p></o:p></span></p><p class=3DMsoNormal><span lang=3DNL style=3D=’font-size:10.0pt;font-family:”Arial”,”sans-serif”;color:#1F497D’>Na mijn e=erdere e-mail ben ik &#8217;s middags met kiespijnklachten naar de ta=ndarts gegaan.<o:p></o:p></span></p><p class=3DMsoNormal><span lang=3DNL st=yle=3D’font-size:10.0pt;font-family:”Arial”,”sans-serif”;color:#1F497D’>Bli=jkt een ontsteking te zijn en heb een wortelkanaalbehandeling ondergaan. Wo=ensdag gewerkt met pijnstillers maar donderdag <o:p></o:p></span></p><p cla=ss=3DMsoNormal><span lang=3DNL style=3D’font-size:10.0pt;font-family:”Arial=”,”sans-serif”;color:#1F497D’>teruggegaan naar de tandarts aangezien de zw=elling en pijn heviger werden. Die heeft me opengesneden. Ik= zit nu aan de <o:p></o:p></span></p><p class=3DMsoNormal><span lang=3DNL s=tyle=3D’font-size:10.0pt;font-family:”Arial”,”sans-serif”;color:#1F497D’>an=ti-biotica en pijnstillers. Morgen weer terug voor controle. Wil zondag wel= erbij zijn maar kan dus ff geen garanties afgeven op speelminuten&#8230;<o=:p></o:p></span></p><p class=3DMsoNormal><span lang=3DNL style=3D’font-size=:10.0pt;font-family:”Arial”,”sans-serif”;color:#1F497D’>Ik geef morgen of z=aterdag nog wel de stand van zaken door.<o:p></o:p></span></p><p class=3DMs=oNormal><span lang=3DNL style=3D’font-size:10.0pt;font-family:”Arial”,”sans=-serif”;color:#1F497D’>.<o:p></o:p></span></p><p cl=ass=3DMsoNormal><span lang=3DNL style=3D’font-size:10.0pt;font-family:”Aria=l”,”sans-serif”;color:#1F497D’> Gr, Johan.” En door: “I am Out of the Office at Nov 10th due to sickleave. Best Regards, Johan Keizer.” En dan gewoon 90 minuten lang voetballen. Een heleboel heisa voor niks dus.

De mensen die nog geen nieuwe Papendrechtuitrusting hadden, kregen vandaag hun tenue van onze nieuwe hoofdsponsor Luciën. Prachtig natuurlijk, maar de reactie van één persoon was overdreven: “Grandioos Luciën. Dit gaat direct 3 punten opleveren! Uiteraard heb ik er op onze website melding van gemaakt. Tot morgen! Groeten, Arie.” Schrijven dat het “direct 3 punten gaat opleveren” is vragen om moeilijkheden. Zijn vrouw schreef: “Hoi, ik ben er morgenochtend niet om de teamfoto te maken. Groetjes, Lisette.” Heb je ook niks aan. Haar broer schreef: “Hallo Luciën, namens het hele team wil ik je nog eens bedanken voor het ter beschikking stellen van onze nieuwe outfit. Het ziet er schitterend uit. Op de website van ons team zal deze week uiteraard aandacht worden besteed aan jouw sponsoring! Groeten, Wim.”
Het verhaal van vorige week had bij slechts één persoon tot zelfreflectie geleid en die had vanwege een blessure nog niet eens meegedaan: “Ik heb deze week veel gespind zonder last, dus hele wedstrijd moet kunnen. Mijn probleem is vaak invallen in de 2e helft met een te korte warming-up en knal er meteen in. Doseren is niet mijn sterkste kant. Ik ben niet altijd een lieverdje op het veld, dat weet ik, maar ga welk elk duel vol aan en dat is volgens mij weer eens hard nodig. Tot zondag! Edwin Duinhouwer.” Waarom hij nu weer schreef: “dus hele wedstrijd moet kunnen” is onbegrijpelijk, want ook deze keer hield hij het niet langer dan vijf kwartier vol.

Vanwege zijn wangedrag van een week geleden moest Jan Willem voor straf het grootste deel van het duel vanaf de zijlijn toekijken. Hierdoor was het opvallend stil op het veld en ging het de eerste 25 minuten gelijk op. We speelden goed gegroepeerd en gaven achterin niets weg, al kwamen we voorin niet verder dan een afstandsschot van Luciën. Daarna hield linkerverdediger Arie zich vijf minuten lang met van alles en nog wat bezig, behalve met zijn tegenstander. Genoeg voor de SVC-aanvaller om een loepzuivere hattrick te maken, ruststand: 0 – 3.
Aan het begin van de tweede helft diende zich een nieuwe, op het eerste gezicht onbekende supporter aan. Even werd gedacht dat sprake was van Lisette Goes Gothic, maar ze bleek zich een Kate-Bush-look aangemeten te hebben, omdat ze nog in de race is voor Holland’s Next Top Model. We rekenen op een podiumplaats.
Door de aanwezigheid van de gedistingeerde dame ging opeens iedereen een stapje harder lopen en volgde ene na de andere kans, met name na enkele, uitstekend genomen hoekschoppen vanaf links door Frank. Na de eerste kopte Johan op de vuisten van de SVC-doelman, de tweede kon hij echter niet onder controle krijgen, waardoor Kenneth de 1 – 3 kon binnentikken. Hij kreeg niet veel later onze beste kans, toen hij alleen op de SVC-goalie kon afgaan. Kenneths schot werd echter gepareerd door de Brabander.
Halverwege de tweede helft besloten we, in een verwoede poging nogmaals te scoren, meer risico te nemen achterin. De jonge en snelle tegenstanders wisten wel raad met de geboden ruimte en troffen binnen korte tijd driemaal het doel: 1 – 6.
Na de zesde SVC-goal, tevens het vierde doelpunt van het blauwhemd met rugnummer 12, werden, om ons te behoeden voor nog meer tegentreffers, Jan Willem en Arie uit hun lijden verlost. Jan Willem mocht toch nog het laatste kwartier op komen draven en ging op zijn vertrouwde linksbackpositie spelen, waardoor Arie ergens op het veld mocht rondlopen, waar hij geen kwaad kan. In de slotfase was de Brabantse nummer 12 volkomen onzichtbaar, al kwam dat vooral doordat hij ondertussen onder de douche stond. Dankzij de inbreng van Jan Willem had Gerrit nauwelijks meer wat te doen en creëerden we voorin nog enkele mogelijkheden. De acties van Wilco werden jammer genoeg op het allerlaatst gestuit, de schoten van Ramon gingen naast en van dichtbij, schuin links voor het doel, schoot Kenneth tegen de SVC-doelman.

De eindstand van 1 – 6 was teleurstellend en viel zo hoog uit omdat op enkele momenten het geluk ons in de steek liet en fouten (vooral van Arie) genadeloos afgestraft werden door, naar ons oordeel, de beste ploeg uit de competitie. Zo heel vaak kwamen de SVC’ers niet eens in de buurt van ons doel, maar vrijwel elke kans werd op prima wijze benut. Toch konden we ook wel tevreden zijn, omdat in tegenstelling tot een week geleden deze keer iedereen bij ons een ruime voldoende haalde. Ook fijn was de terugkeer van Ramon die vanwege een blessure aan zijn hamstrings enkele weken niet had kunnen voetballen. Eric is grensrechter van de week. Calvin Keizer, Tom Knipscheer, Rick en Esmee Louwman en Floor en Iris Verzijl zijn de supporters van de week.
Aangezien we voor het eerst op het Slobbengors in de nieuwe voetbaluitrusting speelden, is Luciën ook deze keer de man van de week. Enkelen opteerden voor Arie, maar uw verslaggever merkte volkomen terecht op dat dat echt niet kan, aangezien Aries directe opponent vier keer ons doel trof. Arie is meer de loser van de week. Sommigen verwachtten na die opmerking een verslag met azijn op het toetsenbord, maar de waarheid mag gezegd worden, toch?

Opstelling:  Gerrit; Marcel, Wim (46. Wilco), Eric (46. Louis) en Arie; Gerardo (46. Kenneth), Edwin (77. Jan Willem), Johan en Luciën; Ramon en Frank.
Scheidsrechter:  Peter Bosselaar.
Grensrechter eerste helft:  Louis (20. Jan Willem).
Grensrechter tweede helft:  Eric.
Aantal toeschouwers:  24.

4 Antwoorden op “Papendrecht 4 – SVC 6: 1 – 6”

 1. Johan Derksen schreef:

  Welke kluns bedenkt het om Arie Verzijl linksback te zetten? Die man is spits!
  Staat Robben rechtsback? Huntelaar voorstopper?

  Belachelijke beslissing. Ik word er niet goed van!

 2. Mano Riola, spelersmakelaar schreef:

  JD heeft volkomen gelijk!
  Na spoedberaad met mijn client eis ik hierbij dat hij niet meer voor klusjes als linksback gebruikt zal worden.
  Maar gewoon in de spits of de “10”.

  Ik moet hem na dit “Zondag 4” contract nog bij AC Milan onderbrengen!

  ciao, Mano

 3. Iris schreef:

  Ik vind dat Jan-Willem geen gelijk heeft!
  Papa is hartstikke goed en dus geen loser van de week!!!
  En mama lijkt niet op Kate Bush!

  Groetjes,
  Iris Verzijl (dochter van GOEDE papa en MOOIE mama)

 4. Eric svc6 schreef:

  Hallo Papendrecht 4. Ik zit net jullie site door te lezen met een glimlach. Wat leuk dat iemand de moeite neemt om zo regelmatig stukjes te schrijven met een grappige schrijfstijl. De beste wensen voor 2012 en tot ziens in Standdaarbuiten.(ik was die ene die NIET kon voetballen hahaha)