Wim 40 jaar lid van VV Papendrecht

Wim 40 jaar lid van VV Papendrecht

Begin december ontvingen we het volgende elektronische bericht van Rob S.: “Beste Elftalgenoten behalve Wim Veldhuis, op woensdag 7 december half negen (20.30 uur) gaat onze algemene ledenvergadering van start. Het voorlaatste punt op de agenda is de huldiging van jubilarissen. Behalve de ons welbekende Addy Matena (voormalig teamlid) en Wim Erkelens (voormalig gastdoelman) is ons aller Wim Veldhuis 40 jaar bij de voetbalvereniging Papendrecht actief (zowel op het voetbalveld als binnen de club) lid. Het zou leuk zijn mochten jullie tijd hebben hier even te verschijnen voor felicitaties en gelijk een goede mogelijkheid om met ons team de feestdagen al bierend in te gaan!!!! Ik zal proberen nog een felicitatiecadeautje namens ons elftal te kopen. Onze aanvoerder verdient deze huldiging ten zeerste, dus verschijn!!!!”
Dit leidde tot veel reacties: “Wat woensdagavond betreft: mijn verkoudheid is weer flink verhevigd. Ik betwijfel daarom of ik kan komen, even afwachten. Groeten, Jan Willem.” “Wim, van harte gefeliciteerd! Je zou toch niet zeggen dat je al 40 jaar voetbalt 🙂 .Veel plezier, helaas heb ik dan een etentje. Groet, Robbie U.” Arie: “Ik citeer Rob v.d. Sigtenhorst: beste Elftalgenoten, BEHALVE Wim Veldhuis!” “Ha fijne ploeggenoten, ben bang dat ik toch de voorkeur geef aan de GodenZonen, ook al heb ik de jubilaris ook best hoog staan…. Gr, Johan.” “Voor degenen met etens smoes uhh afzeggingen, later komen kan ook gewoon. Het traditionele biertje na afloop wordt natuurlijk onze inzet! Groet, Rob S.” “Dat is wel een heel slap excuus, Johan. Wissel zondag. Groeten, Jan Willem.” Johan: “Vervang GodenZonen maar door KlootViolen …… !”

Eigenlijk is met geen woorden te beschrijven wat Wim voor ons team en de voetbalvereniging Papendrecht betekent en betekend heeft, zoveel heeft hij gedaan. Hierbij toch een voorzichtige poging.
Wim is de man van het eerste uur wat ons team betreft. Het eerste uur is het seizoen 1983 – 1984. Hij begon als snelle rechtsbuiten. Toen de snelheid minder werd, werd hij laatste man en groeide zijn rol in het team. Eerst werd hij alleen aanvoerder, later tevens leider en grote regelaar. Hoe laat er ook afgezegd werd, altijd wist hij wel iemand te regelen, zodat we in elk geval met 11 man aan de aftrap stonden. Zijn telefoonrekeningen zijn dan ook al jaren torenhoog. En naar welk achterafveld we moesten in welk gehucht dan ook, hoe beroerd de weersomstandigheden ook waren, of het nu stormde, hagelde, stortregende, vroor of juist bloedheet was, altijd zorgde hij ervoor dat we op tijd waren en dat iedereen van een tenue voorzien was. En als we geen scheidsrechter hadden, regelde hij er wel één of ging desnoods zelf fluiten. Het heeft menig memorabel moment opgeleverd, teveel om op te noemen eigenlijk. Veel daarvan is terug te lezen op de website onder de categorie “Eerdere seizoenen”.

Ook binnen de vereniging was Wim jarenlang actief. Zo was hij lange tijd de grote man achter het binnenhalen van sponsorgeld. Tevens was hij één van de mensen die voor veel festiviteiten zorgden toen voetbalvereniging Papendrecht 75 jaar bestond met als afsluiting het spetterende en onvergetelijke jubileumfeest in hotel Papendrecht. Ook heeft Wim vele jaren voor het clubblad geschreven.
Verder is hij al jaren lid van “de Vrienden van Papendrecht”. Op de website van VV Papendrecht staat hierover: “ Voor 50 euro verdient U, voor een jaar lang, een eervolle vermelding op het nieuwe bord van “de Vrienden van Papendrecht”, de exclusieve club van donateurs. De opbrengst wordt uitsluitend besteed aan de Jeugdafdeling. Het doorzichtige “bord” hangt in de kantine, naast de deur naar het halletje, aan de kant van de tribune. Het is de bedoeling dat iedereen die de kantine bezoekt ook kan zien wie onze Jeugdafdeling steunt. Ook een stimulans voor degenen die er nog niet op staan! U kunt uiteraard persoonlijk meedoen, maar elftallen kunnen ook een plekje reserveren waardoor je al voor een klein bedrag, per persoon, de Jeugdafdeling steunt.
De naam van Wim prijkt al jaren op dit bord. De naam van ons team niet, terwijl Johan vrijwel elk jaar 50 euro ophaalt bij leden van ons team. Hoe zit dat, Johan? Is het soms opgegaan aan Taxibedrijf Keizer?

Ook in zijn woonplaats Etten-Leur is Wim alom bekend. Zo haalt hij regelmatig het nieuws, zoals te lezen is op www.bndestem.nl : Big Jump een spetterend feest, door Danny Brood  maandag 11 juli 2011
ETTEN-LEUR – Honderd waterratten rennen de Westpolderplas in tijdens de tweede editie van Big Jump.
Terwijl zijn leeftijdsgenoten zich vermaken in het water, draait de 6-jarige Bjorn met zijn vinger kuiltjes op het strand. De aanmoedigingen van pa om net als zuslief Lynn (5) de Westpolderplas in te duiken hebben weinig zin. Bjorn heeft vandaag geen zin om te zwemmen. Aan de kwaliteit van het water zal het niet liggen, want dat is uitermate geschikt voor een verfrissende duik. Om aandacht te vragen voor het belang van schoon oppervlaktewater, werd gistermiddag de tweede editie van Big Jump gehouden. Om klokslag drie uur bestormden ruim 100 waterratten de Westpolderplas. Hier ging een warming-up, gegeven door de mensen van Trivium Sport, aan vooraf. Big Jump is een initiatief van de provincie en de waterschappen. Dat we zuinig moeten omspringen met onze natuur, is Bjorn en zijn zusje met de paplepel ingegeven. “Als ouder probeer je ze dat van jongs af aan bij te brengen. Op deze leeftijd willen ze namelijk nog een beetje luisteren”, lacht vader Wim Veldhuis (47).”

Wim, ongetwijfeld ben ik tijdens deze kleine opsomming nog wat vergeten, daarvoor mijn excuses. Hartelijk gefeliciteerd namens alle teamleden, voormalige teamleden, gastspelers, supporters en de Vrienden van Zondag 4 met je 40-jarige lidmaatschap van voetbalvereniging Papendrecht. Zonder jou zou ons team allang niet meer bestaan. We hopen dan ook dat je nog lang bij ons blijft. Bedankt voor wat je allemaal gedaan hebt de afgelopen jaren en alvast bedankt voor wat je de komende jaren gaat doen.

Eén antwoord op “Wim 40 jaar lid van VV Papendrecht”

  1. Kenneth schreef:

    Wim aka Mr. Derksen proficiat met deze jubileum. Die staat weer netjes op je palmares.
    Groet van de geniale Kessi